Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

 

 

08.12.2011 - Final de proiect Oradea-Szeged

 

O delegaţie de la Şcoala de Poliţie din Szeged - Ungaria, care derulează un proiect european în colaborare cu Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, ne vizitează şcoala. Aceasta este ultima din cele 6 activităţi de acest gen organizată anul acesta.

 

 

06-08.12.2011 - Oaspeţi jandarmi

 

Suntem vizitaţi de un grup de 5 profesori şi 25 de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani. Aceştia au participat la ore de teorie şi şedinţe practice din orarul elevilor de anul I, au vizitat centrul istoric al Clujului iar microbiştii au putut lua pulsul celor două stadioane moderne care găzduiesc meciurile din Liga 1.

 

 

 

28.11.2011 - Întâlnirea managerilor educaţionali clujeni

 

Şcoala noastră găzduieşte activitatea metodică ”Managerul şi descentralizarea instituţională”, organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Cluj. Au participat peste 100 de directori de instituţii de învăţământ din judeţul Cluj, precum şi reprezentanţi ai Compartimenului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Cluj.

 

 

24-27.11.2011 - Vizită didactică la IGPR

 

5 cadre didactice şi 25 de elevi participă la o vizită didactică de amploare. Primul popas a fost făcut la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani. Urmează Bucureştiul, cu o întâlnire cu Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, domnul chestor de poliţie Liviu Popa. Sunt vizitate şi Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Institutul Naţional de Criminalistică, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. La final, gazde sunt Sibiul, cu Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea”, şi capitala Marii Uniri, Alba Iulia.

 

 

 

10.11.2011 - Oaspeţi de la Oradea şi Szeged

 

Suntem vizitaţi din nou de o delegaţie formată din cadre ale Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu” - Oradea, şi un profesor şi 7 elevi ai Şcolii de Poliţie de Frontieră din Szeged - Ungaria.

 

 

 

03.11.2011 - Bilanţ 2010-2011

 

Este prezentat Raportul de stare al Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca pentru anul şcolar 2010-2011”. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj înmânează directorului şcolii o Diplomă de Onoareîn semn de apreciere a rezultatelor deosebite obţinute în anul şcolar trecut.

 

   

 

27.10.2011 - Demonstraţie SIR

 

Elevii şcolii participă la o demonstraţie de tactică poliţienească a colegilor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă Cluj, vizând încătuşarea.

 

25.10.2011 - Prezentare a poliţiei italiene

 

În perioada 24-25 octombrie, Isp. Pierlorenzo Caranzano - comandantul Poliţiei oraşului Monta, le prezintă elevilor promoţiei 2011-2013 structura poliţiei italiene. Cu această ocazie, invitatul primeşte o diplomă de Profesor de onoare” al şcolii, documentul răsplătind astfel o colaborare de 7 ani cu oaspetele italian.

 

17-21.10.2011 - Delegaţie de la Adyliget

 

În perioada 17-21 octombrie, şcoala noastră a primit vizita unei delegaţii a Şcolii de Subofiţeri de Poliţie “Adyliget” - Budapesta, Ungaria, în cadrul schimbului de experienţă “Management educaţional în instituţiile de învăţământ din poliţiile europene”. Delegaţia maghiară a fost condusă de domnul colonel dr. Horpácsi Ferenc - Şeful Departamentului Educaţie şi Instrucţie din cadrul Inspectoratului Naţional al Poliţiei din Ungaria.

 

 

 

06.10.2011 - Demonstraţie de utilizare a armamentului

 

Colegii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă Cluj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj şi Divizia 4 Infanterie “Gemina” le oferă elevilor şcolii o lecţie deschisă de utilizare a armamentului din dotare.

 

 

06.10.2011 - Vizită maghiară

 

Primim vizita unei delegaţii formate din cadre ale şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram IancuOradea, şi un profesor şi 6 elevi ai şcolii de Poliţie de Frontieră din Szeged - Ungaria.

 

 

03.10.2011 - Tabăra de Instruire de la Băişoara

 

După acţiuni similare organizate la Valea Ierii (2005, 2006) şi Leghia (2009), anul acesta a venit rândul staţiunii montane Muntele Băişorii - comuna Băişoara, judeţul Cluj - să găzduiască o nouă tabără de instruire a viitorilor poliţişti. Aici au fost organizate două serii de pregătire, cu câte trei clase simultan (75 de elevi), în perioadele 23-25 septembrie şi 30 septembrie - 2 octombrie.

Cadrele didactice au condus jocuri bazate pe comunicare şi lucru în echipă, au urmărit capacitatea de mobilizare a elevilor în situaţii de intervenţie. Au avut loc marşuri de fortificare, împreună cu partenerii taberei, Serviciul de Salvamont şi Biroul de Jandarmi montani Băişoara. Sub supravegherea profesorilor de sport, au fost exersate tehnici de autoapărare şi de dezvoltare motrică a organismului, au avut loc concursuri de minifotbal, aruncarea mingii de baschet la coş, tenis de masă. S-au organizat drumeţii în zonele limitrofe iar în data de 24 septembrie s-a participat la programul  de ecologizare „Let’s do it, Romania!”. În plan cultural-artistic-recreativ, au avut loc concursuri de cultură generală, vizionări de documentare şi filme artistice, foc de tabără şi discotecă.

 

 

25-28.09.2011 - Vizită belgiană

 

Şcoala a găzduit în perioada 25-28 septembrie vizita unei delegaţii a Şcolii de Poliţie din Ličge, Belgia, în vederea participării la un schimb de experienţă în scopul cunoaşterii sistemului românesc şi belgian de învăţământ poliţienesc şi a stabilirii unei relaţii de parteneriat. Delegaţia belgiană a fost formată din domnul Bruno Vandervelden, directorul şcolii şi şeful delegaţiei, şi domnul Philippe Lambert, responsabil relaţii internaţionale.

 

 

 

22-23.09.2011 - Participare la Bursa Locurilor de Muncă

 

În scopul promovării ofertei educaţionale şi a imaginii şcolii, precum şi a profesiei de poliţist, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” a participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Cluj-Napoca, organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj.

 

 

 

19.09.2011 - Un nou debut de an şcolar

 

Ziua de 19 septembrie 2011 va intra în istoria Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”  Cluj-Napoca ca având o dublă semnificaţie: dezvelirea plăcuţei de “Şcoală Europeană”, şi debutul unui nou an şcolar, primul pentru promoţia 2011-2013.

 

    

 

14-15.09.2011 - Lansarea proiectului BIA

 

Are loc conferinţa de lansare a proiectului “Crearea unui centru de excelenţă în pregătirea profesională iniţială şi continuă, pe linia managementului stresului profesional şi a competenţelor în tactica tragerii, bazat pe transfer de inovaţie de la partenerii străini” (Proiect BIA) nr. LLP-LdV/TOI/2010/RO/005. La conferinţă au participat reprezentanţi ai tuturor celor 3 parteneri: Inspectoratul General al Poliţiei Române,  Bereitschaftspolizeiprasidium Baden-Wurttemberg, Ministero dell’Interno - Dipartamento della Pubblica Sicurezza - Direzione Centrale Instituti d’Istruzione şi Direzione Centrale di Sanita.  Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai beneficiarului direct al proiectului, care este şcoala noastră. 

 

   

 

05-06.09.2011 - Convocare metodică

 

Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a găzduit convocarea metodică “Calitatea în educaţie - motivaţie şi instrument de implementare a strategiei educaţionale în şcolile postliceale ale M.A.I.”. Cei 63 de participanţi - directori, directori adjuncţi, şefi de catedră, profesori - au reprezentat Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea şi Şcoala de poliţie clujeană. Din partea I.G.P.R., a participat inspector Neagu Raluca.

 

 

 

30.08.2011 - Admitere: rezultate finale

 

La finalul examenului de admitere de anul acesta, 37 de fete şi 113 băieţi devin elevi ai şcolii de poliţie clujene. Cel mai mare punctaj obţinut la examenul scris a fost de 76 de puncte, ultimul punctaj de intrare fiind de 49 de puncte. Cei mai mulţi “boboci” de anul acesta provin din judeţele: Cluj  - 28, Maramureş - 20, Bihor şi Bistriţa-Năsăud - câte 19, Sălaj - 16, Mureş - 12. Au fost declaraţi admişi şi câte 6 tineri din judeţele Arad, Sibiu şi Suceava, 4 candidaţi din judeţul Hunedoara, 3 din judeţul Satu Mare şi câte 2 tineri din judeţele Alba, Dolj, Gorj şi Timiş. Judeţele Botoşani, Harghita şi Iaşi sunt reprezentate fiecare printr-un singur candidat promovat.

 

 

 

29.08.2011 - Admitere: proba scrisă

 

La sediul şcolii de poliţie clujene şi al Grupului şcolar Industrial “Thenofrig” are loc ultima probă din cadrul examenului de admitere din acest an: testul scris la limba română şi o limbă străină, la alegere dintre engleză, franceză şi germană. Faţă de anul trecut, există două elemente de noutate: fiecare întrebare este însoţită de 4 variante de răspuns (faţă de 3 variante în anii trecuţi) iar în săli sunt montate camere de supraveghere. foto 37, 38

 

 

 

22-26.08.2011 - Misiune în Germania

 

În perioada 22-26 august, şeful Catedrei Pregătire de Specialitate, domnul comisar şef Purdea Radu, se deplasează în Germania, la Şcoala de Poliţie a Landului Renania - Palatinat, pentru a participa la seminarul “Criminalitatea privind falsul de monedă”.

 

 

 

22-25.08.2011 - Admitere: probele eliminatorii

 

În perioada 22 - 25 august, s-au desfăşurat probele eliminatorii din cadrul concursului de admitere din acest an: examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice. Din cele 127 de fete prezente iniţial în concurs, un număr de 60 au trecut de verificarea medicală şi probele sportive. În cazul băieţilor, din 335 au rămas pentru proba scrisă 275 de candidaţi. În total, din cei 462 de candidaţi înscrişi, 335 au rămas în competiţie - 72,51%.

 

 

 

20-21.08.2011 - Înscrieri pentru Admiterea 2011

 

În perioada 20-21 august 2011 au avut loc înscrierile pentru examenul de admitere 2011 la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca. Pentru cele 150 de locuri s-au înscris 462 de candidaţi: 127 de fete şi 335 de băieţi. Dintre cele 150 de locuri, 1 loc este destinat cetăţenilor români de etnie romă - pentru care s-a înscris un candidat, iar 1 loc pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale - pentru care s-a înscris un candidat de etnie maghiară.

 

 

 

 

08-12.08.2011 - Tabără la ediţia a doua

 

Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală (CRDE), în parteneriat cu Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat, în perioada 8-12 august 2011, cea de-a doua ediţie a taberei şcolare “Misiune posibilă. Şanse egale în alegerea carierei”. 35 de tineri aparţinând minorităţilor maghiare şi rome din judeţele Bihor, Cluj, Harghita, Mureş şi Satu Mare au fost informaţi cu privire la oportunităţile de carieră şi învăţământ din I.G.P.R. şi la ceea ce presupune pregătirea profesională în instituţiile de învăţământ ale poliţiei.

 

 

 

 

 

 

19-22.06.2011 - Final de parteneriat

 

În perioada 19-22 iunie, o delegaţie a şcolii a efectuat o vizită la Şcoala de Poliţie Katowice - Polonia, în baza Parteneriatului Leonardo da Vinci „Drepturile omului - obligaţii comune şi probleme specifice în sistemele de instruire poliţieneşti”. Temele întâlnirii au fost volumul de bune practici, site-ul proiectului, raportul final şi baza de date European Shared Treasure. Întâlnirea a fost ultima din cadrul proiectului.

 

 

 

 

14-15.06.2011 - Curs pentru poliţiştii rutieri

 

            Şcoala nostră găzduieşte un curs de instruire a poliţiştilor rutieri în domeniul controlului perioadelor de conducere şi de odihnă în cazul conducătorilor autovehiculelor destinate transportului rutier public şi de persoane. Au participat 28 de poliţişti, reprezentând 20 de inspectorate de poliţie judeţene şi Şcoala Cluj.

 

   

 

01-02.06.2011 - Seminar Leonardo da Vinci de diseminare

 

În cadrul Parteneriatului Leonardo da Vinci „Drepturile omului - obligaţii comune şi probleme specifice în sistemele de instruire poliţieneşti”, şcoala clujeană a găzduit în perioada 01-02 iunie 2011 seminarul internaţional cu titlul “Drepturile omului - cooperarea între instituţii de ordine publică şi alte organizaţii”. La întâlnire au participat reprezentanţi ai şcolii de Poliţie din Holesov - Republica Cehă, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Cluj, Biroului Teritorial Cluj al Avocatului Poporului, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj,  Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj,  Grupului Şcolar Industrial „Tehnofrig” Cluj-Napoca, Centrului de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Asociaţiei Femeilor împotriva Abuzului Sexual şi a Violenţei Artemis Cluj-Napoca.

 

   

 

28-30.05.2011 - Expozanţi la „Zilele Clujului

 

În perioada 28-30 mai, şcoala noastră a fost prezentă în cadrul Expoziţiei “Descoperă brandurile de Cluj”, organizată cu ocazia “Zilelor Clujului”, unde a promovat oferta educaţională în rândul celor care i-au vizitat standul. Cadrele angrenate în această activitate - inspector principal Moldovan Carmen, inspector Cocan Cristina, agent principal Rusu Alexandru -, împreună cu cei 10 elevi desemnaţi să fie prezenţi la stand pe durata celor trei zile, au reuşit să răspundă cu succes solicitărilor venite din partea vizitatorilor.

   

 

14-21.05.2011 - Practică în Germania

 

În baza proiectului de Program privind cooperarea în anul 2011 între Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Ministerul de Interne şi Sport al Landului Renania - Palatinat, în perioada 14 - 21.05.2011, o delegaţie de 3 elevi ai şcolii noastre a efectuat un stagiu de practică în cadrul Şcolii de Poliţie din Hahn - Germania. Delegaţia a fost formată din elevii de anul II Alexandra Leordean, Ioana Unguru şi Marius Moldovan.

 

18-20.05.2011 - Convocare profesională

 

În perioada 18-20 mai, Şcoala de Poliţie Cluj găzduieşte convocarea profesorilor de limbi străine având ca temă „Impactul programelor de pregătire în străinătate asupra dezvoltării carierei profesionale”. Participă 11 reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Management Resurse Umane, ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, ai Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina şi ai şcolii noastre.

 

   

 

09-13.05.2011 - Seminar Leonardo da Vinci

 

În perioada 09-13.05.2011, o delegaţie a şcolii a efectuat o vizită la Şcoala de Poliţie din Holesov - Republica Cehă, în baza Parteneriatului Leonardo da Vinci „Drepturile omului - obligaţii comune şi probleme specifice în sistemele de instruire poliţieneşti”. Au fost discutate aspecte legate de stadiul site-ului proiectului; raportul final al parteneriatului; conferinţa finală din Polonia.

 

   

 

11.05.2011 - Tineri olandezi în vizită

 

Suntem gazdele unui grup de 18 elevi şi 2 profesori de la Colegiul Protestant Calvin din Olanda, care desfăşoară de mai mulţi ani schimburi de experienţă cu Liceul Teologic Baptist Emanuel din Cluj-Napoca, tema acestui an fiind “Ordinea publică”.

 

   

 

 

05.05.2011 - Oaspeţi de la Szeged

 

Un grup de 6 elevi şi un profesor din cadrul Şcolii de Poliţie din Szeged - Ungaria, care derulează un proiect european în colaborare cu Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, vizitează şcoala noastră.

 

 

   

03.05.2011 - Prima şcoală Europeană din M.A.I.

 

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a adus primul titlu de „Şcoală Europeană” din istoria instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Festivitatea de premiere a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, în prezenţa ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Funeriu.

