Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

 

 

 

 

18.12.2015 Absolvire poliţişti locali

 

            A şaptea serie de poliţişti locali instruiţi de şcoala clujeană de poliţie termină cele 3 luni de cursuri de pregătire.

 

 

16.12.2015 Curs la Centrul de Excelenţă

 

            În perioada 7-16 decembrie, Centrul de Excelenţă în pregătirea iniţială şi perfecţionare profesională, pe linia managementului stresului profesional şi a competenţelor în tactica tragerii a organizat un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”. Au participat 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Bistriţa-Năsăud, Buzău, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Prahova şi  Timiş.

 

 

09.12.2015 Masă rotundă anticorupţie

 

              Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, la sediul şcolii este organizată o masă rotundă cu tema ”Ziua Internaţională Anticorupţie”, manifestare ştiinţifică la care au participat reprezentanţi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj, ai I.P.J. Cluj, ai S.I.P.I Cluj, precum şi membri ai societăţii civile. Şcoala a fost reprezentată de către cei doi directori adjuncţi - comisar-şef de poliţie dr. Sorin Borzan şi comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu - 6 instructori de ordine publică şi ofiţeri aparţinând altor structuri, 5 elevi şi 4 cursanţi ai Poliţiei Locale.

 

 

01.12.2015 Pe urmele Unirii, la Alba Iulia

 

            Directorul şcolii - comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru, directorul adjunct - comisar-şef de poliţie Borzan Sorin, inspector principal de poliţie Hanga Daniel, agent-şef adjunct de poliţie Rusu Alexandru şi un detaşament de 56 de elevi participă la Parada Militară Naţională din capitala unirii, Alba Iulia.

 

 

 

01.12.2015 Paradă militară la Cluj-Napoca

 

            Directorul adjunct al şcolii - comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel, agent-şef adjunct de poliţie Dragomir Cosmin şi un detaşament de 50 de elevi participă la ceremonialul sărbătoririi Zilei Naţionale a României în centrul municipiului Cluj-Napoca.

 

 

27.11.2015 Avansări de Ziua Naţională

 

            La şedinţa festivă organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, sunt avansaţi înainte de îndeplinirea stagiului minim următorii colegi: comisar de poliţie Corăbian Marius, comisar de poliţie Feier Claudiu, subcomisar de poliţie Boie Călina, agent-şef adjunct de poliţie Hâmpea Florentina şi agent-şef adjunct de poliţie Fertea Adrian. La termen, au fost avansaţi: comisar-şef de poliţie Fronea Gabriel, comisar-şef de poliţie Şipoş Daniel, subcomisar de poliţie Aluaş Ioana, agent principal de poliţie Paul Gabriela. În cadrul festivităţii a fost marcat şi momentul retragerii din activitate a 3 colegi: agent-şef principal de poliţie Corpodean Mircea, Pasc Ileana şi Covaci Felician. De asemenea, au fost înmânate elevilor diplome şi premii pentru competiţiile sportive şi culturale.

 

 

26.11.2015 Conferinţă în Slovacia

 

            În perioada 23-26 noiembrie, participăm la conferinţa ”Viitorul instruirii poliţieneşti”, organizată de Şcoala de Poliţie din Pezinok - Slovacia, cu particioare cehă, poloneză şi germană. Delegaţia şcolii a fost formată din directorul adjunct comisar-şef de poliţie dr. Borzan Sorin, şi ofiţerul Relaţii internaţionale, inspector principal de poliţie Cocan Cristina.

 

 

24.11.2015 Micuţi vizitatori

 

            Primim vizita de documentare a 55 de copii de la Grădiniţa ”Parfum de tei”, însoţiţi de 6 cadre didactice. Grupul este însoţit de comisar de poliţie Popa Alice, ofiţer Relaţii publice, activitatea fiind sprijinită de comisar de poliţie Fronea Gabriel.

 

 

 

19.11.2015 ”Ziua Ştafetei”, ediţia a II-a

 

            Organizăm ”Ziua Ştafetei - Acum decid eu”, ediţia a II-a, în colaborare cu Institutul Român pentru Pace PATRIR. Obiectivul principal este acela de a facilita copiilor şi tinerilor participarea la deciziile importante din viaţa lor şi a comunităţii în care trăiesc. Faţă de anul trecut, când 6 copii au optat pentru ”a prelua ştafeta” de la cadrele didactice ale şcolii clujene de poliţie, anul acesta au fost implicaţi 14 copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Ei au experimentat provocările reale ale profesiei de poliţist şi nu au fost doar simpli observatori. Activitatea a fost coordonată de comisar de poliţie Popa Alice, ofiţer Relaţii publice, şi de subcomisar de poliţie Corăbian Marius.

 

18.11.2015 Curs la Centrul de Excelenţă

 

            În perioada 9-18 noiembrie, Centrul de Excelenţă a găzduit un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”. Participă 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Arad, Braşov, Cluj, Dolj, Ilfov, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea. În aceeaşi perioadă are loc şi vizita de monitorizare a activităţilor de instruire, din partea Direcţiei Management Resurse Umane - Serviciul Formare Profesională, prin subcomisar de poliţie Loredana Marin.

 

 

13-15.11.2015 A doua serie a Taberei de la Băişoara

 

            Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a derulat în perioada 13-15 noiembrie în staţiunea Muntele Băişorii  a doua serie a proiectului educaţional „Niciodată singur - Tabără internaţională de instruire poliţienească pentru viitorii agenţi de poliţie”, ediţia a VIII-a.

            Au participat 29 de elevi - 8 elevi din anul II şi 21 din anul I - şi 11 cadre didactice. Activitatea s-a bucurat de sprijinul Postului de Poliţie al comunei Băişoara şi al structurii locale de Jandarmerie Montană. Ca un element de noutate, pentru această serie a taberei am beneficiat şi de implicarea Biroului de Prevenire din cadrului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

 

 

  

 

06.11.2015 Jurământ militar

 

            ”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit vineri, 6 noiembrie 2015, la unison, 125 de tineri viitori poliţişti. Promoţia 2015-2017 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a depus jurământul militar, în prezenţa oficialităţilor, profesorilor, părinţilor şi prietenilor. Elevilor anului I li s-au alăturat şi colegii lor mai mari, cei 114 de elevi din anul II.

 

 

05.11.2015 Bilanţul anului şcolar 2014-2015

 

            În amfiteatrul şcolii este prezentat Raportul general privind starea şi calitatea învăţământului pentru anul şcolar 2014-2015 al Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

            Raportul a fost prezentat în faţa personalului şcolii şi  a reprezentanţilor elevilor de către directorul şcolii, comisar-şef de poliţie  Alexandru Tanco.

            Din partea Ministerului Afacerilor Interne a participat comisar-şef de poliţie Andrei Florin - şeful Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane iar din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost prezent comisar-şef de poliţie Hristache Trofin - director adjunct al Direcţiei Management Resurse Umane.

 

02.11.2015 In memoriam

 

            Gândurile şi rugăciunile personalului şi elevilor Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au fost alături de familiile îndoliate şi aflate în suferinţă în urma incidentului de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Elevii şcolii au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, încercând să îi ajute pe tinerii de vârsta lor aflaţi pe paturile de spital.

 

 

31.10.2015 După 10 ani

 

            Foştii elevi ai primei promoţii a Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au avut întâlnirea de 10 ani de la absolvire. Li s-au alăturat foştii şi actualii profesori ai şcolii, precum şi membrii familiilor pe care şi le-au întemeiat între timp absolvenţii.

            S-au depănat amintiri fotografice şi filmate, s-au făcut comparaţii între curricula educaţională din perioada 2004-2005 şi cea actuală şi s-au citit cataloagele, împreună cu foştii diriginţi.

 

 

30.10.2015 Oaspeţi la Centrul de Excelenţă

 

                        Găzduim o vizită de studiu a Centrului de Excelenţă pentru pregătirea profesională iniţială şi continuă, pe linia managementului stresului profesional şi a competenţelor în tactica tragerii. Participă prof. univ. dr. Darius Turc şi 24 de studenţi înscrişi la Masterul de Studii Psihologice pentru Controlul Comportamentului şi Dezvoltarea Potenţialului Uman din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai”. Activitatea din simulatorul de trageri ese coordonată de agent-şef adjunct de poliţie TămaşCiprian.

 

 

 

25.10.2015 La mulţi ani Armatei Române!

 

              Conducerea şcolii - director comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru - şi un detaşament de elevi condus de agent-şef adjunct de poliţie Tămaş Ciprian participă la sărbătorirea Zilei Armatei Române la Cluj-Napoca, organizată la monumentul Glorie Ostaşului Român, din piaţa Avram Iancu.

 

16-18.10.2015

 

              Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, în colaborare cu Şcoala de Poliţie din Kosice - Slovacia, a derulat în staţiunea Muntele Băişorii, prima serie a proiectului educaţional „Niciodată singur - Tabără internaţională de instruire poliţienească pentru viitorii agenţi de poliţie”, ediţia a VIII-a. Delegaţia slovacă  a fost formată din: lt. col. Erik Kušnír - şeful Catedrei de Ordine Publică 623 Poliţie de Frontieră, lt. col. Marcel Imrich - şeful Catedrei de Drept şi elevii Milan Luštiak, Matej Greguš, Matúš Leškovský, Rudolf Širý, Erik Durilla, Matúš Remák.

              La tabără au participat 27 de elevi (6 din Slovacia, 15 elevi ai şcolii clujene din anul I şi 6 din anul II), însoţiţi de 13 instructori. Elevii au fost distribuiţi, prin tragere la sorţi, în 3 echipe mixte, formate din câte 9 elevi (fete şi băieţi, români şi slovaci. Activitatea a fost coordonată de către directorul şcolii clujene, comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco, şi de directorul adjunct, comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu.

              Elementele de investigaţie specifice muncii de poliţie s-au îmbinat cu activităţi menite să întărească spiritul de echipă şi să fortifice organismul.

              Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Cluj, cu sprijinul Asociaţiei ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

 

 

11.10.2015 Ziua Eliberării Clujului

 

            Directorul şcolii, comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru, şi un detaşament de elevi condus de agent-şef adjunct de poliţie Dragomir Cosmin, participă în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca la festivităţile prilejuite de aniversarea Zilei Eliberării Clujului.

 

 

01.10.2015 Deschiderea anului şcolar 2015-2016

 

            Pentru cei 125 de tineri care au reuşit în toamna acestui an la concursul de admitere organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, ziua de 1 octombrie 2015 a fost una încărcată de emoţii, fiind prima lor zi de şcoală în uniforma de viitori poliţişti.

            Ziua a debutat cu un curs festiv în Amfiteatrul şcolii, urmat de festivitatea de deschidere a noului an şcolar. După cuvântul de deschidere al directorului şcolii, comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco, eleva care a obţinut cel mai mare punctaj la examenul de admitere, Diana-Florina Ilieş, a prezentat un mesaj din partea ”bobocilor” seriei 2015-2017. Am fost onoraţi de prezenţa domnului chestor de poliţie Tudor Grindean - şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

 

 

25.09.2015 Promovarea ofertei educaţionale

 

            Școala participă cu un stand de prezentare la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj. Au fost expuse afişe şi pliante cu informaţii generale despre şcoala de poliţie clujeană, fiind rulat şi filmul de prezentare a şcolii ”Poliţist european. Pregătire europeană”. La stand a fost prezent ofiţerul Relaţii internaţionale, inspector principal de poliţie Cocan Cristina.

 

 

21.09.2015 Al şaptelea curs pentru Poliţia Locală

 

Are loc cursul de deschidere pentru cea de a şaptea serie de poliţişti locali - 33 de cursanţi - care vor fi instruiţi timp de 3 luni la şcoala clujeană de poliţie.

 

 

16-18.09.2015 Convocări profesionale

 

              În perioada 16-18 septembrie, au fost organizate două convocări în colaborare cu Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina, onorate de prezenţa reprezentanţilor I.G.P.R. comisar de poliţie dr. Bălţăţeanu Paul şi subcomisar de poliţie Neagu Raluca. 

              Conducerea celor două şcoli de poliţie şi corpul profesoral au participat la Convocarea metodică ”Contribuţia comisiei pentru curriculum la organizarea şi desfăşurarea activităţii didactice prin adaptarea la noile cerinţe legislative” - Instrucţiunile nr. 45/14.05.2015 privind Corpul instructorilor de ordine publică din instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne.

            Structurile suport ale celor două instituţii de învăţământ au participat în aceeaşi perioadă la workshop-ul ”Perspective de dezvoltare şi optimizare a activităţii structurilor suport în şcolile de agenţi de poliţie din România”.

 

 

15-18.09.2015 Bilanţ al Centrului de Excelenţă

 

              În perioada 15-17 septembrie, este analizat Raportul de activitate al Centrului de Excelenţă pentru perioada septembrie 2014 - august 2015 şi sunt elaborate Curriculum-ul de pregătire pentru anul 2015-2016 şi Graficul activităţilor şi planificarea sesiunilor de pregătire pentru anul 2015-2016. Participă comisar de poliţie dr. Bălţăţeanu Paul - şeful Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcţiei Management Resurse Umane, subcomisar de poliţie dr. Marin Loredana, coordonatorul Centrului de Excelenţă comisar-şef de poliţie Mihălţan Paraschiva, 9 instructori de tragere, 7 psihologi şi instructorii de pregătire fizică din şcoală.

 

 

11.09.2015 Admiterea 2015 la final

 

Vineri, 11 septembrie, are loc proba scrisă de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină (limba engleză sau franceză) din cadrul concursului de admitere, fiind folosite două locaţii: Liceul Tehnologic nr. 1 - str. Maramureşului, nr. 165/A - şi Colegiul Tehnic ”Ana Aslan” - str. Decebal, nr. 41.

Rezultatele au fost afişate în seara aceleiaşi zile, 125 de tineri - 47 de fete şi 78 de băieţi - reuşind să îşi vadă numele pe lista celor admişi. Punctajele cele mai mari au fost obţinute de 3 fete din judeţul Sălaj: Ilieş Diana-Florina, 88 de puncte (din maxim 90 posibile); Cordiş Andrada-Ioana (86 de puncte) şi Gudea Iulia-Maria (85 de puncte). Ultimul punctaj de intrare a fost de 68 de puncte.

Atât cele 3 locuri alocate minorităţii rome, cât şi cele 2 rezervate altor minorităţi etnice au fost ocupate.

 

 

07-09.09.2015 Probele eliminatorii ale admiterii

 

            În perioada 7-9 septembrie 2015, cei 780 de tineri înscrişi la concursul de admitere 2015 au avut de trecut de probele eliminatorii: verificarea medicală şi probele sportive. La finalul celor trei zile, 471 de candidaţi - 60% dintre cei înscrişi - au rămas în concurs: 116 fete (38% dintre cele 302 înscrise), respectiv 355 de băieţi (74% dintre cei 478 înscrişi).

Dintre cei 10 tineri care s-au înscris pentru cele 3 locuri destinate etniei rome, doar 4 au îndeplinit baremele fizice iar dintre cei 21 de candidaţi înscrişi pe cele 2 locuri pentru alte minorităţi, un număr de 15 vor susţine proba scrisă.

 

 

05-06.09.2015 Încrieri pentru admitere

 

În perioada 5-6 septembrie, la sediul şcolii au avut loc înscrierile pentru concursul de admitere sesiunea 2015. Un număr de 780 de candidaţi s-au înscris pe cele 125 de locuri disponibile. Faţă de anul 2014, numărul candidaţilor a crescut cu 8,5% - anul trecut s-au înscris 719 candidaţi, tot pe 125 de locuri. Dintre candidaţii de anul acesta, 10 s-au înscris pe locurile pentru etnicii romi - 3 locuri şi 21 pe locurile pentru alte minorităţi - 2 locuri. Dintre cei 780 de candidaţi, 302 sunt fete şi 478 sunt băieţi.

 

 

24.08-02.09.2015 Curs de instrucţia tragerii şi managementul stresului

 

              Centrul de Excelenţă a organizat un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”, cu două componente: una teoretică (în care este inclusă şi subcomponenta de pregătire fizică) şi una practică.

 

 

03-07.08.2015 Şcoală de vară

 

              A cincea ediţie a şcolii de vară ”Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei” atrage 50 de elevi de clasa a X-a şi a XI-a din 7 judeţe (Bihor, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş, Satu Mare şi Sălaj), însoţiţi de profesori. Aceştia au vizitat diverse instituţii de ordine publică - Secţia 3 de Poliţie a  Municipiului Cluj-Napoca şi Penitenciarul Gherla - au participat la ore de tactică poliţienească, criminalistică, instrucţia tragerii, orientare profesională şi sport. Partenerii proiectului au fost Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală (C.R.D.E.) şi Institutul de Prevenire şi Cercetare a Criminalităţii, fondurile provenind de la Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

 

30.07-01.08.2015 Misiune în Polonia

 

              În perioada 30 iulie - 1 august, are loc o misiune internaţională: deplasarea la Şcoala de Poliţie din Katowice, la aniversarea ”Zilei Poliţiei din Polonia”. Din delegaţie fac parte directorul şcolii, comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru, şi agent-şef adjunct de poliţie Rusu Alexandru.

 

 

17.07.2015 A zecea promoţie de absolvenţi

 

              Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a ajuns la cea de-a zecea promoţie de absolvenţi. Seria 2013-2015 - 148 de agenţi de poliţie - a avut în data de 17 iulie 2015 cursul festiv, urmat de festivitatea de acordare a gradului profesional.

            Şefa promoţiei 2013-2015 este clujeanca Hoţ Iulia-Oana - cu media 9,66, urmată de Iştoan Andrea-Isidora din judeţul Maramureş - cu media 9,64; Cenuşa Paula-Elena din judeţul Arad - cu media 9,64; Baciu Simion-Bogdan din judeţul Bistriţa-Năsăud - cu media 9,63; Dorolţi Alina-Loredana din judeţul Sălaj - cu media 9,61.

                        La festivitate au participat: chestor de poliţie Dumitru Jianu - adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române; comisar de poliţie Paul Bălţăţeanu - şeful Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcţiei Management Resurse Umane din I.G.P.R.; prof. univ. dr. Gheorghe Vuşcan - prefectul judeţului Cluj; chestor de poliţie Tudor Grindean - şeful I.P.J. Cluj.        

 

 

06-14.07.2015 Examen de absolvire

 

              În perioada 6-14 iulie 2015 s-a desfăşurat examenul de absolvire pentru elevii promoţiei 2015 din cele două instituţii de învăţământ postliceal din cadrul I.G.P.R.: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina. Cu caracter de noutate, la Câmpina s-a constituit „Centrul unic de examen pentru sesiunea de absolvire a învăţământului postliceal iulie 2015”. Examenul de absolvire a cuprins trei probe: proba practică, cu două componente - tragerea cu armamentul din dotare şi verificarea aptitudinilor fizice; proba scrisă; proba orală.

 

 

26.06.2015 Ziua Drapelului la Miercurea Ciuc și Cluj-Napoca

 

            Cel mai mare tricolor din judeţul Harghita este arborat la Miercurea Ciuc, în prezenţa premierului interimar Gabriel Oprea şi a ministrului Apărării Mircea Duşa. Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a fost reprezentată la Miercurea Ciuc de către directorul instituţiei - comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco, comisar-şef de poliţie Cristian Coblişan, subinspector de poliţie Alexandru Stezar şi 70 de elevi.

            În aceeaşi zi, răspundem invitaţiei de participare la festivitatea programată la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Elevii şcolii au fost coordonaţi de către directorul adjunct - comisar-şef de poliţie dr. Sorin Borzan şi agent-şef adjunct de poliţie Ciprian Tămaş.

 

 

15-24.06.2015 Un nou curs de instrucţia tragerii şi managementul stresului

 

            Centrul de Excelenţă organizează un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”. Participă 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Iaşi, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

 

 

15-24.06.2015 Studenţi germani în practică la Cluj

 

              Trei studenţi ai Facultăţii de Poliţie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Hahn, Germania, efectuează un stagiu de practică la şcoala noastră. Este vorba despre Hedoch Lisa, Seifert Matthias şi Amore Simon. Aceştia participă la ore din curricula elevilor, fac practică la Secţia 5 Poliţie de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, şi vizitează instituţii partenere ale şcolii.

 

 

15-10.06.2015 Săptămâna internaţională de la Hahn

 

              2 cadre şi 2 elevi ai şcolii participă la proiectul ”Săptămâna Internaţională”, organizat de Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Hahn - Facultatea de Poliţie. Este vorba despre subcomisar de poliţie Dobrin Alina - ofiţer psiholog, agent-şef de poliţie Fertea Ciprian, din cadrul Biroului Cabinet, şi elevii Săuca Marian-Simion şi Ciuclea Georgia-Silvana.

 

07.06.2015 De ajutor în ”Orăşelul Copiilor”

 

              6 elevi ai şcolii au participat în Parcul Central ”Simion Bărnuţiu” la activitatea ”Orăşelul Copiilor”, organizată de Asociaţia Studenţească ”Amicus” şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj - Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.. Elevii au sprijinit concursurile, jocurile şi demonstraţiile derulate de colegii de la I.P.J. Cluj, fiind apreciaţi pentru solicitudinea şi deschiderea manifestate

.

 (

 

03.06.2015 Sportivii, în vizor la admitere

 

              Comisar-şef de poliţie Pop Cornel şi 2 elevi promovează oferta educaţională la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, întâlnire la care participă aproximativ  200 de elevi.

 

 

30.05-06.06. 2015 Studenţi germani în vizită de documentare

 

            Găzduim vizita de studiu a 6 studenţi ai Academiei de Poliţie din Nienburg, Germania: Moritz Schenk, Yannic Michel, Charlotte Markmann, Fabiana Wende, Daniel Königsfeld şi Carla Strotebeck. Însoţiţi de ofiţerul Relaţii internaţionale, inspector principal de poliţie Cocan Cristina, aceştia participă la ore ale elevilor şcolii, vizitează Secţia 3 de Poliţie a Municipiului Cluj-Napoca, I.J.J. Cluj, I.J.S.U. Cluj, şi participă la activităţi extracurriculare.

 

 

29.05.2015 Final de curs la Poliţia Locală

 

              A şasea serie de poliţişti locali care au participat la programul de formare iniţială în şcoala clujeană de poliţie îşi încheie instruirea. Este vorba despre 42 de cursanţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu.

 

 

28.05.2015 Vizită de documentare

 

              Găzduim o vizită de documentare a 12 studenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii ”Bogdan Vodă” Cluj-Napoca. Acestora le sunt prezentate spaţiile educaţionale şi condiţiile de înscriere la concursul de admitere 2015 de către ofiţerul Relaţii publice, comisar de poliţie Popa Alice.

 

 

25-28.05.2015 ”Olimpicii” şcolii

 

            10 elevi de anul II ai şcolii - Cosmin-Lucian Mocan, Sergiu-Lucian Marc, Alina-Loredana Dorolţi, Andrea-Isidora Iştoan, Delia-Veronica Potinteu, Florin-Răzvan Ştefan, Istvan-Viktor Szilagyi, Vasile-Florin Pop, Iulia-Oana Hoţ, Andrei-Mihai Florea - participă la etapa pe armă a competiţiei ”Olimpiada intermodulară”, găzduită de Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”. Lotul este însoţit de comisar de poliţie Radu Olari. Rezultatele obţinute de aceştia sunt: locul III - Andrei-Mihai Florea; a treia menţiune - Sergiu-Lucian Marc; cea mai bună trăgătoare - Alina-Loredana Dorolţi.

 

 

21.05.2015 Ziua Eroilor

 

            Directorul şcolii, comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru, şi un pluton de elevi participă la sărbătorirea Zilei Eroilor la nivelul Municipiului Cluj-Napoca.

 

 

20.05.2015 Promovarea ofertei educaţionale la Huedin

 

            Comisar de poliţie Cristea Florin ia parte la o activitate de promovare a ofertei educaţionale la Huedin, la Liceul Teoretic ”Octavian Goga” şi la Liceu Tehnologic ”Vlădeasa”. Participă 160 de elevi şi 6 cadre didactice.

 

 

18-27.05.2015 Curs la Centrul de Excelenţă

 

            Centrul de Excelenţă a organizat un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”. Au participat 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mureş, Prahova, Satu Mare, Timiş, Vaslui.

 

 

14-17.05.2015 Workshop pentru elevi şi studenţi

 

            Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca găzduieşte în perioada 14-17 mai 2015 o vizită de documentare a unei delegaţii de studenţi şi cadre didactice reprezentând Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”. Activitatea are ca scop principal organizarea vineri, 15 mai, a workshopului ”Cercetarea ştiinţifică în domeniul Afacerilor Interne în contextul noilor provocări din spaţiul european”, la care participă cu lucrări 12 studenţi ai academiei, 4 elevi ai şcolii şi 2 studenţi ai Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Sunt prezentate lucrări din domenii variate: drept, criminalistică, poliţie de frontieră, poliţie rutieră, istorie a Poliţiei Române, securitatea şi vulnerabilităţile sistemelor informatice, etc.

 

 

14.05.2015 Promovare la Hida

 

            Comisar-şef de poliţie Pop Cornel şi subcomisar de poliţie Bârluţiu Ovidiu, însoţiţi de elevii Duma Daniel şi Coroian Corina din anul I, promovează oferta educaţională a şcolii, în perspectiva concursului de admitere sesiune 2015, la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din comuna Hida, judeţul Sălaj. Participă 200 de elevi şi 7 cadre didactice.

 

 

14.05.2015 Oaspete de onoare

 

              Şcoala este vizitată de către preşedintele IPA Secţia Română, general Costică Voicu, acesta fiind primit de către conducerea şcolii şi însoţit într-un tur de vizitare a bazei logistice şi educaţionale.

 

 

13.05.2015 Conferinţă de criminalistică şi dotări moderne

 

              Miercuri, 13 mai, directorul şcolii - comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco, directorul adjunct -comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu, comisar-şef de poliţie Adrian Şupiter, comisar-şef de poliţie Cornel Pop, şi 8 elevi participă la deschiderea şi ulterior la lucrările Conferinţei Internaţionale de Criminalistică ”Clasic şi modern în obţinerea şi valorificarea ştiinţifică a probatoriului”, ediţia a 20-a, 13-15 mai. Au participat peste 200 de specialişti din Germania, Italia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

              Cu acelaşi prilej, elevilor şi cursanţilor şcolii le este prezentată o autospecială a Poliţiei Române - un nou tip de laborator criminalistic, de producţie americană. 

 

11-13.05.2015 Curs pe linia arestării preventive

 

              În perioada 11-13 mai, şcoala găzduieşte prima sesiune de formare pentru pregătirea poliţiştilor din centrele de reţinere şi arestare preventivă organizată în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului de reţinere şi arestare preventivă de a se alinia la instrumentele internaţionale relevante privind drepturile omului”. Sunt prezenţi 24 de agenţi de poliţie din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş. Vor urma alte 6 serii de sesiuni, până la finalul lunii septembrie 2015.

 

 

09.05.2015 De Ziua Independenţei

 

              Conducerea şcolii - director comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco şi director adjunct comisar-şef dr. Gabriel Rusu - şi un pluton de elevi participă la ceremonialul militar organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei României, 9 mai.

 

 

06.05.2015 Ziua şcolii: seminar şi protocol

 

            În cadrul activităţilor prilejuite de aniversarea „Zilei Şcolii”, Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a organizat în data de 6 mai 2015 seminarul cu tema Rolul inspectoratelor judeţene de poliţie în coordonarea activităţilor din stagiul de practică al elevilor”. În preambulul acestuia, directorul şcolii, domnul comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco, şi doamna prim-procuror Irina-Lucia Sabo (Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj), au semnat Protocolul de Colaborare privind asigurarea concordanţei între cerinţele muncii operative axate cu precădere pe calitatea activităţii de cercetare penală şi pregătirea teoretică şi practică a elevilor Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

La lucrările seminarului au fost prezenţi: chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea, inspector şef I.P.J. Alba; comisar-şef de poliţie Ştefan Troiac, adjunct cu atribuţii pe linie de ordine publică I.P.J. Arad; chestor de poliţie dr. Liviu Popa, inspector şef IPJ Bihor şi comisar-şef de poliţie Alin Haniş, şeful Poliţiei Municipiului Oradea; chestor de poliţie dr. Marius Linul,  inspector şef I.P.J. Bistrița-Năsăud; chestor de poliţie Tudor Grindean, inspector şef I.P.J. Cluj; comisar-şef de poliţie dr. Ion Popa, inspector şef I.P.J. Covasna; comisar-şef de poliţie Ştefan Antal, adjunct pe ordine publică I.P.J. Harghita; chestor de poliţie dr. Viorica Marincaş, inspector şef I.P.J. Maramureş; comisar-şef de poliţie Alexandru Cîmpeanu, inspector şef adjunct I.P.J. Mureş;  comisar-şef de poliţie Florentin Vlad, inspector şef I.P.J. Satu Mare; comisar-şef de poliţie Iosif Ghiurca, inspector şef I.P.J. Sălaj; chestor de poliţie dr. Ion Tomescu - director şi comisar-şef de poliţie Constantin Manea - director adjunct al Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina.

 

 

04-08.05.2015 Conferinţă la Miskolc

 

              În perioada 4-8 mai, comisar de poliţie Daniel Şipoş şi agent-şef adjunct de poliţie Zoltan Goia participă la conferinţa internaţională ”The handling of migration and the connected alien policing measures”, organizată de Şcoala Medie de Ordine Publică din Miskolc, Ungaria. Au mai fost prezente delegaţii din Polonia şi Slovacia.

 

 

04-07.05.2015 Zece ani de colaborare

 

              În perioada 4-7 mai 2015, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca a marcat un moment important la capitolul relaţiilor internaţionale: 10 ani de la semnarea Acordului de Parteneriat cu Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Adyliget din Ungaria. La momentul aniversar a fost prezentă o delegaţie de 4 reprezentanţi ai şcolii maghiare de poliţie, condusă de directorul adjunct pentru educaţie, domnul locotenent-colonel dr. Zoltan Nagy, împreună cu domnul locotenent-colonel Mándi József - şef Departament subiecte profesionale, domnul Bankó Imre - şef Departament logistică şi doamna Balazs Iulia - profesor de limba engleză şi translator.

 

 

29.04.2015 Ziua Veteranilor de Război

 

            Conducerea şcolii - director comisar-şef de poliţie Alexandru Tanco, şi un pluton de elevi participă la ceremonialul militar organizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.

 

 

24.04.2015 Promovarea concursului de admitere

 

              Participăm cu un stand de prezentare a concursului de admitere 2015 la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.) Cluj. La stand sunt prezenţi ofiţerul Relaţii publice, comisar de poliţie Alice Popa, şi 2 elevi de anul I.

 

 

20-29.04.2015 Curs al Centrului de Excelenţă

 

            În perioada 20-29 aprilie, Centrul de Excelenţă organizează un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”. Participă 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea şi Vaslui. Instructori sunt: agent-şef principal de poliţie Ioan Andrei - formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare, I.P.J. Sălaj; comisar de poliţie Judit Katalin Bob - formator ofiţer-psiholog, I.P.J. Sălaj; agent-şef principal de poliţie Mircea Mitroescu, formator - pregătire fuizică, I.P.J. Cluj.

 

 

19-25.04.2015 Tabără de instrucţie în Belgia

 

              Colaborarea în domeniul instrucţiei elevilor dintre Şcoala de Poliţie din Ličge - Regatul Belgiei şi Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a ajuns anul acesta la cea de a treia participare a şcolii clujene la tabăra anuală de la Elsenborn. Astfel, în perioada 19-25 aprilie 2015, inspector principal de poliţie Cristina Cocan - ofiţer relaţii internaţionale, agent şef adjunct de poliţie Alexandru Rusu - din cadrul Biroului Management Resurse Umane - şi 5 elevi de anul I au parcurs şedinţele tactice pregătite de partenerul belgian.

 

 

13-30.04.2015 Practică germană

 

              În perioada 13-30 aprilie, 2 elevi ai şcolii - Gisela Năgăra, din anul I, şi Ciprian-Andrei Rus, din anul II - efectuează un stagiu de practică la Academia de Poliţie din Nienburg, Germania.

 

 

07-10.04.2015 Şcoala altfel

 

              Şcoala clujeană de poliţie se implică pentru al patrulea an consecutiv în programul de activităţi extracurriculare "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. Astfel, marţi, 7 aprilie, pragul şcolii a fost trecut de peste 40 de elevi de clasele VI-VIII de la Şcoala Generală din Comuna Vad, judeţul Cluj. Miercuri, 8 aprilie, agent-şef adjunct de poliţie Alexandru Rusu, din cadrul Biroului Management Resurse Umane, prezintă reguli de circulaţie unui număr de peste 40 de copii de la Grădiniţa Poieniţa din Cluj-Napoca. Joi, 10 aprilie, la sediul şcolii este organizat un program special, cu ajutorul echipei Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Cluj. Peste 200 de copii şi tineri au gustat demonstraţia pirotehnică a acestora, precum şi pe cea a colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al Judeţului Cluj, aflaţi la şcoală pentru a efectua un exerciţiu de antrenament comun cu personalul instituţiei.

 

02.04.2015 Skills for Jobs

 

              Şcoala participă cu un stand la Târgul de oferte educaţionale organizat în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.) Cluj. Activitatea face parte dintr-un proiect mai larg, ”Skills for Jobs”. La târg au fost invitaţi să participe 7.700 de tineri din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Maramureş. La stand sunt prezenţi ofiţerul Relaţii publice, comisar de poliţie Popa Alice, şi 4 elevi de anul I.

 

 

02.04.2015 Demonstraţie canină

 

              Conform graficului informărilor pentru anul şcolar 2014-2015, pe baza sportivă a şcolii, cadrele didactice, elevii de anul I şi cursanţii Poliţiei Locale participă la o demonstraţie canină, realizată de specialişti din cadrul Biroului Cercetare Ştiinţifică şi Misiuni al Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

 

 

25.03.2015 Ziua Poliţiei Române

 

            În cadrul festivităţii organizate pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române, 25 martie 2015, au fost avansaţi înainte de îndeplinirea stagiului minim comisar de poliţie Carmen Moldovan şi agent-şef principal de poliţie Vasile Benţan, iar la termen - inspector principal de poliţie Cristina Cocan, agent-şef principal de poliţie Ciprian Fertea şi agent-şef adjunct de poliţie Ioana Cuc.

            În continuarea festivităţii, luptătoarea Ana Maria Pavăl, cea care a acceptat anul acesta să devină ”Elevă a Şcolii de Poliţie pentru o zi”, a primit o diplomă de excelenţă pentru modul cum a promovat imaginea instituţiei.

            Echipa de fotbal antrenată de domnul profesor subcomisar de poliţie Ovidiu Bârluţiu,  a prezentat trofeul Cupa Poliţiei 2015, câştigat în 18 martie la Alba Iulia, iar elevii anului I care au participat la diferite competiţii sportive au fost la rândul lor recompensaţi cu diplome.

 

 

23-27.03.2015 Conferinţă internaţională

 

            Găzduim conferinţa internaţională ”Ordinea publică în Europa între tradiţie şi contemporaneitate”, ediţia a VI-a. Participă invitaţi de la Şcoala de Poliţie din Pezinok - Slovacia, Colegiul de Poliţie din Holesov - Republica Cehă, Şcoala de Poliţie din Katowice - Polonia, Şcoala Medie de Ordine Publică din Miskolc - Ungaria,  Academia ”Ştefan cel Mare” din Chişinău - Republica Moldova, precum şi din partea M.A.I. - D.G.M.R.U. - Serviciul Formare Profesională, Facultăţii de Poliţie a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, I.P.J. Cluj - Serviciul Criminalistic, I.P.J. Cluj - Poliţia Municipiului Dej, Direcţiei Judeţene Cluj a Arhivelor Naţionale, Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj.

 

 

19.03.2015 O luptătoare de elită, elevă pentru o zi

 

            Evenimentul ”Elev al Şcolii de Poliţie pentru o zi”, ediţia a IX-a, o are în centru pe multipla campioană naţională la lupte libere Ana Maria Pavăl, care a absolvit programul de pregătire cu nota maximă. Invitata şi-a intrat complet în rol, prestanţa, fermitatea şi seriozitatea sa fiind un adevărat model pentru elevii şcolii. Ea a făcut parte dintr-un echipaj de poliţie care a intervenit pentru reţinerea unui suspect periculos iar apoi a trecut de partea cealaltă a catedrei, devenind din elev profesor, şi a desfăşurat un antrenament de lupte libere cu elevii şcolii.

 

 

 

18.03.2015 Ziua Porţilor Deschise

 

            Ziua Porţilor Deschise, ediţia a XI-a, activitate organizată în cadrul programului de sărbătorire a Zilei Poliţiei Române, atrage peste 250 de vizitatori de toate vârstele, din judeţele Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sălaj.

            Ghidaţi de elevi ai şcolii din anul I, oaspeţii află informaţii despre istoricul instituţiei şi patronul spiritual al şcolii. În continuarea vizitei, într-o sală de clasă, este amenajată o expoziţie de armament din dotarea Poliţiei Române. Traseul parcurs ajunge apoi la sala de sport şi la baza sportivă exterioară. Pe platoul central al şcolii, vizitatorii au putut urca la bordul unei maşini de poliţie. La Muzeul şcolii, oaspeţii au admirat uniforme din dotarea poliţiilor europene, donate de parteneri educaţionali ai şcolii din Belgia, Cehia, Germania, Italia, Polonia, Republica Moldova, Slovacia, Spania şi Ungaria.

            Vizitatorii din anii terminali de liceu au luat apoi loc într-o sală de clasă, unde li s-a răspuns la întrebări legate de specificul pregătirii viitorilor agenţi de poliţie şi de etapele care trebuie parcurse în cadrul examenului de admitere.

            Pentru a-şi aminti de vizita lor, toţi oaspeţii au primit la plecare câte un certificat de “Elev  pentru o zi”.

 

 

 

06-07.03.2015 Convocare metodică

 

              Are loc o convocare metodică la Beliş, coordonată de Universitatea Tehnică - Departamentul de Specialitate cu profil psihopedagogic, sub titulatura ”Abordări curente în educaţia europeană. Aspecte relevante în metodica modernă”. Lectori sunt doamna prof. univ. dr. Carmen Bal, directorul departamentului, şi domnul conf. univ dr. Dorin Stanciu. Pe lângă cei peste 35 de reprezentanţi ai şcolii participă şi 11 invitaţi de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

 

 

02.03.2014 O nouă serie de poliţişti locali

 

              A şasea serie de poliţişti locali care participă la programul de formare iniţială în şcoala clujeană de poliţie îşi începe instruirea. Este vorba despre 42 de cursanţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu. Cursul se va finaliza în 29 mai 2015.

 

 

 

27.02.2015 Micuţi vizitatori

             

            În cursul dimineţii, şcoala este vizitată de o clasă a III-a de la Şcoala Generală din Baciu: 22 de elevi, însoţiţi de doamna învăţătoare Iuliana Candrea. Pe parcursul vizitei, copiii au fost însoţiţi de către ofiţerul Relaţii publice al şcolii, comisar de poliţie Popa Alice. Copiii vizionează filmul de prezentare a şcolii ”Pregătire europeană. Poliţist european”, vizitează baza sportivă, laboratorul fonic şi Muzeul şcolii.

 

 

17.02.2015 Demonstraţie SRI

 

              Elevii de anul II au parte în amfiteatrul şcolii de o lecţie atipică, începută cu câteva repere teoretice privind ”Modul de acţiune în cazul atentatelor teroriste, precum şi în cazul descoperirii unor obiecte susceptibile de a conţine materiale explozive sau periculoase”, oferite de către specialistul invitat din cadrul Serviciului Român de Informaţii. În continuarea informării, pe platoul şcolii, urmează un exerciţiu practic de intervenţie pirotehnică, în cazul descoperirii unui colet suspect amplasat într-un vehicul. Din partea şcolii, activitatea a fost coordonată de către profesor comisar de poliţie Fronea Gabriel, din cadrul Catedrei de Pregătire Poliţienească.

 

 

16-19.02.2015 Olimpiada intermodulară

 

              109 elevi de anul II ai Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca se înscriu la etapa pe şcoală a competiţiei ”Olimpiada intermodulară”. După proba scrisă din 16 februarie, 18 elevi se califică la probele practice, organizate astfel: miercuri, 18 februarie, secvenţa I - conducerea autovehicolului din dotare şi tragere cu armamentul din dotare; joi, 19 februarie, secvenţa II - educaţie fizică şi tragere cu armamentul din dotare.

            La finalul competiţiei, clasamentul celor mai buni 10 elevi, care vor reprezenta şcoala la etapa pe armă, este următorul: locul X - Florea Andrei-Mihai; locul IX - Hoţ Iulia-Oana; locul VIII - Pop Vasile-Florin; locul VII - Szilagyi Istvan-Viktor; locul VI - Ştefan Florin-Răzvan; locul V - Potinteu Delia-Veronica; locul IV - Iştoan Andrea-Isidora; locul III - Dorolţi Alina-Loredana; locul II - Marc Sergiu-Lucian; locul I - Mocan Cosmin-Lucian.

 

 

09-18.02.2015 Curs de perfecţionare

 

            În perioada 9-18 februarie, Centrul de Excelenţă găzduieşte cursul de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”, la care participă 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Argeş, Arad, Bacău, Gorj, Neamţ, Prahova şi Vrancea. Formatori sunt subcomisar de poliţie Helju Gabriel - Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu; formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare; subcomisar de poliţie Micu Maria - I.P.J. Alba, formator ofiţer psiholog; subcomisar de poliţie Demian Radu, reprezentând şcoala - formator pregătire fizică.

 

 

19-28.01.2015 Curs la Centrul de Excelenţă

 

            În perioada 19-28 ianuarie, Centrul de Excelenţă găzduieşte un nou curs de formare a poliţiştilor în domeniul „Tacticii utilizării armamentului din dotare în condiţii de stres”, la care participă 16 agenţi şi ofiţeri de poliţie din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Suceava şi Vâlcea. Formatori sunt agent şef principal de poliţie Mitroescu Mircea - I.P.J. Cluj, formator în tactica tragerii cu armamentul din dotare şi formator pregătire fizică; subcomisar de poliţie Bledea Ioana - I.P.J. Bihor, formator ofiţer psiholog.

 

 

24.01.2015 Sărbătorind Unirea Principatelor

 

            Conducerea instituţiei - director comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru şi director adjunct comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel - şi un detaşament de 18 elevi participă la ceremonialul organizat în data de 24 ianuarie 2015 în faţa sediului Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza: slujbă religioasă, depunere de coroane, discursuri ale oficialităţilor, Hora Unirii.

 

 

21.01.2015 Trofeu ISOQAR

 

            Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan”  Cluj-Napoca a obţinut în 21 ianuarie 2015 Trofeul de certificare ISOQAR, care încununează eforturile instituţionale de certificare a Sistemului Integrat de Management al Calităţii, Mediului şi Siguranţei Alimentului. Acesta este cel de al patrulea trofeu oferit în România celor mai importanţi clienţi ai companiei de certificare.

 

19-23.01.2015 Săptămână internaţională la Hahn

 

            Agent şef principal Fertea Ciprian şi 2 elevi - Rodilă Paul, anul II, şi Gherman Sorin, anul I - participă la proiectul ”International Project Week” organizat de organizat de Universitatea de ştiinţe Aplicate - Facultatea de Poliţie din Hahn, landul Renania-Palatinat. La activitate au fost prezenţi 48 de elevi, studenţi, formatori, profesori şi cadre de poliţie din 11 state: Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România şi Spania.

 

18-24.01.2015 Delegaţie de studenţi germani în vizită

 

            O delegaţie de 3 studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate - Facultatea de Poliţie din Hahn, landul Renania-Palatinat a efectuat o vizită de documentare la şcoala noastră, în perioada 18-24 ianuarie. Este vorba despre Dennis Konrad, Martin Kohnert şi Christopher Jung. Aceştia participă la ore din curricula elevilor de anul I şi II, efectuează practică pe raza Secţiei 4 de Poliţie a Municipiului Cluj-Napoca, vizitează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Avram Iancu” al Judeţului Cluj şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj ”Alexandru Vaida Voevod”.

 

 

15.01.2015 Comemorarea lui Mihai Eminescu

 

            Directorul adjunct al şcolii, comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel, însoţit de doi elevi, participă la ceremonia de comemorare organizată la monumentul lui Mihai Eminescu din faţa Teatrului Naţional ”Lucian Blaga” din centrul municipiului Cluj-Napoca, alături de numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai altor instituţii de ordine publică, fundaţii şi asociaţii cultural-patriotice.