Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

20-21.12.2017 O nouă serie de absolvenți

 

Absolvenții celei de a XIII-a promoţii a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”  Cluj-Napoca - 142 de noi agenți de poliție - au avut în 20 decembrie cursul festiv iar în 21 decembrie festivitatea înălțării în grad.

Cursul festiv a fost un prilej de recompensare a elevilor cu calități manageriale deosebite și a celor care au obținut rezultate meritorii în activitățile extracurriculare. Cea mai bună clasă la învățătură, clasa 205, a primit trofeul ”Literis et Virtutis”.

Un alt moment deosebit a fost înmânarea cheii școlii de către reprezentanții promoției 2016-2017 colegilor mai tineri din seria 2017-2018. Au urmat dezvelirea tabloului promoției 2017, sădirea copacului noii serii de absolvenți și dezvelirea plăcii de onoare inscripţionate cu numele şefului de promoţie.

Anul acesta, şeful promoţiei este, cu media 9,85, agent de poliţie Sfrengeu Anamaria, din județul Bistrița-Năsăud, urmată de bihoreanul Medrea Beniamin-Marius, cu media 9,73, și de maramureșeanca Toth Roxana-Anamaria, cu media 9,69.

 

 

          

01.12.2017 În pas de defilare

 

Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca a participat cu un detașament de 51 de elevi la festivitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României la Cluj-Napoca. Conducerea școlii a fost reprezentată de către șeful Biroului Cabinet, comisar-șef de poliție dr. Adrian Marian. Elevii s-au aflat sub comanda agentului șef de poliție Cosmin Dragomir.  

 

 

29.11.2017 Avansări înainte de termen

 

În după-amiaza zilei de 29 noiembrie are loc şedinţa festivă cu ocazia Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, înainte de îndeplinirea stagiului minim, trei colegi au fost avansați la gradul următor: comisar de poliție Ioana Aluaș, subcomisar de poliție Cristina Cocan și agent șef de poliție Cosmin Dragomir.

 

 

 

27.11.2017 Ora bilanțului

 

            Amfiteatrul școlii găzduiește prezentarea ”Raportului general privind starea şi calitatea învăţământului în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca pentru anul şcolar 2016-2017.

 

 

24.11.2017 Oaspeți la ”Școala altfel”

 

            Găzduim o nouă vizită de documentare în cadrul programului ”Școala altfel”: 16 elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Cluj-Napoca, însoțiți de un cadru didactic. Pe parcursul vizitei, oaspeții află care este programul unei zile de elev al școlii de poliție, precum și informații despre curricula educațională și condițiile de înscriere la admitere pentru sesiunea ianuarie 2018.

 

 

 

22.11.2017 Vizită de documentare

 

            În cadrul programului ”Școala altfel”, găzduim o vizită de documentare a 17 elevi din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău,  însoțiți de un cadru didactic. La plecare, elevilor li se oferă certificate de ”Elev al Școlii de Poliție pentru o zi” iar cadrelor didactice o mapă cu materiale de promovare a concursului de admitere sesiunea ianuarie 2018.

 

 

 

20-29.11.2017 Curs la Centrul de Excelență

 

            Programul de formare în domeniul “Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiții de stres”, organizat la Centrul de Excelență din cadrul Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj- Napoca, a continuat cu pregătirea a 16 agenți și ofițeri de poliție din cadrul Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu, D.G.P.M.B, I.P.J. Cluj, I.P.J. Covasna, I.P.J. Harghita, I.P.J. Iași, I.P.J. Maramureș, I.P.J. Neamț, I.P.J. Satu Mare, I.P.J. Sibiu, I.P.J. Suceava și I.P.J. Timiș. Formatori au fost comisar-şef de poliţie Helju Gabriel, de la Centrul Sibiu - formator instrucția tragerii,  subcomisar de poliţie Rotaru Ioana, de la I.P.J. Cluj - formator psiholog, și subcomisar de poliţie Stan Cristian Alexandru, Școala Cluj - formator educaţie fizică şi autoapărare.

 

 

10.11.2017 Depunerea jurământului militar

 

            Promoţia 2017-2018 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a depus jurământul militar. Am fost onorați de prezența domnului chestor de poliție Mihai Marius Voicu - adjunct al inspectorului general I al Poliției Române, a domnului dr. ing. Ioan Aurel Cherecheș - prefectul județului Cluj, precum și a numeroși parteneri educaționali, jurnaliști și membrii ai familiilor elevilor.

            În cuvântul său de deschidere, directorul școlii - comisar șef de poliție Liviu Gabriel Dumitru - și-a exprimat convingerea că ”noii noștri elevi înțeleg pe deplin provocările drumului pe care au ales să pășească și că aceștia se vor comporta exemplar în viitoarea perioadă de instruire și pregătire”.

 

 

 

05-10.11.2017 Misiune în Ungaria

 

O delegație a școlii, formată din comisar șef de poliție Florin Cristea - șeful Biroului Management Resurse Umane, subcomisar de poliție Mihaela Simu - ofițer Control Intern - și inspector principal de poliție dr. Camelia Cosma - instructor la Catedra Pregătire Polițienească, s-a deplasat în misiune la Școala de Subofițeri de Poliție Adyliget - Ungaria, pentru a participa la schimbul de experiență cu tema ”Management educațional în instituțiile europene de învățământ polițienesc”.

 

03-05.11.2017 Tabără internațională de instruire

 

Este organizată în localitatea Caps, comuna Valea Ierii, judeţul Cluj, ediția a X-a a proiectului „Niciodată singur - Tabără internaţională de instruire poliţienească pentru viitorii agenţi de poliţie”, cu sprijinul Asociaţiei ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi cu finanțarea Consiliului Judeţean Cluj. La activitate au participat 25 de elevi de anul I și II, 9 cadre didactice și un medic, precum și o delegație a Școlii de Poliție din Kosice - Slovacia, formată din 4 elevi și un instructor.

 

 

 

 

01.11.2017 Director nou la școala clujeană de poliție

 

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 noiembrie, comisar șef de poliție Liviu Gabriel Dumitru se eliberează din funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara. Prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române nr. 7210 din 31.10.2017, acesta se numește în funcția de director la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

 

 

25.10.2017 Sărbătorind Ziua Armatei

 

Directorul adjunct al școlii, comisar șef de poliție dr. Sorin Borzan, participă la sărbătorirea Zilei Armatei la Cluj-Napoca.

 

 

25.10.2017 Simulări pentru cei mici

 

Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca ne include în programul ”Școala altfel”: ne trec pragul 29 de copii de clasa a IV-a, însoțiți de 2 cadre didactice.

Ghidați de șeful Biroului Cabinet, comisar-șef de poliție Marian Adrian, oaspeții vizitează sala de sport și Muzeul școlii și participă la un exercițiu în simulatorul de trageri. La plecare, micilor oaspeți li se oferă pliante cu informații generale despre școală și semne de carte cu mesaje preventive.

 

 

24.10.2017 Debutul ”Școlii altfel”

 

În cadrul programului național ”Școala Altfel”, găzduim prima vizită de documentare din acest an școlar: 13 copii de clasa a VII-a, însoțiți de 2 cadre didactice, de la Școala Gimnazială ”Emil Isac” Cluj-Napoca.

Cu sprijinul ofițerului Relații publice, comisar de poliție Alice Popa, oaspeții vizitează Amfiteatrul școlii, sala de sport, Muzeul instituției și văd condițiile în care sunt cazați elevii școlii. La plecare, tinerii primesc certificate de ”Elev al Școlii de Poliție pentru o zi”, pentru a-și aminti de vizita lor.

 

 

 

16-25.10.2017 Curs la Centrul de Excelență

 

În perioada 16-25 octombrie, Centrul de Excelență a găzduit un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiții de stres”. Au participat 16 agenți de poliție de la I.P.J. Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Covasna, Dolj, Mureș și D.G.P.M.B. Formatorii seriei au fost: agent-şef principal de poliție Andrei Ioan, I.P.J. Sălaj - formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare; comisar de poliție Bob Judith Katalin, I.P.J. Sălaj - formator psiholog; subcomisar de poliție Stan Cristian, Școala Cluj - formator educație fizică și autoapărare.

 

 

01.10.2017 Un nou an de învățământ

 

Luni, 2 octombrie 2017, în amfiteatrul Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca a avut loc cursul festiv de marcare a începerii anului de învățământ 2017-2018. Au fost prezenți elevii seriilor 2016-2017 și 2017-2018, cadre didactice și structuri suport. Momentul festiv a debutat cu discursul directorului instituției,  comisar-șef de poliție dr. Sorin Borzan, care le-a urat elevilor și personalului succes în noul an de pregătire. În continuare, au fost prezentate infrastructura școlii, cadrele didactice și structurile suport, precum și curricula educațională pentru cele două serii de elevi.

 

09.09.2017 Finalul admiterii

 

                        Cei 323 de candidați care au susținut proba scrisă a concursului de admitere la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca au avut sâmbătă, 9 septembrie, o zi lungă, la finalul căreia 150 dintre ei și-au văzut visul cu ochii, odată ce au fost declarați admiși.

      Promoția 2017-2018 este formată din 48 de fete și 102 băieți. Cele mai multe puncte, 99 din 100 posibile, au fost obținute de o tânără din județul Suceava. Ultimul punctaj de intrare a fost de 77 de puncte.

            Dintre tinerii declarați admiși, cei mai mulți sunt din județul Maramureș - 25, 17 sunt din județul Suceava, câte 16 provin din județele Bihor și Cluj, 12 din județul Sălaj, câte 9 din județele Alba și Bistrița-Năsăud, câte 7 din județele Arad și Gorj, 6 din Botoșani, 5 din județul Hunedoara, câte 4 din Mureș și Satu Mare, câte 3 din județele Neamț și Timiș, câte 2 din județele Harghita, Sibiu și Vâlcea și unul din județul Caraș-Severin.

             În urma redistribuirii, 6 candidați care au susținut examenul de admitere la școala clujeană de poliție au fost admiși pe locurile rămase neocupate la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea.

            Cele 6 locuri alocate la școala clujeană de poliție minorității rome, rămase neocupate, au fost redistribuite candidaților români, în vreme ce cele 3 locuri alocate altor minorități etnice au fost ocupate. De asemenea, tot în urma redistribuirii, 2 candidați aparținând altor minorități, care au susținut examenul de admitere la școala clujeană, au fost admiși pe locurile rămase neocupate la Școala de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

 

 

07.09.2017 Rezultatele probelor sportive

 

            Dintre cei 555 de candidaţi înscriși, au trecut de verificarea medicală şi de probele fizice eliminatorii, programate în intervalul 4-7 septembrie, un număr de 323 de candidați - 58,2% dintre cei înscriși. Este vorba despre 80 de fete (37% dintre cele 216 înscrise), respectiv 243 de băieți (72% dintre cei 339 înscriși).

 

 

03.09.2017 Peste 550 de înscriși la admitere

 

            În sesiunea din septembrie 2017, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a scos la concurs 150 de locuri, pentru care s-au înscris în perioada 2-3 septembrie 555 de candidaţi: 216 fete, respectiv 339 de băieți. Pentru cele 6 locuri destinate minorității rome s-au înscris 6 candidați, alți 10 optând pentru unul din cele 3 locuri destinate altor minorităţi.

 

 

29.07.2017 Ziua Imnului

 

            Directorul adjunct al școlii, comisar șef de poliție dr. Gabriel Rusu, participă la ceremonialul sărbătoririi Zilei Imnului, organizat de Instituția Prefectului Județului Cluj în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, în fața Centrului de Cultură Urbană Casino.

 

 

19.07.2017 Vizită de documentare

 

            Găzduim o vizită de documentare efectuată de 12 studenți ai Facultății de Securitate ai Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

 

 

14.07.2017 Absolvirea celei de a XII-a promoții

 

            Are loc festivitatea de acordare a gradului profesional de agent de poliție seriei 2015-2017 de absolvenți. La festivitate au participat comisar-șef de poliție Mihai Valeriu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne; chestor de poliție Florentin Brăcea - directorul Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și numeroase oficialităţi judeţene şi locale şi parteneri educaţionali ai şcolii.

            Cei 117 absolvenţi ai promoţiei 2017 au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. În data de 31 iulie 2017, absolvenții se vor prezenta la unitățile de repartiție, pentru a-și începe activitatea.

 

 

13.07.2017 Curs festiv

           

            Amfiteatrul școlii găzduiește cursul festiv care marchează finalul pregătirii celei de a XII-a promoții a școlii. Festivitatea a avut în centru recompensarea meritelor diriginților și ale elevilor cu abilități manageriale, culturale și sportive deosebite. De asemenea, cea mai bună clasă la învățătură, clasa 201, a primit trofeul ”Literis et Virtutis”.

            Un alt moment deosebit a fost înmânarea cheii școlii de către reprezentanții promoției 2017 colegilor mai tineri din anul I.

            Au urmat dezvelirea tabloului promoției 2017, a plăcii de onoare inscripţionate cu numele şefului de promoţie și sădirea copacului noii serii de absolvenți.

            Şeful promoţiei 2015-2017, cu media 9,73, este agent de poliţie Păcurar Cătălin-Aurelian, din județul Mureș, urmat de sălăjeanul Pop Darius-Marius, cu media 9,67, și de maramureșeanca Rusu Mihaela, cu media 9,65.

 

 

26.06.2017 Ziua Drapelului

 

            Directoul școlii, comisar șef de poliție dr. Sorin Borzan, și un detașament de 22 de elevi, participă la la festivitățile de sărbătorire a Zilei Drapelului.

 

 

16.06.2017 Pe firul amintirilor

 

            Ziua de 16 iunie 2017 nu a fost deloc una obișnuită pentru elevii și personalul Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. Timp de câteva ore, mai multe realități paralele au părut să se intersecteze pe platoul central al școlii. Foști și actuali elevi, foști și actuali profesori și cadre din structurile suport - cu toții au sărbătorit întâlnirea de 10 ani de la absolvirea celei de a III-a promoții a școlii clujene de poliție, seria ianuarie 2006 - martie 2007.

 

 

 

11.06.2017

 

            În Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, 6 elevi de anul I sprijină activitatea de la standul I.P.J. Cluj, la ediția a 11-a a ”Orășelului Copiilor”.

 

 

 

30.05.2017

 

            Găzduim o masă rotundă dedicată aniversării a 12 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție. Pe lângă reprezentanți ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj și ai școlii clujene de poliție, la activitate au luat parte managerul public al Instituției Prefectului Județului Cluj, consilierii pentru integritate desemnați la nivelul I.P.J. Cluj, I.J.J. Cluj, al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, I.S.U. Cluj, al Unității Speciale de Aviație Cluj și reprezentanți ai O.N.G.-urilor clujene.

 

 

29.05.2017

 

            Agent-șef adjunct de poliție Alexandru Rusu realizează două activități de promovare a ofertei educaționale la Huedin, la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” - unde participă 2 cadre didactice și 34 de elevi din clasele a X-a și a XI-a - și la Liceul Teoretic „Octavian Goga”, la care participă un cadru didactic şi 29 de elevi din clasele a XI-a.

 

 

 

24.05.2017 ”Școala altfel”

 

            La fel ca în fiecare an, agenda Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca a fost plină de evenimente cu prilejul programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” . În perioada 15-24 mai, am fost gazda a 7 astfel de activități, pragul școlii fiind trecut de copii și tineri de toate vârstele, însoțiți de educatoare, învățătoare, profesori și părinți. Grădinița ”Mica Sirenă” din Cluj-Napoca, Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din Jibou - județul Sălaj, Colegiul Tehnic de Comunicații ”Augustin Maior” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială ”Ioan Bob” Cluj-Napoca și Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca ne-au ales anul acesta pentru a ne include în programele lor dedicate ”Școlii altfel”. În vreme ce pentru cei mici am pregătit demonstrații auto de derapaj controlat, filme de educație rutieră, expoziții de armament sau exerciții în simulatorul de trageri, celor mai mari, aflați în anii terminali de liceu, le-au fost prezentate tactici specifice de intervenție polițienească, programul unei zile din viața de elev al școlii de poliție, precum și condițiile de înscriere și calendarul concursului de admitere, sesiunea 2017.

 

 

 

17.05.2017 Curs la Centrul de Excelență

 

            În perioada 8-17 mai, Centrul de Excelență a organizat un nou curs în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiții de stres”. Au participat 16 agenți și ofițeri de poliție de la I.P.J. Arad, Brăila, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sibiu, Centrul de Formare și Perfecționare a Pregătirii Agenților de Poliție ”Nicolae Golescu” Slatina, D.G.P.M.B., B.C.C.O. Alba Iulia, Școala Cluj. Formatorii seriei au fost: comisar-șef de poliție Gheorghe Enușoiu, Centrul Slatina - formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare; comisar de poliție Nicoleta Mocanu, I.G.P.R. - Serviciul de Psihosociologie - formator psiholog; subcomisar de poliție Ovidiu Bârluțiu, Școala Cluj - formator pregătire fizică.

 

 

12.05.2017 Stagiu internațional de practică

 

            În perioada 8-12 mai, instituția noastră de învățământ a găzduit stagiul de practică al studentului Julian Methler, din cadrul Academiei de Poliție din Nienburg, Germania.

 

 

10.05.2017 Educație și patrimoniu național

 

            O delegație a școlii a participat în perioada 8-10 mai 2017 la conferința interdisciplinară ”Administrație, patrimoniu național și educație în context european”, organizată de Universitatea „Babeș-Bolyai” la Baru, județul Hunedoara. Delegaţia, condusă de către director adjunct comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu, a fost formată din 12 elevi de anul I, coordonați de către comisar de poliţie Carmen Moldovan, instructor la Catedra de Ştiinţe Socio-Umane.

 

 

09.05.2017 Triplă aniversare

 

            Directorul școlii, comisar-șef de poliție dr. Sorin Borzan, și un detașament de 30 de elevi participă la festivitățile organizate de autoritățile județene și locale pentru a marca o triplă aniversare: câștigarea independenței de stat, victoria armatelor Alianței asupra Germaniei naziste și Ziua Europei.

 

 

 

 

03.05.2017 Ziua Școlii

 

            În urmă cu 13 ani, prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. I/0540 din 01.05.2004 s-a înființat Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca iar Ordinul nr. 35 din 8 aprilie 2013, pentru completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice și stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Afacerilor Interne, a legiferat ziua de 1 mai drept Ziua Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan”.

            În ziua de 3 mai 2017, activitățile de sărbătorire a zilei școlii au debutat pe platoul central, în ținută de ceremonie, și au continuat la bustul patronului spiritual al școlii, Septimiu Mureșan. Ulterior, elevii s-au întrecut în diverse competiții sportive.

 

 

 

27.04.2017 Final de curs de inițiere

 

            Agenții de poliție care au început în 6 februarie cursul de inițiere în carieră, au ajuns la finalul acestuia. Un număr de 300 de cursanți din județele Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu au fost instruiți timp de 3 luni la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

 

25.04.2017 Exercițiu de alarmare

 

            Personalul și cursanții Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca participă la un exercițiu de alarmare în situații de incendiu, organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al Județului Cluj.

 

 

05.04.2017 Director nou

 

            Conform Dispoziției I.G.P.R. nr. 1800 din 04.04.2017, comisar-șef de poliție dr. Borzan Sorin este împuternicit în funcția de director al școlii.

 

 

 

27-29.03.2017 Conferință internațională

 

            În cadrul activităților dedicate sărbătoririi a 195 de ani de existență a Poliţiei Române, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a organizat a opta ediție a conferinţei internaţionale cu tema “Ordinea publică în Europa, între tradiţie şi contemporaneitate”, cu participare din Cehia, Republica Moldova și Ungaria.  

 

 

24.03.2017 Ziua Poliției

 

            Cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române, este  marcat momentul de aniversare a 195 de ani de existență a Poliției Române. Festivitatea a debutat prin păstrarea unui moment de reculegere pentru cinstirea memoriei polițiștilor căzuți la datorie. Activitatea a continuat în Amfiteatrul instituției, unde s-a dat citire ordinului ministrului afacerilor interne și dispoziției directorului școlii de avansare a ofițerilor și agenților în gradul următor, la îndeplinirea stagiului minim. Cursanții care au participat la diferite competiții sportive au fost la rândul lor recompensați cu diplome, medalii și cupe.

 

 

21.03.2017 Porți Deschise pentru a 13-a oară

 

            Este organizată ”Ziua Porților Deschise”, eveniment ajuns la a XIII-a ediție. Publicul țintă a fost format din elevi de liceu din anii terminali, cărora le-a fost prezentată oferta educațională și baza logistică. Printre vizitatorii din acest an s-a aflat și lotul echipei de handbal feminin a CS ”Universitatea” Cluj-Napoca. Ne-au trecut pragul aproximativ 200 de tineri, însoțiți de profesori sau părinți.

 

14-18.03.2017 Ne instruim în Belgia

 

            Școala participă la tabăra de instrucție de la Elsenborn, organizată de Școala de Poliție din Ličge, Regatul Belgiei, cu 12 elevi și 2 cadre: comisar-șef de poliție Adrian Marian - șeful Biroului Cabinet; comisar de poliție Alice Popa - ofițer Relații publice; elevii de anul I Grumăzescu Lavinia, Ciorbă Mirela-Elena, Avram Emanuela, Șerban Alina-Anastasia, Dan Bogdan, Ungurean Vasile, Moldovan Anamaria; elevii de anul II Mălina Smeu, Penciuc Mugurel Ştefan, Suciu Tudor, Hereș Gabriela, Mateșan Dacian. (foto 19-21)

 

14.03.2017 Bogdan Marișca - ”Elev pentru o zi”

 

            Ediția a XI-a a proiectului educațional Elev al Școlii de Poliție pentru o zi” îl are în centru pe pilotul clujean de curse Bogdan Marișca: multiplu campion național, individual sau cu echipa Napoca Rally Academy, și un dedicat formator de opinie (derulând campanii de responsabilizare socială din punct de vedere al conduitei în trafic). Sportivul, echipat în uniforma de elev, este implicat în diverse exerciții demonstrative de tactică polițienească, utilizând inclusiv simulatorul de derapaj lateral, achiziționat de școală la finalul anului 2016. La activitate au participat și reprezentanți ai presei.

 

 

 

23-24.02.2017 Seminar european nr. V

 

            Găzduim ultimul seminar dintr-o serie de cinci, stabilite a se desfăşura în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului de arest preventiv de a respecta instrumentele internaţionale relevante privind drepturile omului”, proiect al I.G.P.R., în parteneriat cu Consiliul Europei.

 

 

13-22.02.2017 Curs la Centrul de Excelență

 

            Centrul de Excelență a găzduit un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiții de stres”. Au participat 16 agenți și ofițeri de poliție de la I.P.J. Arad, Cluj, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Suceava, B.C.C.O. Alba Iulia și Craiova. Formatorii seriei au fost: agent-şef principal de poliție Ioan Andrei, I.P.J. Sălaj - formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare; comisar de poliție Judith Bob, I.P.J. Sălaj - formator psiholog; subcomisar de poliție Ovidiu Bârluțiu, Școala Cluj - formator pregătire fizică.

 

 

06.02.2017 Curs de inițiere în carieră

 

            Are loc festivitatea de deschidere a unui nou curs destinat formării inițiale a agenților de poliție. Un număr de 302 de cursanți din județele Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu vor fi instruiți timp de 3 luni de școala clujeană, până la absolvirea din 28 aprilie 2017.

 

 

26-27.01.2017 Seminar european nr. IV

 

            Găzduim al patrulea seminar dintr-o serie de cinci, stabilite a se desfăşura în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului de arest preventiv de a respecta instrumentele internaţionale relevante privind drepturile omului”, proiect al I.G.P.R., în parteneriat cu Consiliul Europei.

 

 

09-18.01.2017 Utilizarea armamentului în condiții de stres

 

            Centrul de Excelență a găzduit un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiții de stres”. Au participat 16 agenți și ofițeri de poliție de la I.P.J. Brăila, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, D.G.P.M.B., B.C.C.O. București și Cluj-Napoca. Formatorii seriei au fost: agent-şef adjunct de poliție Ioan Beca, I.P.J. Alba - formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare; subcomisar de poliție Ioan Bledea, I.P.J. Bihor - formator psiholog; subcomisar de poliție Radu Demian, Școala Cluj - formator pregătire fizică.

 

09-13.01.2017 Workshop la Hahn

 

            O delegație clujeană a fost prezentă la workshop-ul ”International Project Week”, organizat de Universitatea de Poliţie din Hahn. La activitate au participat comisar-șef de poliţie Florin Cristea - împuternicit șef Birou Management Resurse Umane - și elevii din anul I Andrei Vereş şi Cristina Birta. La activitate au participat peste 60 de elevi, studenți, lectori și profesori din 7 state europene - Finlanda, Germania, Luxemburg, România, Estonia, Franţa şi Spania.

 

 

09-13.01.2017  

 

            Colaborarea Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca cu Universitatea de Poliție din Hahn, landul Renania-Palatinat, a ajuns la al VII-a an de schimburi de experiență și de bune practici. Astfel, Christian Hauk, Philipp Ziegenfuβ și Yannik Lehmann, studenți în anul III, au efectuat un stagiu de practică la școala clujeană de poliție. Aceștia au participat la ore de pregătire fizică, tactică polițienească și management al stresului profesional în timpul utilizării armamentului din dotare.      Timp de 3 după-amieze, oaspeții de la Hahn au efectuat un stagiu de practică, realizat cu sprijinul I.P.J. Cluj, la Secția 4 de pe raza municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, studenții germani au vizitat I.P.J. Cluj - Serviciul Criminalistic, I.S.U. ”Avram Iancu” al Județului Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.