Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

 

 

30.11.2009 - Curs festiv si festivitate absolvire

            Cei 153 de elevi ai promoţiei 2007-2009 depun jurământul de credinţă pentru angajarea în rândurile Poliţiei Române. Ziua a început cu un curs festiv, a urmat dezvelirea plăcii de onoare, unde a fost inscripţionat numele şefului promoţiei, precum şi a tabloului promoţiei. A fost sădit apoi copacul celei de a patra promoţii de absolvenţi ai şcolii. A urmat festivitatea de absolvire. Cei mai buni absolvenţi ai şcolii - şeful promoţiei, agent de poliţie Mocan Ancuţa, media 9,63; agent de poliţie Căşvean Cristina, media 9,55; agent de poliţie Cupşa Mihaela, media 9,52 - au primit diplome şi distincţii.

 

29.11.2009 - Vizită maghiară

                        Cu ocazia festivităţii de absolvire a celei de a patra promoţii de elevi ai şcolii, primim vizita unei delegaţii maghiare formate din: conducătorul delegaţiei - locotenent colonel dr. Horpácsi Ferenc, director responsabil pentru educaţie din cadrul Serviciului Resurselor Umane a Comandamentului Naţional; colonel Simon Géza, director al Centrului de Instrucţie a Organelor de Poliţie (RSzKK ORFK); sublocotenent colonel dr. Nagy Helén, şeful departamentului educaţie al şcolii; consilier şef de poliţie Góger Róbert László, şef secretariat, însărcinat cu relaţiile internaţionale ale şcolii de la Adyliget; Bakcsi László, funcţionar civil, şofer.

 

 

09-13.11.2009 - Deplasare în Slovacia

            În perioada 09-13.11.2009, o delegaţie a şcolii de a efectuat o vizită la Şcoala de Poliţie din Pezinok - Slovacia, în baza Parteneriatului Leonardo da Vinci „Human rights - common obligations and different problems in police training systems” („Drepturile omului - obligaţii comune şi probleme specifice în sistemele de instruire poliţieneşti”), nr. LLP-LdV/PAR/2009/RO/005.

                 

                                                  

 

 

05.11.2009 - Raportul de autoevaluare

            Angajaţii, elevii şi invitaţii Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au participat la “Raportul de autoevaluare al activităţii 2008-2009”. Acesta reprezintă o analiză amănunţită a tuturor activităţilor desfăşurate la nivelul instituţiei, dar şi o diagnoză pentru definirea perspectivelor de dezvoltare ale instituţiei şi, implicit, creşterea calităţii educaţiei.

 

19-23.10.2009 - Demonstraţie de tactica intervenţiei

     Primim vizita unei delegaţii de la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie „Adyliget” - Budapesta, Ungaria, pentru a participa la un schimb de experienţă pe tema „Tactica intervenţiei”. Cu această ocazie s-au desfăşurat o demonstraţie a colegilor maghiari de folosire a echipamentului Red Man la orele de tactică poliţienească precum şi o masă rotundă cu tema „Sistemul de învăţământ al poliţiei maghiare, funcţiile acestuia şi planurile de viitor”, prezentată de domnul locotenent colonel dr. Horpácsi Ferenc, la care a participat ca invitat de onoare domnul chestor Ionel Tîrsînoagă, directorul Direcţiei Formare Iniţială şi Continuă din cadrul MAI.

   

                                      

 

 

12-16.10.2009 - Misiune în Ungaria

            O delegaţie a şcolii a efectuat o vizită la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie „Adyliget” - Budapesta, Ungaria, pentru a participa la un schimb de experienţă pe tema „Tactica intervenţiei”.

 

 

 

12-16.10.2009 - Dezbateri privind curriculumul modular

            În cadrul „Proiectului european facilitatea de tranziţie” - programul „Îmbunătăţirea managementului resurselor umane în Poliţia Română”, şcoala noastră găzduieşte etapa „Dezvoltarea curriculumului modular”. La întâlnire participă domnul Dugas Ulrich - expert european, domnii Lamplot Peter şi Heindl Markus - din partea Academiei de Securitate din Viena, domnişoara Diana Sitaru - asistent de proiect, subcomisar Petre Stancu - reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi domnul comisar şef Sorin Alexe - profesor la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina. Din partea şcolii noastre, participă doamna comisar Mihălţan Paraschiva.

 

 

05.10.2009 - Începe un nou an şcolar

             Promoţia 2009-2011 începe primul an de studiu, cu un curs festiv, urmat de festivitatea de deschidere a anului şcolar. Am fost onoraţi de prezenţa domnului subprefect al judeţului Cluj Vasile Cozma, a domnului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, a şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj - domnişoara Anca Cristina Hodorogea, a adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj - comisar şef Aurel Bârluţiu.

          

                                      

 

 

05.09.2009 - Afişarea rezultatelor la ADMITEREA 2009

            Sunt afişate rezultatele finale ale concursului de admitere sesiunea 2009. Punctajul primului intrat este de 88 de puncte iar ultimul punctaj cu care s-a intrat a fost de 69 de puncte. Doar 3 din cele 5 locuri alocate iniţial etniei rrome au fost ocupate.