 

 

 

29.04.2011 - Drepturile omului în poliţie şi educaţie

 

În perioada 26-29 aprilie 2011, o delegaţie a şcolii a efectuat o vizită la Şcoala de Poliţie din Holesov - Republica Cehă, în baza Parteneriatului Leonardo da Vinci „Drepturile omului - obligaţii comune şi probleme specifice în sistemele de instruire poliţieneşti”. Vizita a avut ca scop participarea la seminarul de diseminare a rezultatelor proiectului comun, întâlnirea purtând numele ”Drepturile omului în societate, poliţie şi educaţie”.

 

  

 

08.04.2011 - Poliţist 24 de ore din 24

 

Un motiv de mândrie pentru şcoală este intervenţia colegului nostru, agent principal Goia Zoltan. În data de 08.04.2011, în jurul orei 19:20, acesta se afla în timpul său liber, cu maşina personală, ajutând copiii unor prieteni să meargă la o aniversare, când a sesizat că o adolescentă strigă după ajutor. Tânăra respectivă încerca să urmărească un bărbat care o agresase pe B-dul 21 Decembrie din Cluj şi care, prin violenţă, îi luase în plină stradă telefonul mobil. Agentul de poliţie l-a urmărit imediat pe acel bărbat, mai întâi cu maşina şi apoi în alergare, reuşind să îl imobilizeze şi să anunţe ulterior Poliţia, prin Dispeceratul 112, pentru a interveni. Când a sosit echipajul de poliţie, le-a fost prezentată starea de fapt, iar individul a fost predat, având asupra lui telefonul victimei. Împotriva autorului s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind reţinut pentru 24 de ore.

 

 

04-09.04. 2011 - În vizită la Adyliget

 

În baza invitaţiei directorului Şcolii de Subofiţeri de Poliţie „Adyliget”, Ungaria, o delegaţie din cadrul şcolii clujene s-a deplasat la Budapesta, pentru a participa la un schimb de experienţă cu dublă temă: „Management educaţional în instituţiile de învăţământ din poliţiile europene” şi „Rolul instrucţiei parţiale în formarea subofiţerilor cu privire la experienţele internaţionale”. Au fost vizitate: Departamentul de Instrucţie şi Educaţie al Comandamentului Naţional (ORFK) din Dunakeszi, Inspectoratul Naţional din Budapesta, Centrul de supraveghere video a circulaţiei din Budapesta, Poliţia de Intervenţie din Budapesta, Centrul de Instrucţie al Comandamentului Naţional din Budapesta, Poliţia pe Dunăre din Budapesta, Centrul de Instrucţie de la Csopak.

 

05.04.2011 - Schimb de experienţă româno-maghiar

 

Şcoala primeşte vizita unei delegaţii de profesori şi elevi de la Şcoala de Poliţie din Szeged - Ungaria, care derulează un proiect european în colaborare cu Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea. Vizita a început cu un schimb de bune practici referitoare la curricula educaţională a celor două şcoli şi condiţiile de admitere, continuând apoi cu vizitarea instituţiei şi cu participarea la desfăşurarea şedinţei practice la modulul de conducere a autovehiculelor în condiţii specifice îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

 

25.03.2011 - Ziua Poliţiei Române

 

Are loc şedinţa festivă cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române. La termen, sunt avansaţi următorii colegi la gradul următor: în gradul de comisar şef de poliţie - comisar Mihălţan Paraschiva, comisar Oniciu Diana, comisar Pintea Simona şi comisar Şupiter Adrian; în gradul de subcomisar de poliţie - inspector principal Rus Daniela şi inspector principal Tămaş Alina; în gradul de inspector principal de poliţie - inspector Chindriş Ramona şi inspector Ştir Sabin; în gradul de inspector de poliţie - subinspector Boie Călina; în gradul de agent şef principal de poliţie - agent şef Mureşan Lucian şi agent şef Handabuţ Silviu; în gradul de agent şef de poliţie: agent şef adjunct Benţan Vasile şi agent şef adjunct Vitan Anişoara; în gradul de agent principal de poliţie - agent Goia Zoltan şi agent de poliţie Tămaş Ciprian.

