Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

 

 

30.11.2010 - Triplă delegaţie străină

 

Suntem vizitaţi de o delegaţie de poliţişti din Republica Moldova, Germania şi Serbia, care participă la un schimb de experienţă organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.

 

 

17.11.2010 - Demonstraţie canină

 

O echipă de cupluri chinotehnice de la Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” din Sibiu a prezentat o demonstraţie de dresaj în faţa elevilor şi cadrelor şcolii noastre. Câinii de serviciu şi-au dovedit aptitudinile în exerciţii demonstrative vizând prinderea infractorilor, descoperirea drogurilor sau a explozibililor, identificarea după miros, escortarea unei persoane oficiale.

 

 

29.10.2010 - Vizite

 

Adjunctul Inspectorului General al Poliţiei Române, comisar şef Alexandru Tanco, participă la o întâlnire informală cu toate cadrele şcolii, printre temele abordate aflându-se sistemul de învăţământ „suveică” din şcolile postliceale ale IGPR - care afectează calitatea actului didactic, problematica Schengen, drepturile salariale restante ale poliţiştilor şi personalului contractual.

În aceeaşi zi, primim un grup de elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare, interesaţi de oferta educaţională a şcolii noastre.

 

28.10.2010 - A mai trecut un an

 

Prilej de analiză a realizărilor anului şcolar încheiat, dar şi de lansare a proiectelor pentru anul care abia a început, RAPORTUL DE STARE AL ŞCOLII DE AGENŢI DE POLIŢIE “SEPTIMIU MUREŞAN” CLUJ-NAPOCA PENTRU ANUL ŞCOLAR 2009-2010 a reunit personalul şi elevii şcolii, precum şi invitaţi de onoare din rândul partenerilor instituţiei noastre: şeful Serviciului Formare Iniţială şi Continuă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor - comisar şef Andrei Florin; subprefectul judeţului Cluj - domnul prof. univ. dr. Vasile Cozma; şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca - comisar şef Bonţidean Marcel; inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj - domnul general de brigadă dr. ing. Aurel Litan; adjunctul comandantului Diviziei 4 Infanterie “Gemina” - domnul general de brigadă MANCI IOAN; şeful Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj - domnul colonel Budişan Florinel; adjunctul Inspectorului Şcolar Judeţean Cluj - doamna prof. Marilena Marc.

 

13.10.2010 - Lecţie deschisă

 

            Elevii de anul I au parte de o lecţie deschisă de prezentare a armamentului, oferită de specialişti din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă Cluj şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, coordonaţi de maior Cotîrlă Valeriu şi comisar Mandi Cristian. A fost prezentată tema “Principiul de funcţionare, părţile componente, demontarea, montarea şi întreţinerea armamentului”.

 

    

 

07.10.2010 - Vizită italiană

 

            Comisarul de poliţie Pierlorenzo Caranzano, şef al Poliţiei oraşului Monta, din provincia Cuneo-Torino, prezintă în faţa elevilor de anul I prelegerea „Structura Poliţei Italiene în comparaţie cu structura Poliţiei Române”.

 

 

13.09.2010 - Începe şcoala

 

            Festivitatea începerii unui nou an şcolar îi are în centru pe bobocii promoţiei 2010-2012. Acestora li se adaugă colectivul profesoral al şcolii, părinţii şi prietenii elevilor. Ceremonia este onorată de prezenţa a numeroase oficialităţi: prefectul judeţului Cluj - prof. univ. dr. Florin Stamatian, primarul municipiului Cluj-Napoca - prof. univ. dr. Sorin Apostu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj - chestor dr. Ioan Păcurar.

 

     

 

04.09.2010 - Rezultate finale admitere 2010

 

Se afişează rezultatele finale ale examenului de admitere 2010: cele mai multe puncte obţinute anul acesta - 87 - îi aparţin tinerei Oraş Alexandra Ana, din judeţul Bihor. Ultimul punctaj de intrare a fost de 65 de puncte. Rezultatele se situează aproximativ la acelaşi nivel faţă de anii trecuţi: în 2009 şi în 2008, primul intrat a avut 88, respectiv 86 de puncte, iar ultimul, 69, respectiv 65 de puncte. Anul acesta, cele 5 locuri alocate etniei rome au fost ocupate cu punctaje între 53 şi 69 de puncte, de către 4 băieţi şi o fată.

 

 

03.09.2010 - Proba scrisă la admitere

 

Admiterea 2010 a ajuns la final: vineri, 3 septembrie, 1.064 de tineri s-au prezentat la testul scris de limba română şi limba străină (engleză, franceză sau germană). Candidaţii au fost împărţiţi în trei locaţii: Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Colegiul Naţional “George Coşbuc” şi Grupul Şcolar Industrial „Tehnofrig”.

 

 

 

23-28.08.2010 - Probe sportive la admitere

 

            Dintre cei 1.685 de candidaţi înscrişi, doar 1.064 (63,14%) au îndeplinit baremele fizice: 211 fete (35,6% din total) au reuşit să treacă de verificarea medicală, alergarea de viteză, aruncarea mingii medicinale şi proba de alergare de rezistenţă. La băieţi, procentajul este mai mare, 853 de băieţi, respectiv 78,04% reuşind să treacă de aceste probe eliminatorii. Dintre cei 20 de tineri romi înscrişi pentru cele 5 locuri scoase la concurs, 10 au depăşit aceste probe.

 

21-22.08.2010 - Înscrieri pentru admiterea 2010

 

Un număr de 1.685 de tineri (592 de fete şi 1.093 de băieţi) s-au înscris pentru sesiunea de admitere 2010 la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

 

 

31.07.2010 - Festivitate de absolvire

 

          La festivitatea de absolvire a celei de a cincea promoţii a şcolii participă: subsecretar de stat, chestor principal de poliţie IOAN NICOLAE CĂBULEA - adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor; comisar şef SANDU TUDOR - directorul Direcţiei Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române; subprefectul judeţului Cluj, domnul VASILE COZMA; viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, domnul LASZLO ATTILA; şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, chestor de poliţie IOAN PĂCURAR;  reprezentanţi ai altor instituţii civile şi militare, cadre militare în rezervă şi în retragere.

 

          

                                              

 

 

 

30.07.2010 - Curs festiv, promoţia 2010

 

            Are loc cursul festiv al promoţiei 2010, dezvelirea panoului şi a plăcii de onoare a şefului de promoţie, precum şi sădirea copacului generaţiei 2008-2010 de elevi ai şcolii. Anul acesta, şeful  promoţiei este agent de poliţie SCOTNIŢCHI MIHAELA, media 9,70, urmată de agent de poliţie ŞIMON ILEANA, media 9,60, şi agent de poliţie OLTEAN ANDRADA, media 9,59.

 

Text Box:

 

 

24.05.2010 - Vizită din Turcia

 

          În perioada 10-22 mai 2010, am fost gazdele unei delegaţii din cadrul Şcolii de Poliţie din Yozgat - Turcia, în cadrul proiectului Leonardo da Vinci „Police Use of Force in Riots and Demonstrations”.  

 

 

 

 

26.04.2010 - Vizită maghiară

 

          O delegaţie din cadrul Şcolii de Subofiţeri de Poliţie Adyliget, Budapesta - Ungaria, a participat, în perioada 19-23 aprilie 2010, la sediul şcolii noastre, la schimbul de experienţă „Pregătirea personalului poliţienesc în domeniul Schengen”.

 

 

 

 

18.04.2010 - În vizită la Adyliget

 

           În perioada 12-16.04.2010, o delegaţie a şcolii a efectuat o vizită la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Adyliget, Budapesta - Ungaria, pentru a participa la schimbul de experienţă „Pregătirea personalului poliţienesc în domeniul Schengen”.

 

 

 

 

25.03.2010 - Ziua Poliţiei Române

 

          Are loc şedinţa festivă cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române. Un număr de 17 colegi au fost avansaţi. Sunt acordate premii pentru competiţiile sportive desfăşurate şi pentru elevii care au realizat o expoziţie de benzi desenate, cu sprijinul Centrului Cultural Francez.

 

 

 

23.03.2010 - Porţi Deschise

 

          Şcoala îşi deschide porţile spre a fi vizitată de tinerii interesaţi de cariera de poliţist şi de examenul de admitere 2010. Evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” a atras anul acesta peste 830 de tineri, cel mai mare număr de vizitatori de până acum. Au trecut pragul şcolii opii şi tineri din Vrancea, Maramureş şi Sălaj, precum şi grupuri organizate de la 23 de instituţii de învăţământ din Cluj-Napoca, Turda şi Dej.

 

17.03.2010 - Vizită maltezo-cipriotă

 

          În aceeaşi zi, în cadrul Programului AGIS CEPOL 2009-2010, primim vizita unei delegaţii formate din Petros Pattouras din Cipru, Alexandra Mamo din Malta şi comisar şef Bejan Ion - ofiţer specialist principal din cadrul Direcţiei de Ordine Publică.

 

 

17.03.2010 - Primarul, elev pentru o zi

 

          Evenimentul „Elev al Şcolii de Poliţie pentru o zi” îl are în centru în acest an pe primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Sorin Apostu. Domnia sa a îmbrăcat pentru o zi uniforma de elev al şcolii, participând la activităţi curriculare: oră de criminalistică - culegerea urmelor, teorie şi practică; utilizarea armamentului; sport - procedee de imobilizare. Domnul primar a fost secondat în calitatea sa de elev pentru o zi de elevii unei clase a cincea de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.

 

                  

                           

 

 

11.03.2010 - Vizită suedeză

 

          În perioada 10-11 martie, suntem vizitaţi de reprezentantul CEPOL Suedia, domnul comisar şef Gunar Wiksten, profesor în cadrul Academiei Naţionale de Poliţie din Suedia.

 

 

 

04.03.2010 - Vizită italiană

 

          Şcoala primeşte vizita domnului Pierlorenzo Caranzano - comandantul Poliţiei Oraşului Monta, Italia, şi a domnului comandant Flavio Ianitello. Cu această ocazie, invitaţii italieni au prezentat în faţa elevilor şcolii temele „Structura organizatorică a poliţiei italiene” şi „Documente care pot fi verificate în trafic”.

 

 

 

 

26.02.2010 - Curs pentru poliţiştii de proximitate

 

          În perioada 8-26 februarie 2010, şcoala noastră a organizat trei serii ale unui curs de perfecţionare în domeniul poliţiei de proximitate. Au participat 70 de agenţi de poliţie din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, şi Suceava.

 

 

 

 

31.01.2010 - Deplasare în Republica Moldova

 

          În perioada 27-29 ianuarie, la invitaţia comandantului Academiei „Ştefan cel Mare” din Chişinău - Republica Moldova, colonel de poliţie Simion Carp, directorul adjunct pentru învăţământ al şcolii noastre / comisar şef Rusu Gabriel, participă la conferinţa internaţională „Asigurarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în contextul manifestărilor cu caracter de masă”.