Obiectivul principal al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca este realizarea procesului de instruire, formare și educare a viitorilor polițiști prin dezvoltarea unei baze de instruire și documentare modernă. În acest sens, instituția este dotată cu laboratoare ce conțin echipamente ultraperformante:
La finalul anului 2012, şcoala clujeană de poliţie a achiziţionat, în cadrul proiectului nr. LLP-LdV/TOI/2010/RO/005 vizând ”Crearea unui Centru de Excelenţă pentru pregătirea profesională iniţială şi continuă, pe linia managementului stresului profesional şi a competenţelor în tactica tragerii, pe baza transferului de inovaţie de la partenerii străini” (Proiectul BIA), un modern Simulator de trageri.
Utilizat iniţial pentru pregătirea formatorilor şi a participanţilor la cursurile de formare a agenţilor de poliţie în domeniul „Managementului stresului profesional şi a competenţelor în tactica tragerii”, simulatorul este inclus ulterior în programul de pregătire a elevilor şcolii.
Sala de sport are urmatoarea dotare:
Biblioteca oferă acces la fondul de publicaţii, impunându-se prin varietatea publicaţiilor sale şi prin serviciile asigurate utilizatorilor săi. În timp, fondul de carte s–a mărit, atât cantitativ cât şi calitativ, adecvat nivelului şi profilului de învăţământ: drept, învăţâmânt–educaţie, psihologie, sport–educaţie fizică, limbă–literatură, istorie, generalităţi, etc...
În prezent, totalul publicaţiilor se ridică la aproximativ 8500 de volume, din care 500 volume sunt periodice.
În vederea sprijinirii procesului de învăţământ, biblioteca mai pune la dispoziţia elevilor/cursanţilor suporturile de curs necesare pregătirii teoretice, baza de date E-Cazoteca, care este formată din speţe, analize de caz, referate primite de la unităţile teritoriale de poliţie şi Videoteca, care cuprinde filme didactice, documente existente pe cd, prezentări ale şcolilor aflate în parteneriat cu şcoala noastră.
Modernizarea bibliotecii constituie un proces permanent şi dinamic, astfel că în viitor ne propunem iniţierea unui proiect de informatizare a acesteia pentru a putea asigura obţinerea cât mai rapidă şi mai completă a informaţiilor necesare studiului.
Compusă din urmatoarele spații:
2 camine cu o capacitate de 44 de camere, in fiecare incapere sunt cazati cate 4 elevi.
Toate incaperile sunt dotate cu grup sanitar si dulapuri pentru haine, mocheta, jaluzele verticale, geamuri termopan si masa cu 4 scaune, paturi si noptiere.
In cele 2 camine este dispus cate un oficiu unde sunt amplasate masinile de spalat aflate la dispozitia elevilor. Incalzirea centrala este asigurata de 2 centrale performante capabile sa asigure necesarul de căldura si apa calda pentru toate incăperile.
Compus din urmatoarele spatii: