Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

 

 

29.11.2019 Avansări cu prilejul Zilei Naționale

 

            La ședința festivă dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României, are loc avansarea în grad înainte de termen a trei ofițeri din cadrul școlii: comisar de poliție Mihaiela Simu, inspector de poliție Georgian Stanciu, inspector de poliție Florin Vâlcu.

 

 

29.11.2019 Absolvirea celei de a XVII-a promoții

 

            O nouă promoție, formată din 287 de agenți de poliție, a absolvit cursurile Școlii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Șeful promoției, cu media 9,90, este agent de poliție Andreea-Elena Scafeș, din județul Suceava.

            La festivitatea de acordare a gradului profesional am fost onorați de participarea adjunctului inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Carmen Camelia Țuicu, a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei - Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și a numeroși reprezentanți ai structurilor de ordine publică locale și județene, alături de alți parteneri educaționali ai școlii clujene de poliție.

            Cei 287 de absolvenți, 158 de băieți și 129 de fete, se vor prezenta în data de 2 decembrie 2019 la sediul unității unde au fost repartizați. Toți agenții au fost pregătiţi pentru specializările Ordine publică, iar o parte dintre aceștia au parcurs module diferențiate de Investigații criminale și Cercetarea criminalistică a infracțiunilor.

            Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum șaptesprezece serii de elevi și a inițiat în carieră trei serii de cursanți, reprezentând peste 4.500 de agenţi de poliţie.

 

 

28.11.2019 Curs festiv în prag de absolvire

 

            Are loc cursul festiv al absolvenților seriei februarie - noiembrie 2019, cu premierea elevilor cu abilități manageriale și aptitudini cultural-artistice și acordarea trofeului ”Litteris et Virtuti” celei mai bune clase, clasa 103 - diriginte subinspector de poliție Georgian Stanciu. Cursul este urmat de dezvelirea tabloului promoției și a plăcii de onoare inscripționate cu numele șefului de promoție - agent de poliție Andreea-Elena Scafeș - și plantarea copacului promoției.

 

 

 

14.11.2019 ”Dăruind, vei dobândi”

 

            O colaborare începută în anul 2010 este continuată și anul acesta, în pragul sărbătorilor de iarnă: elevii și personalul școlii donează articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de curățenie și alimente pentru micul dejun pentru cei peste 130 de copii și tineri găzduiți de Asociația ”Sfînta Veronica” Dumbrava.

 

06.11.2019 Lecții la ”Școala de bani”

 

            Trei clase de elevi (clasele 107, 111, 112), însoțite de diriginți, participă la sediul Universității ”Dimitrie Cantemir” - Facultatea de Drept, la lecția de educație financiară ”Școala de bani”, realizată de reprezentanți ai Băncii Comerciale Române.

 

 

06.11.2019 Donare de sânge pentru copii

 

            Activitățile umanitare de donare de sânge continuă: 8 elevi și un ofițer donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, pentru copiii de la compartimentul oncopediatrie al Spitalului de Pediatrie II Cluj-Napoca.

 

 

 

04.11.2019 Ne alăturăm campaniei #Motoeroi

 

            22 de elevi ai școlii se alătură campaniei ”#Motoeroi”, în parteneriat cu Transilvania Bykers, și donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.

 

 

 

25-27.10.2019 Tabără internațională de instruire

 

            Se derulează la Muntele Băișorii ediția a XII-a a proiectului „Niciodată singuri - Tabără internaţională de instruire pentru viitorii agenţi de poliţie”, cu participarea Școlii Medii de Ordine Publică din Miskolc - Ungaria și a Școlii de Poliție din Pezinok - Slovacia. Parteneri: Consiliul Județean Cluj, Asociația ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Palatul Copiilor Cluj, Centrul Medical Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Alexandru Vaida Voevod” Cluj.

 

 

25.10.2019 Vizită la ”Școala altfel”

 

            Primim vizita unui grup de 16 copii de clasa a III-a de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Cluj-Napoca, în cadrul programului ”Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Micuții văd cum arată sălile de clasă, baza sportivă și simulatorul de trageri.

 

 

 

18.10.2019 Promovând admiterea

 

            Participăm cu 2 elevi și un ofițer de poliție la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” Cluj-Napoca. Peste 60 de tineri adresează întrebări legate de concursul de admitere din luna ianuarie 2020.

 

 

10.10.2019 ”Noaptea Companiilor”

 

            În cadrul activităților de promovare a ofertei educaționale și a imaginii instituției, școala participă la târgul neconvențional de joburi și prezentări de companii la sediile acestora ”Noaptea Companiilor”, unde aplicanții află chiar de la elevii școlii ce înseamnă viața de elev al unei școli de poliție. Pentru a se promova în mod integrat cariera în structurile Ministerului Afacerilor Interne, au fost cooptați ca parteneri Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Alexandru Vaida Voevod” Cluj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al Județului Cluj.

 

   

 

07-11.10.2019 Misiune la Adyliget

 

            O delegaţie din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca participă la schimbul de experienţă cu tema „Management instituțional la standarde europene în instituţiile de învăţământ poliţienesc”, organizat de către Şcoala de Poliţie din Adyliget, Ungaria. Delegaţia a fost formată din subcomisar de poliție Călina Boie, din cadrul Biroului Metodică, Planificare și Bibliotecă; comisar-şef de poliţie Marius Corăbian, ofiţer specialist al Structurii de Securitate; agent-șef principal de poliţie Vasile Vincze, din cadrul Biroului Tehnic.  

 

27.09.2019 Promoția 2009, la 10 ani de la absolvire

 

            Peste o treime din foștii elevi ai promoției 2007-2009 au revenit pe băncile școlii cu prilejul sărbătoririi a 10 ani de la absolvire. Întâlnirea cu foștii profesori și diriginți, o parte retrași din activitate, a fost o ocazie inedită de a rememora anii de pregătire și de a retrăi momentele frumoase care i-au unit ca elevi ai școlii clujene de poliție.

 

 

27.09.2019 Pregătind viitoarele admiteri

 

            Un grup de 30 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare, însoțiți de 3 cadre didactice, au vizitat școala noastră: laboratoare, baza sportivă, Muzeul Școlii. Li s-au oferit informații legate de probele de la concursul de admitere, curricula educațională și programul zilnic al elevilor școlii.

 

 

 

20.09.2019 Absolvirea celei de a 16-a promoții

 

            Înconjurați de profesori, familii și prieteni, absolvenții seriei septembrie 2019 au depus jurământul de credință, legându-se astfel pe viaţă de ţara şi de comunitatea pe care o vor servi şi apăra.

            La  festivitate au participat adjunctul inspectorului general al Poliției Române - chestor de poliție Carmen Camelia Țuicu, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei - Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, subprefectul județului Cluj - Ioan Alin Danci, primarul municipiului Cluj-Napoca - prof. univ. dr. Emil Boc, numeroși reprezentanți ai structurilor de ordine publică locale și județene, precum și parteneri educaționali ai școlii clujene de poliție.

            Pentru a doua oară anul acesta, directorul școlii, comisar-șef de poliție dr. Liviu Dumitru, a acordat diploma ”Vivat, crescat, floreat” - distincție rezervată absolvenților școlii care s-au remarcat prin activitatea profesională deosebită.

            Cei 296 de absolvenţi ai promoţiei septembrie 2019 au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. În data de 30 septembrie 2019, absolvenții se vor prezenta la unitățile de repartiție, pentru a-și începe activitatea.

 

 

19.09.2019 Medie record de absolvire

 

            La cursul festiv de final al promoției noiembrie 2018 - februarie 2019, meritele elevilor cu abilități manageriale și culturale deosebite au fost premiate. De asemenea, cea mai bună clasă la învățătură, clasa 106, a primit trofeul ”Literis et Virtutis”.

            Au urmat dezvelirea plăcii de onoare inscripţionate cu numele şefului de promoţie - maramureșeanca Adriana Bodiș, care a absolvit cu media 9,90 (cea mai mare medie din istoria școlii clujene de poliție) - a tabloului promoției și sădirea copacului noii serii de absolvenți.  

 

 

10.09.2019 Vizită franceză

 

            Conducerea școlii primește vizita directorului adjunct al Școlii Naționale de Poliție din Montbéliard - Franța, Nicolas Greth, interesat de o colaborare instituțională în domeniul formării polițiștilor.

 

 

22.08.2019 Donare de sânge

 

            26 de elevi ai școlii și un ofițer au fost alături de agentul de la Serviciul Rutier Maramureș accidentat în 21 august în misiune, donând sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

 

01-02.08.2019 Examen final pentru polițiștii locali

 

            În perioada 01-02.08.2019 a avut loc examenul de absolvire a Cursului de formare inițială a polițiștilor locali, seria 6 mai - 2 august 2019.

 

31.07-04.08 Școală de vară anticorupție

 

            La inițiativa Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj și în parteneriat cu Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, s-a desfășurat Proiectul integrat - pilot Școala de vară Anticorupție  ,,ȘI MIE ÎMI PASĂ”, care a vizat informarea și instruirea elevilor din cadrul școlii clujene de agenţi de poliţie  asupra conștientizării riscurilor și consecințelor faptelor de corupție. Proiectul a abordat domeniul eticii individuale şi profesionale, oferind repere menite să contribuie la promovarea unei culturi organizaționale în Ministerul Afacerilor Interne, bazată pe valori, comunicare, profesionalism şi integritate. Au participat 23 de elevi, 4 cadre didactice ale școlii și specialiști ai S.J.A. Cluj.

 

 

18.07.2019 Diplome ”Vivat, Crescat, Floreat”

 

            Începând de anul acesta, școala va acorda foștilor elevi diploma ”Vivat, Crescat, Floreat”, în semn de recunoaștere a performanțelor profesionale și a implicării sociale. În 18 iulie 2019 au fost decernate primele patru diplome, pentru agent de poliție Iuliana Anca Froicu (care fusese recompensată cu două zile în urmă inclusiv de către ministrul Afacerilor Interne cu prilejul sărbătoririi Zilei Ministerului Afacerilor Interne), subcomisar de poliție Cristina Cocan, subinspector de poliție Sorin Șipoș și subinspector de poliție Georgian Stanciu. Viitoarele diplome urmează a se acorda cu ocazia ceremoniilor de absolvire, promovând astfel modele demne de urmat de către tinerii absolvenți.

 

08.07.2019 Studenți UBB în vizită

 

            Un grup de 15 studenți ai Universității ”Babeș-Bolyai” (U.B.B.) Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, specializarea Studii de securitate, aflați în practică în unități ale Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, vizitează școala: baza sportivă, simulatorul de trageri, Muzeul, amfiteatrul, o sală de clasă.

 

 

28.06.2019 În căutarea viitoarei cariere

 

            Primim vizita de orientare profesională a unui grup de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca. Au participat 9 elevi și un cadru didactic, vizitând clădirile școlii și baza sportivă și punând întrebări despre materiile predate în școală și condițiile de înscriere la concursul de admitere.

 

 

27.06.2019 Delegație internațională

 

            În cadrul unui proiect al Brigăzii de Combatere a Crimei organizate Cluj, o delegație internațională - din Bulgaria, Estonia, Germania, Polonia și Spania - vizitează școala noastră.

 

 

09.06.2019 Voluntari la ”Orășelul copiilor”

 

            Un număr de 12 elevi se implică voluntari la standurile Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în cadrul ”Orășelului Copiilor” găzduit de Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” Cluj-Napoca, proiect dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului.

 

 

 

 

03-07.06.2019 Conferință de tactica intervenției

 

            Comisar-șef de poliție Alexandru Coste și agent de poliție Elias Rad participă la conferința ”Metode de succes în pregătirea fizică și tactica intervenției”, organizată de Școala Medie de Ordine Publică din Miskolc, Ungaria.

 

 

03-07.06.2019 O Săptămână Internațională

           

            Comisar de poliție Dan Havrincea și 4 elevi ai școlii din seria februarie - noiembrie 2019 (Cristina Sarmași, Darius Pop, Daniel Iacob și Ioan Adrian Pop) participă la ”International Project Week”, activitate organizată de Universitatea de Poliție din Landul Renania-Palatinat, Campus Hahn.

 

03-07.06.2019 Studenți de la Hahn în practică

 

            4 studenți ai Universității de Poliție din Landul Renania-Palatinat, Campus Hahn, efectuează un stagiu de practică la școala noastră și la secțiile de poliție 1 și 4 de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Este vorba despre Roberto Caramanna, Mark Reinholz, Marc Stetter și Thiemo Iller.

 

 

03-05.06.2019 ”International Summit 2019”

 

            Directorul școlii, comisar-șef de poliție dr. Liviu-Gabriel Dumitru, și subcomisar de poliție Cristina Cocan, ofițer relații internaționale, participă la ”International Summit 2019”, eveniment organizat de Universitatea de Poliție din Landul Renania-Palatinat, Campus Hahn.

 

 

31.05.2019 Vivat, crescat, floreat!

 

            La ședința festivă dedicată aniversării a 15 ani de activitate, găzduită de amfiteatrul școlii, și la defilarea care a avut loc pe platoul central, am fost onorați de participarea adjunctului inspectorului general al Poliției Române, comisar-șef de poliție Viorel Daniel Rădulescu, precum și de a celui care a semnat ordinul de înființare a școlii, domnul ministru Ioan Rus.

            Acestora li s-au alăturat parteneri instituționali din țară, județeni și locali, precum și 6 delegații de la școli și academii de poliție din străinătate. Actuali și foști angajați, precum și absolvenți și elevi ai școlii au completat un public extrem de emoționat de intensitatea momentului. Au fost înmânate plachete și diplome aniversare, fiind lansate monografia școlii și filmul aniversar dedicat școlii, realizat de Centrul Multimedia al M.A.I.

 

 

30.05.2019 Conferință internațională, la a X-a ediție

 

            Se derulează lucrările celei de a zecea ediții a conferinței internaționale ”Ordinea publică în Europa, între tradiție și contemporaneitate”, tematicile atinse fiind principii de educație și formare în învățământul polițienesc european și adaptarea sistemului de învățământ polițienesc la provocările actualului context european de securitate. Participă 8 școli și academii de poliție din Cehia (1), Republica Moldova (1), România (2), Slovacia (2), Ungaria (2), dar și reprezentanți ai mediului academico-universitar clujean.

 

 

28.05.2019 Vizitatori din Deva

 

            Primim vizita unui grup de 41 de elevi și 2 cadre didactice de la Colegiul Național ”Decebal” Deva. Li se prezintă baza logistică și curricula educațională, precum și condițiile de înscriere la concursul de admitere din ianuarie 2020.

 

 

28.05.2019 Arc peste timp

 

            În cadrul activităților dedicate sărbătoririi a 15 ani de la înființarea școlii, este organizată Întâlnirea Generațiilor, la care participă foști și actuali angajați, foști și actuali elevi.

 

 

24.05.2019  Voluntariat ecologic

 

            Împreună cu alte echipe clujene și japoneze de voluntari, elevii școlii se implică în proiectul de ecologizare ”5S Public 2019. Educație Kaizen în viața publică din Cluj-Napoca”, derulat în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”.

 

 

22-23.05.2019 Exercițiu internațional

 

            Sub egida Asociației Polițiilor Feroviare din Europa, școala ia parte la exercițiul internațional RAILEX IX, care s-a derulat în stația de cale ferată Cluj-Napoca. Participă echipe de intervenție din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Portugalia, alături de echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

 

 

21-22.05.2019 Zilele Porților Deschise

 

            Evenimentul ”Zilele Porților Deschise”, ediția a XV-a, a atras peste 200 de vizitatori de toate vârstele. Însoțiți de elevi ai școlii, oaspeții au realizat un tur al instituției, parcurgând ateliere de criminalistică, instrucția tragerii și pregătire fizică și probând echipamente specifice muncii de poliție. Doritorii au primit informații legate de oferta educațională și de concursul de admitere sesiunea ianuarie 2020. Activitatea a făcut parte din programul activităților dedicate sărbătoririi a 15 ani de la înființarea școlii.

 

 

08.05.2019 Curs pentru Poliția Locală

 

            Debutează al zecelea curs de 3 luni organizat de școala noastră pentru Poliția Locală. Participă 35 de cursanți din municipiul Cluj-Napoca și din comuna Florești.

 

 

05-10.05.2019

 

            O delegaţie de 6 studenţi din cadrul Academiei de Poliţie din Nienburg, Landul Saxonia Inferioară - Germania, a efectuat un stagiu de practică în cadrul școlii noastre. Este vorba despre Lucas Brettschneider, Lukas Flache, Maxim Litoschenko, Isabell Merten, Nina Rühling și Franziska Jürss.

 

 

 

01.05.2019 Împlinim 15 ani!

 

            Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” împlinește 15 ani de la înființare: prin Ordinul M.A.I. nr. 35 din 08.04.2013 s-a stabilit faptul că ziua școlii este 1 mai, dată la care, în anul 2004, a fost emis ordinul de înfiinţare a instituţiei noastre de învăţământ, Ordinul M.A.I. nr. I/0540 din 01.05.2004.

 

23.04.2019

 

            În pragul sărbătorilor pascale, elevii clasei 111, împreună cu diriginta lor, comisar-șef de poliție Carmen Moldovan, au continuat un proiect umanitar început în anul 2010, venind în ajutorul celor 122 de copii proveniţi din medii defavorizate, găzduiți de Asociația Sfânta Veronica Dumbrava. Pe lângă dulciurile și articolele sportive pregătite pentru aceștia, elevii le-au oferit și o alternativă pentru viitor, prezentându-le profesia de polițist, pentru a le insufla ideea că, dacă își doresc cu adevărat, și ei pot să devină polițiști.

 

 

 

19.04.2019 Oaspeți hunedoreni

 

            În cadrul programului ”Școala Altfel”, primim vizita unui grup de la Școala Gimnazială Petros din comuna Baru, județul Hunedoara, format din 29 de elevi de clasa a VIII-a, plus 2 cadre didactice. Li se prezintă baza sportivă, simulatorul de trageri, Muzeul Școlii, Amfiteatrul. Toate activitățile din cadrul programului ”Școala Altfel” au fost coordonate de comisar-șef de poliție Alice Popa.

 

 

 

18.04.2019 Demonstrație ”explozivă”

 

            Grupa pirotehnică de specialiști de la Direcția Județeană de Informații Cluj susține în fața elevilor școlii o demonstrație la tema ”Modul de acțiune în cazul descoperirii unor obiecte susceptibile de a conține materiale explozive sau periculoase”.

 

 

18.04.2019 La ”Școala altfel”, cu mic, cu mare

 

            În cadrul programului ”Școala Altfel”, primim vizita unui grup de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, format din 25 de elevi de clasa a V-a, plus un cadru didactic. Li se prezintă sala de sport și baza sportivă, simulatorul de trageri, Muzeul Școlii și Amfiteatrul.

 

 

18.04.2019 Martorii simulării unui proces penal

 

            Participăm cu elevi și cadre didactice la o lecție de educație juridică și la un proces penal simulat în cadrul Zilelor Porților Deschise la Facultatea de Drept Cluj-Napoca a Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”.

 

 

17.04.2019 Oaspeți de clasa a V-a

 

            În cadrul programului ”Școala Altfel”, primim vizita unui grup de la Școala Gimnazială Horea, format din 23 de elevi de clasa a V-a, plus 2 cadre didactice. Li se prezintă simulatorul de trageri, Muzeul Școlii, sala de sport, o sală de clasă și cantina școlii.

 

 

 

16.04.2019 Bine ați venit!

 

            Primim vizita unui grup de la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud - județul Alba, în cadrul programului ”Școala Altfel”. Cei 31 de elevi de clasele a X-a și a XI-a, însoțiți de 2 cadre didactice, vizitează baza sportivă exterioară, simulatorul de trageri și Muzeul Școlii.

 

 

 15.04.2019 Vizitatori din Aleșd

 

            În cadrul programului ”Școala Altfel”, primim vizita unui grup de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman” Aleșd - județul Bihor, format din 27 de elevi de clasa a XI-a însoțiți de un profesor. Aceștia vizitează sala de sport, unde se predau tehnici de autoapărare, și baza sportivă exterioară, precum și o sală de clasă, unde le este prezentată oferta educațională.

 

 

12.04.2019 - Interes mare pentru admitere

 

            Școala participă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central Cluj-Napoca de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Cluj. Dintre cei peste 500 de vizitatori care au trecut pragul Bursei, aproximativ 60 s-au oprit la standul școlii clujene de poliție, unde ofițerul Relații publice, comisar-șef de poliție Alice Popa, și elevii Ioan-Adrian Pop și Mădălina Cupșa au oferit informații asupra ofertei educaționale a școlii și a concursului de admitere sesiunea ianuarie 2020.

        

 

 

11.04.2019 - Prorector, ”Elev al școlii de Poliție pentru o zi”

 

            Evenimentul ”Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”, ediția a XIII-a, îl are în centru pe prorectorul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, care ține mai întâi elevilor un scurt curs despre importanța socială a polițistului și apoi trece în locul lor, în bancă, la ore de Criminalistică și de Instrucția tragerii. Ulterior, domnia sa face o donație de carte bibliotecii noastre și vizitează Muzeul Școlii.

 

 

 

08.04.2019 - Exercițiu de stingere a incendiilor

 

            Elevii și personalul școlii participă la o demonstrație de stingere a incendiilor, oferită de colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al Județului Cluj.

 

 

 

03.04.2019 - Școala Altfel continuă

 

            În cadrul programului ”Școala Altfel”, primim vizita unui grup de copii din clasa pregătitoare de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca. Participă 29 de copii și două cadre didactice. Aceștia iau parte la o oră de criminalistică, urmăresc o intervenție simulată de elevii școlii pe platoul central, testează un autovehicul din dotare și apoi vizitează expozițai de armament din simulatorul de trageri. Activitatea este coordonată de comisar-șef de poliție Radu Olari.

 

 

 

28.03.2019 Oaspeți din Negrești-Oaș

 

            Găzduim o vizită de documentare în cadrul programului ”Școala altfel” a  46 de elevi din clasele XI-XII de la Liceul Teoretic Negrești - Oaș, județul Satu Mare, însoțiți de 2 cadre didactice. Aceștia vizitează școala și vizionează materiale de promovare a ofertei educaționale.

 

 

25.03.2019 Ședință festivă de Ziua Poliției

 

            Cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române, sunt avansați la gradul următor 6 colegi: comisar de poliție Bărbulescu Marius-Gheorghe, comisar de poliție Boie Călina-Olga, agent şef principal de poliţie Surdaș Vasile-Lucian, agent șef de poliție Ianoși Sanda-Aurora, agent șef de poliție Oprea Nicolae și agent șef de poliție Petre Avrămuț-Florin.

 

 

25.03.2019 Caravana Porților Deschise

 

            Cu prilejul Ziliei Poliției Române, participăm la Caravana Porților Deschise organizată de către I.P.J. Cluj, în piața Unirii din Cluj-Napoca.

 

22.03.2019 Jurământ militar

 

            ”Jur credinţă patriei mele România,  jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” - acesta a fost jurământul militar depus în 22 martie 2019, în piața Unirii din Cluj-Napoca, de 296 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, în prezența adjunctului inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Victor Wili Apreutesei.

            A XVII-a promoție a școlii clujene de poliție, seria februarie - noiembrie 2019, este formată din 135 de fete și 161 de băieți, care vor fi pregătiți timp de 10 luni în specializările Ordine publică, Cercetarea criminalistică a infracțiunilor și Investigații criminale. Aceștia vor absolvi în 29 noiembrie 2019.

            Depunerea jurământului a avut loc anul acesta în cadrul programului dedicat sărbătoririi Zilei Poliției Române, 25 martie, care marchează 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne.

            Cu acest prilej a fost organizată și festivitatea de avansare în gradul următor a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

            Publicul s-a bucurat în deschiderea zilei de o demonstrație oferită de Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

 

 

 

21.03.2019

 

            60 de elevi și 5 cadre didactice participă la conferința găzduită de Facultatea de Științe Europene, organizată de I.P.J. Cluj sub numele ”Poliția Română - Viziune, concepte și valori integrate în sistemul judiciar european”, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române.

 

 

18-19.03.2019 Caravana Porților Deschise în mediul rural

 

            Ne alăturăm Caravanei Porților Deschise din mediul rural, organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române, la Aghireș și Cuzdrioara. Suntem reprezentați de către comisar-șef de poliție Alice Popa și comisar-șef de poliție Florin Cristea și de câte 2 elevi din seria noiembrie 2018 - septembrie 2019.

 

 

11-15.03.2019 Tabără de instrucție în Belgia

 

            Comisar-șef de poliție Radu Olari, subinspector de poliție Georgian Stanciu și 12 elevi din seria noiembrie 2018 - septembrie 2019 participă în Belgia, la Elsenborn, la tabăra anuală de instrucţie organizată de Şcoala de Poliţie din Ličge.

 

 

 

 

06.03.2019 Promovând oferta educațională

 

            Comisar-șef de poliție Florin Cristea participă la o activitate de promovare a ofertei educaționale la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, în colaborare cu I.P.J. Cluj. Sunt prezenți 28 de elevi de clasa a XII-a și un cadru didactic. Sunt oferiți fluturași cu criteriile de înscriere la concursul de admitere și sunt proiectate materialele de promovare realizate anul acesta cu sprijinul U.B.B. - Facultatea de Teatru și Film.

 

 

 

28.02.2019 Record Mondial

 

            "Cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume" - acesta este evenimentul atestat de Guiness World Record, pentru care Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a primit în 28 februarie 2019 Certificatul de participare. Activitatea, organizată în 31 octombrie 2018, cu prilejul Zilei Mondiale a Economisirii, a implicat 59 de locaţii din toată ţara, cu participarea a 13230 de tineri, dintre care 292 au fost elevi ai școlii clujene de poliție, cooptaţi de organizator, Banca Comercială Română.

 

 

18-19.02.2019 Donare de sânge

 

            În zilele de 18 și 19 februarie 2019, 74 de elevi din seria februarie - noiembrie 2019 s-au oferit voluntari pentru a-i ajuta pe cei care vor ajunge în situația de a avea nevoie de o transfuzie de sânge. 

 

20.01.2019 Final de admitere

 

            Duminică, 20 ianuarie, pentru cei rămași în concurs la sesiunea de admitere din ianuarie 2019 a urmat testul scris la limba română şi o limbă străină, la alegere dintre engleză și franceză. Au fost folosite trei locații: Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială "Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca.

            În seara aceleiași zile, au fost afișate rezultatele: 138 de fete și 162 de băieți au fost declarați admiși.

            Cele mai multe puncte, 93 din 100 posibile, au fost obținute de o tânără din județul Maramureș. Ultimul punctaj de intrare a fost de 65 de puncte. Un singur loc din cele 10 alocate etniei rome a fost ocupat, celelalte fiind redistribuite. Cele 3 locuri alocate altor minorități au fost ocupate.

            Dintre candidații admiși, cei mai mulți sunt din județele Maramureș (52), Cluj (46), Alba (37), Bihor (28) și Sălaj (23).

 

 

12-17.01.2019 Probe eliminatorii: cea medicală și cea fizică

 

            În perioada 12-17 ianuarie, au fost organizate primele două probe, eliminatorii, din cadrul concursului de admitere, constând în contravizita medicală şi evaluarea performanței fizice. Proba medicală a avut loc la sediul şcolii iar proba fizică la Sala de Sport "Gheorghe Roman” din incinta Parcului Sportiv Universitar "Prof. Iuliu Haţieganu” și la Sala de sport a Diviziei 4 Infanterie Gemina.

            La finalul celor șase zile, doar 936 de candidați au mai rămas în competiție: 272 de fete (46% dintre cele înscrise), respectiv 664 de băieți (93% dintre cei înscriși).

 

 

10-11.01.2019 Înscrieri pentru admitere

 

                        În cadrul sesiunii de admitere din luna ianuarie a acestui an, 1.309 candidați s-au înscris pentru cele 300 de locuri scoase la concurs de Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. Dintre aceștia, 593 au fost fete şi 716 băieţi.