 

 

24.03.2011 - Vizită italiană

 

Isp. Pierlorenzo Caranzano - comandantul Poliţiei Oraşului Monta, reia seria de prezentări a structurii poliţiei italiene, începută anul trecut în martie cu absolvenţii promoţiei 2010 şi continuată în octombrie cu elevii de anul I . De data aceasta, auditoriul este format din elevii de anul II.

 

17.03.2011 - Simpozion

 

Simpozionul “Ordinea publică în Europa, între tradiţie şi contemporaneitate”, organizat în colabiorare cu  Centrul de Studii Transilvane Cluj-Napoca, a ajuns la a doua ediţie, onorată de prezenţa multor colegi de la şcolile din minister.

 

 

16.03.2011 - Porţi Deschise

 

            Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a găzduit cea de-a şaptea ediţie a manifestării „Ziua Porţilor Deschise”, 639 de tineri arătându-se interesaţi de oferta educaţională. Aceştia au putut afla câteva lucruri despre istoricul şcolii, armamentul din dotarea Poliţiei Române, tehnicile de autoapărare şi meseria de criminalist. Pentru a-şi aminti de vizita lor, toţi oaspeţii au primit la plecare câte o diplomă de “Elev al şcolii pentru o zi”.

 

 

15.03.2011 - Colegii de la Oradea ne vizitează

 

Cinci elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea ne-au vizitat şcoala, întâlnindu-se cu conducerea şcolii şi participînd la ore de autoapărare, legislaţie contravenţională, drept penal şi prevenire. Elevii au fost însoţiţi de doamnele inspector principal Bondar Monica, din cadrul Biroului învăţământ, şi inspector Cojan Adriana, profesor în cadrul Catedrei de limbi străine şi ştiinţe socio-umane.

 

 

11.03.2011 - Dorel Vişan, elev pentru o zi

 

Găzduim a cincea ediţie a evenimentului „Elev al Şcolii de Poliţie pentru o zi”, activitate menită să popularizeze profesia de poliţist şi imaginea şcolii. Anul acesta, cel care a acceptat invitaţia de a îmbrăca uniforma de elev al şcolii pentru o zi a fost marele actor clujean Dorel Vişan. Timp de câteva ore, sub ochii şi camerele presei clujene, marele actor s-a transpus în rolul de elev al şcolii, intervenind alături de “colegii” săi în soluţionarea unui caz de violenţă domestică, ajutând şi la amprentarea persoanei suspecte.

 

 

05.03.2011 cu 2 foto

 

În perioada 27 februarie - 5 martie 2011, trei elevi de la Şcoala de Poliţie din Hahn - Germania au efectuat un stagiu de practică în cadrul şcolii noastre. În acest interval, Annkathrin Beuth, Gábor Kovács şi Benjamin Tschepe au participat la cursuri şi la alte activităţi didactice, au vizitat Secţia 3 de Poliţie a Municipiului Cluj-Napoca, Penitenciarul Gherla, precum şi centrul istoric al Clujului şi Salina Turda.

 

03.03.2011 - În vizită la penitenciar

 

Un număr de 50 de elevi iau parte la o vizită cu caracter educaţional a Penitenciarului Gherla.

         

 

02.03.2011 - Alarmă

 

270 de elevi participă în Pădurea Hoia la aplicaţia practică “Modul de acţiune în cazul atentatelor teroriste precum şi în cazul descoperirii unor obiecte susceptibile de a conţine materiale explozibile sau periculoase”.

 

08.02.2011 şi 15.02.2011 - Experienţe din Congo

 

În cadrul unei întâlniri informale cu cadrele iar mai apoi cu şcolii, comisar şef Ruja Robinson, după 2 ani petrecuţi în cadrul unei misiuni ONU de stabilizare în Congo (2008-2010), a prezentat aspecte din activitatea de profesor de metodică la Cartierul General al Misiunii din capitala Kinshasa.

 

03.02.2011 - Delegaţie din Szeged

 

Găzduim vizita unei delegaţii maghiare de la Şcoala de Poliţie din Szeged, venită în România pentru un schimb de experienţă organizat de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea.