Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 înapoi

 


 

28-31.10.2007 – Vizita unei delegaţii germane

            Şcoala noastră primeşte vizita unei delegaţii din Germania, conduse de domnul Harry Golm, directorul Centrului Europa-Brandenburg-Berlin.

 

      

 

 

            28.10.2007 – În pas de defilare

            Un detaşament de 23 de elevi ai şcolii, conduşi de scms. Soroceanu Constantin, a participat la manifestarea „Comemorarea eroilor martiri ucişi la 1918”, în localitatea Beliş, la Monumentul Eroilor.

                

 

                                                    

 

25.10.2007 – Şcoala sărbătoreşte Ziua Armatei

            Directorul şcolii, cms.şef Stoica Laurenţiu, şi directorul adjunct pentru logistică, cms.şef Borzan Sorin, împreună cu elevii Bob Andreea şi Matiş Cristian, au participat la ceremonialul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei României, de la Monumentul Glorie Ostaşuşlui Român din Piaţa Avram Iancu.

    

            În aceeaşi zi, şcoala noastră a primit vizita unei delegaţii de poliţişti englezi, care participa la Cluj la Conferinţa Naţională Antidrog.

      

 

 

 

            22-26.10.2007 – Vizita delegaţiei noastre în Germania

            O delegaţie a şcolii noastre, condusă de cms. Rusu Gabriel, şi formată din cms. Purdea Radu, cms. şef Rus Duca, cms. Marian Adrian, scms. Mihălţan Paraschiva, insp. pr. Baboş Daniela, insp. Cristea Florin, elev Mleşniţe Dănuţ, a participat în Germania, la Althuttendorf, la seminarul cu tema „Uniunea Europeană - probleme şi schimbări ale imigraţiei în Europa”.

       

 

 

            18.10.2007 – Analiza de stare a şcolii

            În prezenţa tuturor cadrelor şcolii şi a numeroşi invitaţi, are loc prezentarea „Analizei de stare a şcolii - Raportul de autoevalurare pentru perioada septembrie 2006 - septembrie 2007”.                

 

    

 

Cu această ocazie au fost înmânate diplome de merit pentru activitatea depusă în ultimul an, următorilor:

- cms.şef Angela BOCOŞ; cms.şef Duca RUS; cms. Diana ONICIU; cms. Daniel BOIE; scms. Paraschiva MIHĂLŢAN; insp. Alice POPA; ag.şef Marin PETRIC; P.C. Vasile GHEORGHIEŞ; P.C.  Ioan MOLDOVAN; P.C.  Aurel TIŞE şi P.C. Doru Mihai PETREAN

 

          

 

 

  

 

 

 

            În aceeaşi seară, a avut loc Balul Bobocilor promoţiei 2007-2009, moment care a culminat cu alegerea Miss Boboc 2007 - Pop Petruţa, clasa 105 - şi a lui Mister Boboc 2007 - Hontău Emil, clasa 106.

 

 

       

 

 

 

 

 

 

            15.10.2007 – TAHOGRAFUL – curs de specializare

            Şcoala noastră a găzduit în perioada 15.10 – 09.11.2007, patru serii de cursuri de instruire, a câte o săptămână, a ofiţerilor Poliţiei Rutiere din întreaga ţară asupra modului de verificare a tahografelor. 

             

În data de 17 octombrie a avut loc şi o conferinţă de presă pe tema prevenirii accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea timpilor de odihnă în cazul şoferilor tirurilor sau autobuzelor.

                  

 

11.10.2007 – Moment aniversar pentru oraşul Cluj-Napoca

            Cu ocazia aniversării a 63 de ani de la eliberarea Clujului, şcoala a participat la ceremonialul de depunere de coroane pentru cinstirea eroilor neamului. Am fost reprezentaţi prin: cms. Rusu Gabriel - director adjunct pentru învăţământ, cms. şef Borzan Sorin - director adjunct pentru logistică, insp. Popa Alice - ofiţer Relaţii publice, şi elevii Bob Andreea şi Matiş Cristian.

        

 

 

            08-13.10.2007 - Deplasarea delegaţiei noastre în Ungaria

            În baza Planului de Relaţii Internaţionale pe anul 2007, o delegaţie a şcolii a vizitat. Şcoala de Subofiţeri de Poliţie Adyliget-Budapesta. Din delegaţie au făcut parte cms. Boie Daniel, cms. Pop Cornel, cms. Romanţi Liviu, şi elevii Căşvean Cristina, Szanto Timea, Szakacs Emanuel şi Frenţ Grigore. Aceştia au avut întâlniri cu conducerea şcolii, au participat la ore şi au efectuat vizite la Centrul naţional de instruire a conducătorilor auto poliţişti de la Nagyte’te’ny, Baza cu autovehicule furate/corp-delict din Budapesta şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Heves.

 

  

 

 

01-06.10.2007 – Vizită de la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie „Adyliget” Budapesta

În baza Planului de Relaţii Internaţionale al şcolii pe anul 2007, suntem vizitaţi de o delegaţie a Şcolii de Subofiţeri de Poliţie Adyliget-Budapesta, alcătuită din: lt.col.dr. Kovács Zsuzsanna, director adjunct-logistică; lt. col. Mándi József, şeful Departamentului de Instrucţie de bază; maior Vida Róbert, profesor principal; Bakcsi László, conducător auto; elevii Kiripolszki László, Vaskó Alexandra şi Horvath Zsófia.            

     

Aceştia au vizitat şcoala, au participat la ore şi la întâlniri cu conducerea IPJ Cluj, a Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, IJSU Cluj, Serviciului Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Comunitare din cadrul Primăriei clujene.

Cadrele şcolii noastre care au făcut parte din comitetul de primire au fost cms. Boie Daniel, cms. Pop Cornel şi cms. Romanţi Liviu, elevii Căşvean Cristina, Szanto Timea şi Szakacs Emanuel asigurând traducerea pe întreaga durată a vizitei.

     

 

 

            21.09.2007 – Vizita unei delegaţii maghiare din Vas

            Şcoala noastră a primit vizita unei delegaţii maghiare din judeţul Vas, condusă de şeful Poliţiei Municipiului Zalău, domnul comisar Cordea Traian Gelu. Din delegaţie au făcut parte: general Orban Peter - şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vas, colonel Holoşi Gabor - şeful Poliţiei Municipiului Szombathely, domnul Horvath Lájos - primarul oraşului Bük, şi subcomisar Balog Roberth, ofiţer specialist I la Serviciul Cercetări Penale.

    

 

 

            17.09.2007 – A patra promoţie de elevi îşi începe cursurile

            Are loc festivitatea de începere a anului şcolar 2007-2008, reunind elevii promoţiei 2007-2009, părinţii şi prietenii acestora precum şi cadrele şcolii. Cursul festiv este susţinut de domnul cms. Rusu Gabriel, director adjunct pentru învăţământ.

 

  

 

            10.09.2007 – Vizită în Ungaria

            Cms. Martin Ovidiu a participat în perioada 10-28.09.2007, la Budapesta, în Ungaria, la cursul cu tema „Instrucţia tragerilor”.

           

    

 

20-31.08.2007 –  Examen de admitere

            În conformitate cu prevederile OMAI nr. 1371/04.07.2006 pentru aprobarea metodologiei cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere în instituţiile de învăţământ posticeal din MIRA, a dispoziţiei IGPR nr. 993 din 13.03.2007, în perioada 20.08-31.08.2007 s-a desfăşurat concursul de admitere sesiunea august 2007. Înscrierile au avut loc în perioada 17-19.08.2007, iar la finalul celor 3 zile, şcoala are 1.605 candidaţi înscrişi pe cele 150 de locuri.

 

 

    

 

La finalul probelor sportive eliminatorii - viteză, săritură în lungime, aruncarea mingii medicinale, rezistenţă – au rămas în competiţie doar 569 de candidaţi: 84 de fete, respectiv 485 de băieţi. În data de 31.08.2007 a avut loc proba scrisă la examenul de admitere sesiunea august 2007.

    

 

 

 

            06.08.2007 – Vizita unei delegaţii germane

            În perioada 02-04 august, şcoala noastră a primit vizita domnului Harry Golm, director EZBB (Europa Zentrum Brandenburg Berlin), interesat în încheierea unui contract de colaborare cu unitatea noastră.

     

            30.06.2007 – Deplasarea doamnei Mihălţan Paraschiva în Germania

            În perioada 30.06-06.07.2007, doamna scms. Mihălţan Paraschiva s-a deplasat în Germania pentru a participa la un seminar organizat de MIRA pe tema „Competenţe interculturale”.

                

 

 

21-23.06.2007 – Vizita delegaţiei noastre la Budapesta

            În baza parteneriatului încheiat între instituţia noastră şi Şcoala de Subofiţeri din Adyliget, Ungaria, la invitaţia făcută de conducerea acestei şcoli, în perioada 21-23.06.2007, o delegaţie formată din cms. şef Borzan Sorin, insp. Cristea Florin şi sinsp. Ilea Cristina a participat la festivitatea de absolvire a elevilor acestei şcoli.

    

 

 

            22.03-15.06.2007 – Campania de promovare a ofertei educaţionale a şcolii

În baza Strategiei de marketing pentru popularizarea ofertei educaţionale pe anul 2007 a Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi a Dispoziţiei IGPR nr. 159.357 din 25.04.2007, privind acţiunile de promovare a ofertei educaţionale a Poliţiei Române, în perioada 22 martie - 15 iunie, unitatea noastră a desfăşurat 39 astfel de activităţi. Dintre acestea, 34 au fost întâlniri directe cu elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din judeţele Bihor, Cluj, Covasna şi Harghita, 4 au fost emisiuni radio-TV la posturile Radio Cluj, respectiv NCN TV, iar una a fost o întâlnire cu consilierii rromi din şcolile clujene. Toate  aceste acţiuni s-au reflectat prin articole apărute în presa independentă (14 articole publicate în judeţele Cluj, Harghita şi Covasna) şi în cea a ministerului de resort (revista „Poliţia Română”, numărul 838/2007), precum şi prin 4 materiale difuzate pe reţeaua Intrapol. Printre instituţiile de învăţământ la care profesorii noştri au susţinut prezentări despre Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi despre examenul de admitere din luna august 2007, pot fi amintite: Colegiul Tehnic de Telecomunicaţii „Petru Maior Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Brassay Samuel”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu, Colegiul Tehnic de Transporturi din Cluj-Napoca; Liceul Teoretic „Octavian Goga din Huedin; Grupul Şcolar de Construcţii “Kós Károly, Grupul Şcolar „Venczel József şi Grupul Şcolar „Székely Károly din Miercurea Ciuc, Grupul Şcolar „Eötvös József din Odorheiu Secuiesc, Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác din Gheorgheni; Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu şi de la Liceul Teoretic „Pavel Dan din Câmpia Turzii; Liceele Teoretice „Ana Ipătescu şi Petru Maior din Gherla; Liceele - „Ady Endre”, „Szent Laszloşi Lorantfy Zsuzsanna din Oradea, etc.  

Elevii prezenţi la aceste întâlniri au primit răspunsuri legate de înscrierea la examenul de admitere, de viaţa din şcoală, de condiţiile de cazare şi masă, specialităţile de pregătire ale elevilor şcolii şi perspectivele acestora după absolvire.