Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj Napoca

 

 

              

   

    Anunturi Legaturi utile

Home
Despre noi
Echipa Manageriala
Admitere
Sistem de invatamant
Infrastructura
Activitati extracurriculare
Contact
Informatii Publice
E-Learning
Lectie demonstrativa

 

Activitati extracurriculare

 

Sport
Turism
Cultura

 

 

.

Sunt menite să ofere elevilor oportunităţi multiple de recreere, să le dezvolte spiritul de competiţie, să le valorifice potenţialul intelectual şi aptitudinile, să le stimuleze imaginaţia, creativitatea şi iniţiativa.

În cadrul şcolii se organizează concursuri şi campionate sportive, întreceri pe teme de cultură generală. De asemena, s-a instituit trofeul „Litteris et virtuti” destinat recunoaşterii performantelor la invatatură.

 

 

>> SPORT

 

Şcoala dispune de o modernă sală de sport, dotată cu aparatură de forţă de ultimă generaţie, precum şi de o bază sportivă formată din pistă de alergare, teren de minifotbal, teren de baschet şi teren de tenis. Elevii participă atât la concursuri sportive organizate pe şcoală, cât şi la campionatele desfaşurate în cadrul M.A.I. Cele mai importante activităţi sportive sunt: judo, tir, cros, tenis, fotbal, şah.

 

 

 

>> CULTURĂ

 

În muzeul şcolii sunt expuse fotografii din viaţa unităţii, precum şi elementede uniformăde poliţie primite în cadrul schimburilor de experienţă cu partenerii noştrii din străinătate.

O serie de activităţi culturale se organizează în cadrul Clubului Unităţii. În curs de amenajare este şi o sală de repetiţii, care va putea fi folosită de elevii şi cadrele cu înclinaţii artistice. Elevii realizează săptămânal un buletin de ştiri din viaţa şcolii, difuzat în cadrul televiziunii cu circuit închis. În cadrul şcolii au loc şi alte activităţi cum ar fi: vizionări de filme, teatru, emisiuni radio-TV, seri distractive, spectacole, ieşiri la diferite evenimente cultural-artistice din oraş şi excursii.

De asemenea, şcoala editează şi o revistă proprie numita „Per aspera ad astra” care apare trimestrial.

 

 

 

>> TABERE ŞCOLARE

 

        Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală (CRDE), în parteneriat cu şcoala clujeană şi cu Institutul de Prevenire şi Psihosociologie, ambele din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), au organizat tabăra şcolară „Misiune posibilă. Şanse egale în alegerea carierei”, proiect care beneficiază de sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.