Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj Napoca

 

 

              

   

    Anunturi Legaturi utile

Home
Despre noi
Echipa Manageriala
Admitere
Sistem de invatamant
Infrastructura
Activitati extracurriculare
Contact
Informatii Publice
E-Learning
Lectie demonstrativa

 

Activitati extracuriculare

 

Sport
Turism
Cultura

 

 

 

   

 

CULTURĂ

 

27.11.2019 ”Fiat lux”: Ghidul absolventului

 

            În amfiteatrul școlii, reprezentanții Uniunii Tinerilor Polițiști și Jandarmi lansează prima ediție a volumului ”Fiat lux” - ”Ghidul absolventului”. Acesta se dorește a fi un instrument util celor care își încep cariera în principal în Poliția Română, oferind informații privind primii pași în carieră, tutela, codul de etică, anticorupție, documente clasificate, drepturi și beneficii, legislație etc.

 

 

14.11.2019 Lansare de carte

 

            Peste 200 de elevi ai școlii participă la lansarea de carte a lui Traian Berbeceanu - ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare ”Lucian Blaga”.

 

 

12.11.2019 Revista școlii ajunge la nr. 53

 

            Este lansat nr. 53 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu titlul ”Povestea Băișoarei”, rodul muncii a 4 elevi și 5 cadre ale școlii clujene de poliție.

 

19.09.2019 Număr special al revistei școlii

 

            Este lansat un nou număr al revistei școlii „Per aspera ad astra”, nr. 52, cu titlul ”În loc de bun rămas”. Fiecare clasă a promoției noiembrie 2018 - septembrie 2019 are dedicată câte o pagină, în care elevii, aflați în prag de absolvire, își amintesc de experiența lunilor de pregătire din școală.

 

 

12.06.2019 Revista școlii la 15 ani

 

            Este lansat un nou număr al revistei școlii „Per aspera ad astra”, nr. 51, cu titlul ”După 15 ani”. Tema principală a revistei este legată de aniversarea în luna mai 2019 a 15 ani de la înființarea instituției de învățământ. Colaborează 11 elevi, absolvenți și cadre ale școlii.

 

 

 

03-06.06.2019 Premii la muzică populară și poezie

 

            3 elevi ai școlii din seria februarie - noiembrie 2019 câștigă două locuri II - Ioan Adrian Pop, la secțiunea creație literară - poezie, și Andrei Mihai Abriham, solist muzică populară - și o mențiune - Ionuț Daniel Tomoiagă, solist muzică populară - la Festivalul cultural-artistic al studenților și elevilor din instituțiile de învățământ ale M.A.I, ediția a XXI-a, organizat la  Drăgășani de Centrul Cultural al M.A.I. La festival a mai participat, la secțiunea muzică populară, și eleva Raluca Filip, din seria noiembrie 2018 - septembrie 2019. Grupul a  fost însoțit de agent-șef de poliție Nicolae Oprea.

 

 

30.05.2019 Lansare de carte

 

            În Amfiteatrul școlii este lansat volumul ”Viața la omoruri”, scris de Dan Antonescu, colonel în rezervă, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Municipiului București.

 

 

 

 

28.05.2019 In memoriam Septimiu Mureșan

 

            Activităților dedicate sărbătoririi a 15 ani de la înființarea școlii li se adaugă sfințirea bustului patronului spiritual al școlii, Septimiu Mureșan.

 

 

20-27.05.2019 Expoziție de fotografii

 

            În cadrul activităților dedicate sărbătoririi a 15 ani de la înființarea școlii, organizăm expoziția de fotografii și documente ”Frânturi din istoria poliției ardelene”, la parterul Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” Cluj-Napoca.

 

 

        

 

07-09.05.2019 Conferință educațională

 

            ”Istoria şi provocările educaţiei în context european" a fost tema conferinţei organizate la Baru, în judeţul Hunedoara, de către Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca şi Primăria Comunei Baru. Am fost reprezentați de 14 elevi și 4 cadre.

 

 

25.03.2019 Revista școlii a ajuns la nr. 50!

 

            La raportul de dimineață, este lansat nr. 50 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu titlul ”La mulți ani, polițiștilor!”. La acest număr dedicat Zilei Poliției Române, 25 martie, au colaborat 11 elevi și 5 cadre.

 

 

07.03.2019 Spectacol muzical de Ziua Femeii

 

            În Amfiteatru, în cadrul proiectului „Din drag de mărțișor”, ediția a V-a, elevele și angajatele școlii participă la un spectacol muzical oferit de elevii Toma Bogdan Nicolae (clasa 106 - orgă) și Abriham Andrei Mihai (clasa 102, voce), cu sprijinul fostului elev al școlii Alexandru Groza (taragot).