            Dintre cei 300 de candidaţi care au reuşit să treacă de toate probele admiterii, 68 sunt fete. Cei mai mulţi candidaţi provin din judeţele Cluj - 50, Sălaj - 46, Maramureş - 32, Bihor şi Bistriţa-Năsăud - câte 27, Arad - 26, Mureş - 22.

 

 

04.09.2009 - Proba scrisă la ADMITEREA 2009

            Are loc proba de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină, la alegere dintre engleză, franceză şi germană. Locaţiile alese anul acesta sunt: Liceul Teoretic “Avram Iancu” , Grupul Şcolar Industrial “Tehnofrig” şi Colegiul Naţional “George Coşbuc”.

                                

 

 

26-31.08.2009 - Probele sportive la ADMITEREA 2009

            Concursul de admitere 2009 începe cu verificarea medicală şi probele fizice eliminatorii: alergare de viteză, aruncarea mingii medicinale şi alergarea de rezistenţă. Din cele 451 de fete înscrise, doar 169 trec de sport (37,5). La băieţi, din cei 1.135 înscrişi, 861, respectiv 76%, reuşesc să treacă de acest hop, rămânând în concurs pentru proba scrisă din 4 septembrie. În total, 1.030 de candidaţi, fete şi băieţi, se vor prezenta la proba scrisă, ceea ce reprezintă 65% din numărul celor înscrişi iniţial (1.586).

       

                                     

 

 

24-25.08.2009 - Înscrieri la ADMITEREA 2009

            Au loc înscrierile pentru concursul de admitere 2009. La final, pentru cele 300 de locuri se luptă 1.586 de candidaţi, concurenţa fiind astfel de 5,3 candidaţi pe un loc. S-au înscris 451 de fete, respectiv 1.135 de băieţi. Pentru cele 5 locuri alocate etniei rrome se luptă 8 candidaţi. Cei mai mulţi candidaţi provin din judeţele Cluj - 342, Sălaj - 185, Maramureş -184, Bihor - 136, Bistriţa-Năsăud - 135, Mureş - 105 şi Alba - 103.

                     

 

 

10-13.08.2009 - Curs de îmbunătăţire a managementului resurselor umane

             În şcoala noastră s-a desfăşurat cursul „Pregătirea profesională cu atribuţii în domeniul evaluării performanţelor”, în cadrul proiectului „Facilităţile de tranziţie - îmbunătăţirea managementului resurselor umane în Poliţia Română”. Activitatea a fost coordonată de un expert din Germania şi un reprezentant IGPR. Instituţia noastră a fost reprezentată de comisar şef Purdea Radu şi comisar Mihălţan Paraschiva.

                     

 

 

1-19.06.2009 - Cursuri pentru poliţiştii de proximitate

             În perioadele 1-5 iunie, 8-12 iunie, respectiv 15-19 iunie 2009, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a fost gazdă primitoare, dar şi dascăl riguros, pentru 78 de poliţişti din 13 judeţe ale ţării, care au urmat un curs de perfecţionare în domeniul poliţiei de proximitate.

                          

 

  

22.05.2009 - Vizită americană

          Suntem onoraţi de vizita domnului Dennis Shaw, profesor la School of Criminal Justice din cadrul Michigan State University, instituţie cu care unitatea noastră a colaborat anul trecut la organizarea unui seminar.

  

 

            15.05.2009 - Demonstraţie chinologică

            Găzduim o demonstraţie a Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu. 6 echipaje câine - instructor au făcut deliciul elevilor şi angajaţilor şcolii, precum şi al presei invitate să asiste la demonstraţie.

 

 

12-15.05.2009 - Ne pregătim de aniversarea a 5 ani de la crearea şcolii

            În perioada 12-15 mai, găzduim o echipă de la M.A.I. - Direcţia Informare şi Relaţii Publice, care realizează filmări pentru aniversarea de 5 ani de la înfiinţarea şcolii.

 

 

 

06-28.05.2009 - Promovarea ofertei educaţionale continuă

            Campania de promovare a ofertei educaţionale a şcolii ajunge în luna mai la din Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej, în judeţul Sălaj - în comuna Hida, la Liceul Teoretic „Eugen Pora” Cluj-Napoca,  în judeţul Maramureş - la Şomcuta, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, Şcoala de Arte şi Meserii Gherla, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca. 

 

 

 

20.04-03.05.2009 - Certificat valabil în UE

            În perioada 20 aprilie - 3 mai 2009, o delegaţie a Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, s-a deplasat la Centrul de Instruire al Inspectoratului General al Poliţiei Ungare de la Budapesta şi la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Adyliget - Budapesta. Aici, cei 4 membrii delegaţiei au obţinut un certificat care atestă dreptul de a instrui poliţiştii care conduc autovehiculele poliţiei cu semnalele speciale de avertizare în funcţiune. Certificatul este valabil în toate statele membre UE.

    

 

 

08-30.04.2009 - Campania de promovare a ofertei educaţionale

            Campania de promovare a ofertei educaţionale a şcolii a ajuns la sute de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda, Colegiul Tehnic „Dr. Ion Raţiu” Turda, Colegiul Tehnic Turda, Colegiul „George Coşbuc” Năsăud, Colegiul „Andrei Mureşanu” Bistriţa, Colegiul „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „George Bariţiu” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Cugir, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Teoretic „Octavian Goga” Huedin, Grupul Şcolar Huedin, Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej.

 

 

25.03.2009 - Ziua Poliţiei Române

            Acţiunile dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române au culminat în cazul Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca cu festivitatea înălţării în grad a 20 de cadre. În deschiderea manifestării, directorul Arhivelor Naţionale - Direcţia Judeţeană Cluj, domnul doctor Ioan Drăgan, a susţinut o alocuţiune asupra istoricului profesiei de poliţist în Transilvania. În continuare, au fost decernate diplome, medalii şi cupe pentru câştigătorii competiţiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Poliţiei, precum şi pentru participanţii la expoziţia de fotografii “Mărţişoare de primăvară”.

 

24.03.2009 - Tony, elev al şcolii de poliţie pentru o zi

            Anul acesta, în centrul evenimentului “Elev al Şcolii de Poliţie pentru o zi” s-a aflat fotbalistul Anthony da Silva, supranumit Tony, foarte respectat atât de colegi, cât şi de adversari. În scurtul interval în care a fost elev al şcolii, Tony şi-a lăsat amprentele la o demonstraţie a colegilor criminalişti, a tras cu pistolul cu aer comprimat, “a dat de pământ” cu câţiva elevi ai şcolii la ora de sport şi, desigur, a schimbat câteva pase cu echipa de fotbal a şcolii. La final, sub ochiul vigilent al presei, a primit o diplomă de excelenţă pentru modul cum a înţeles să promoveze imaginea şcolii şi uniforma de poliţist.

                         

                                                      

 

 

15-20.03.2009 - Deplasare în Germania

            În perioada 15-20 martie, o delegaţie a şcolii s-a deplasat în Germania, la Şcoala de Poliţie din Oranienburg, în vederea participării la seminarul cu tema „Misiuni şi structuri ale poliţiei în Germania, ca exemple oraşele Berlin şi Brandenburg”. Din delegaţie au făcut parte cadre şi elevi ai şcolii.

 

 

20.03.2009 - Inaugurăm Centrul de Simulare

            Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române continuă cu inaugurarea Centrului de Simulare al şcolii, o investiţie extrem de importantă pentru pregătirea elevilor noştri în perspectiva viitoarei lor munci în zona operativă. Acesta dispune de dotări moderne, fiind organizat pentru a răspunde nevoilor unui învăţământ interactiv. Noul obiectiv este constituit dintr-un bar, un birou de poliţie, un apartament, un simulator de trageri, acestora adăugându-li-se o cameră procedurală pentru recunoaşterea din grup şi o sală de clasă având ca destinaţie vizionarea activităţilor şi analiza modului de intervenţie şi acţiune. Toate încăperile sunt supravegheate video, iar imaginile sunt proiectate în sala de clasă.

            Ziua continuă cu o masă rotundă având tema „Parteneriatul şcoală - IPJ în formarea agenţilor de poliţie”.

 

19.03.2009 - Ne deschidem porţile

            Acţiunile dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române încep cu cea de-a cincea ediţie a manifestării “Ziua Porţilor Deschise”. Între orele 10.00 şi 14.00, peste 500 de elevi din clasele terminale din liceele şi grupurile şcolare clujene au trecut pragul şcolii.

 

02-07.03.2009 - Misiune în Ungaria

            În perioada 2-7 martie, o delegaţie a şcolii s-a deplasat la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie „Adyliget” din Budapesta pentru a participa la un schimb de experienţă cu tema „Sistemul modular de învăţământ - puncte forte/puncte slabe”.

                                      

 

 

05.03.2009 - 33 de ani de poliţie  

            Peste 300 de angajaţi şi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au fost alături de domnul comisar şef Bunea Gheorghe, la pensionarea acestuia după mai bine de 33 de ani în poliţie.

 

 

18-20.02.2009 - 10 ani de şcoală de poliţie la Katowice

           În perioada 18-20 februarie, suntem prezenţi la Şcoala de Poliţie din Katowice, Polonia, la aniversarea a 10 ani de la crearea unităţii.

 

 

11.02.2009 - În sprijinul candidaţilor

            Cu sprijinul Asociaţiei „Septimiu Mureşan”, este publicat volumul „Teste pentru examenul de admitere 2004-2008” în 1.000 de exemplare. Acesta este trimis la inspectoratele de poliţie judeţene din ţară, în vederea pregătirii candidaţilor la examenul de admitere din luna august 2009.

 

27-28.01.2009 - Convocare metodică

           În perioada 27-28 ianuarie 2009, cadrele profesorale ale şcolii participă la o convocare metodică în localitatea Băişoara, unde sunt discutate aspecte practice privind eficientizarea actului didactic şi a managementului educaţional, precum şi propunerile de adaptare a Curriculumului promoţiei 2010 de agenţi de poliţie la noua structură a perioadei de şcolarizare precum şi proiectul Curriculumului promoţiei 2011.