 

 

01.03.2019 Din drag de mărțișor

 

            O echipă de 6 elevi și 4 cadre oferă 1.000 de mărțișoare în cadrul proiectului ”Din drag de Mărțișor”, ediția a V-a, activitate realizată cu sprijin financiar din partea I.P.A. Regiunea 4 Cluj. Acestea ajung la partenerii educaționali: Liceul Tehnologic nr. 1 Cluj-Napoca, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca,  Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, precum și la clientele unui complex comercial clujean și la trecătoarele din piața Unirii.

 

 

 

 

19.12.2018 În spiritul Crăciunului

 

            Cele 12 clase de elevi au împodobit fiecare câte un brad, cei 12 pomi fiind scoși la licitație în cadrul unui proiect coordonat de I.P.A. Regiunea 4 Cluj. Fondurile obținute au fost donate familiei uneia dintre elevele școlii, pentru a fi utilizate la tratamentul medical indispensabil mezinei familiei.

 

            În aceeași după-amiază, Moș Crăciun a făcut un scurt popas în lungul său traseu din Laponia și a poposit la școala de poliție clujeană, pentru a vedea cât de cuminți au fost copiii angajaților școlii.

 

            Seara, corul de colindători al școlii a oferit un concert de colinde la Cinema Mărăști, alături de colegi de la structurile județene de situații de urgență, jandarmerie și poliție, armată, poliție locală, precum și alți invitați.

 

 

 

17-19.12.2018 Gazde mari

 

            Primim la rândul nostru colindători de la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Alexandru Vaida Voevod” Cluj, copii din Cetan, colindători de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al Județului Cluj, copii din Bobâlna și studenți ai Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

 

 

 

17-19.12.2018 Și-am plecat să colindăm...

 

            Timp de 3 zile, corul școlii, format din 14 elevi, coordonați de comisar-șef de poliție Alice Popa, oferă recitaluri de colinde următorilor parteneri educaționali: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Consiliul Județean Cluj, Instituția Prefectului Județului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Alexandru Vaida Voevod” Cluj, Arhiepiscopia Clujului, Vadului și Feleacului, Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al Județului Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Divizia 4 Infanterie Gemina.

 

 

06.12.2018 Revista nr. 49

 

            Este lansat nr. 49 al revistei școlii, intitulat ”Centenarul Marii Uniri”, cu articole redactate de elevii și cadrele școlii, dedicate evenimentului istoric special sărbătorit anul acesta la 1 decembrie.

 

 

 

28.11-05.12.2018 Expoziție dedicată unirii de la 1918

 

            Școala găzduiește expoziția România în vremea Marii Uniri”, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918, realizată cu sprijinul plutonierului adjutant-șef în rezervă Valentin Manache.

 

 

28.11.2018 Cei mai buni la istorie

 

            În Amfiteatrul școlii, are loc concursul de cultură generală ”UNIREA ROMÂNILOR și MOMENTELE ISTORICE 1600, 1859 și 1918”, ediția a VI-a. Câștigători sunt elevii Adi Bolunduț, Vasile Morar și Andreea Olariu, din clasa 110. Locul II a revenit elevelor Larisa Achim și Emilia Tulici din clasa 102, iar locul III - elevelor Diana Maftei și Laura Petrică, din clasa 112. Activitatea a fost coordonată de comisar-șef de poliție Alice Popa.

 

 

20.11.2018 Ne pregătim de colindat

 

            La Clubul Școlii încep repetițiile corului școlii, care va susține recitaluri de colinde la partenerii tradiționali, în perioada 17-19 decembrie 2018. Participă 14 elevi. Coordonatorul corului este ofițerul Relații publice, tradiții și educație, comisar-șef de poliție Alice Popa.

 

 

31.10.2018 Revista școlii - Numărul 48

 

            Are loc lansarea revistei nr. 48 a revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu tema ”Amintiri pentru viitor”. Tema revistei este legată de activitățile curriculare și extracurriculare în care au fost implicați elevii seriei ianuarie - noiembrie 2018 în ultimele luni dinainte de absolvire. La acest număr au colaborat 10 elevi și 3 cadre.

 

 

12.10.2018 Maraton de istorie

 

            Participăm la ”Maratonul istoriei la Academia Română”, organizat de Academia Română Filiala Cluj-Napoca - Institutul de Istorie ”George Barițiu”, Centrul de Studii Transilvane și Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.  

 

  

15-17.06.2018 Epigramiști de top

 

            3 elevi ai școlii participă la Festivalul Național ”Eterna Epigramă”, organizat la Cluj-Napoca. La Concursul județean de epigramă, premiile II și III au fost adjudecate de elevele Ana-Maria Vlasa (clasa 104) și Livia-Georgiana Bulzu (clasa 108), din seria ianuarie - noiembrie 2018, colegul lor Valeriu Morar (clasa 109) fiind recompensat și el cu o mențiune.

 

 

 

12.06.2018 Revista școlii ajunge la nr. 47

 

            Are loc lansarea nr. 47 ale revistei școlii, ”Per Aspera Ad Astra”, sub titlul ”Dăruind, vei dobândi”. Numărul este dedicat voluntariatului (în 14 iunie se sărbătorește Ziua Mondială a Donatorului de Sânge).  Au colaborat 10 elevi din seria ianuarie - noiembrie 2018.

 

21-25.05.2018 Premii la festival

 

            Elevii școlii se întorc cu 5 premii de la ediția a XX-a a Festivalului cultural-artistic al studenților și elevilor din instituțiile de învățământ ale M.A.I, organizată de Centrul Cultural al M.A.I., găzduită în perioada 21-25 mai de Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și de Clubul Tineretului din localitate.

            Premiile obținute au fost: Ionuț Țîmpea (seria ianuarie - noiembrie 2018) - locul I la secțiunea creație literară; Ștefan Borza (seria ianuarie - noiembrie 2018) - locul II la secțiunea instrumentală - saxofon; Vlad Teodosiu-Păducel (seria ianuarie - noiembrie 2018) - locul III la soliști de muzică populară; Ioana Iusco (seria octombrie 2017 - iulie 2018) - premiul de popularitate la aceeași secțiune; Sarmis Perțe (seria ianuarie - noiembrie 2018) - locul III la secțiunea solist folk. Au mai participat elevii Diana Zoicaș și Mihăiță Toma (ambii din seria ianuarie - noiembrie 2018) - la secțiunea soliști de muzică populară și eleva Loredana Hoban (seria ianuarie - noiembrie 2018) - la creație literară. Activitatea a fost coordonată de comisar-șef de poliție Alice Popa, ofițer relații publice, tradiții, cultură și educație.

 

 

 

10.05.2018 În vizită la Salina Turda

 

            Elevii claselor 101 și 107, însoțiți de diriginții comisar-șef de poliție Florin Moldovan și subinspector de poliție Sorin Șipoș, realizează o excursie la Salina Turda.

 

 

08-10.05.2018 Bune practici parteneriale

 

            În perioada 8-10 mai, directorul adjunct împuternicit pe învățământ, domnul comisar-șef de poliție dr. Adrian Marian, însoțit de 15 elevi, a participat la Beliș la conferința ”Istorie și ordine publică în anul Centenarului Marii Uniri”, organizată de Universitatea ”Babeș-Bolyai” (U.B.B.) Cluj-Napoca. Moderatorul lucrărilor conferinței a fost prorectorul U.B.B., domnul prof. univ. dr. Ioan Bolovan.  Cu acest prilej, au fost depuse coroane de flori la Monumentul eroilor neamului din centrul comunei Beliș și la Monumentul Crucea Iancului din Mărișel.

 

22.03.2018 O revistă despre jurăminte

 

            Are loc lansarea nr. 46 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu tema ”Jurământ de primăvară”. Tema centrală a revistei este festivitatea depunerii jurământului militar de către elevii seriei ianuarie - noiembrie 2018. Materialele publicate aparţin elevilor şi cadrelor școlii, reflectând atât evenimentele importante din viaţa instituţiei, cât şi aptitudinile şi preocupările din timpul liber ale redactorilor săi. Colaborează 13 elevi și 4 cadre.

 

07.03.2018

 

            Un grup de 7 elevi talentați le-au oferit o surpriză muzicală doamnelor și domnișoarelor care lucrează sau sunt eleve în cadrul școlii clujene de poliție: un mic recital de melodii de muzică ușoară și populară, dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

 

 

 

01.03.2018

 

            Derulăm ediția a IV-a a proiectului educațional ”Din drag de mărțișor”. 7 elevi ai școlii oferă 350 de mărțișoare personalului feminin și elevelor Liceului Tehhologic nr. 1 Cluj-Napoca, mutându-se ulterior în centrul municipiului, pe Bd. Eroilor, unde trecătoarele au fost întâmpinate cu aceleași simboluri ale primăverii. Mărțișoarele au fost confecționate cu sprijinul Asociației IPA Regiunea 4 Cluj.

 

 

20.12.2017 A venit Moșul!

 

            Cu brațele deschise a fost întâmpinat Moș Crăciun care a poposit la școală miercuri, 20 decembrie, pentru a vedea cât au mai crescut copiii personalului școlii și cât de cuminți au fost în anul 2017.

            Le mulțumim ”ajutoarelor” Moșului, asociațiile IPA Regiunea 4 Cluj, Corpul Național al Polițiștilor, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și Asociația  ”Septimiu Mureșan”.

 

 

 

19-20.12.2017 Gazde mari

 

            Școala a primit cu drag colinda colegilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, cărora le mulțumim.

 

 

 

19.12.2017 O revistă pentru Moș Crăciun

 

            Este lansat numărul 45 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu tema ”În așteptarea lui Moș Crăciun”. Colaborează 2 elevi și 3 cadre.

 

 

18-20.12.2017 La colindat

 

            Înainte de a intra în binemeritata vacanță de iarnă, 12 elevi din seria 2017-2018 au pornit la drum pentru a aduce magia Crăciunului la partenerii școlii. Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Inspectoratul Județean de Situații de Urgență ”Avram Iancu” Cluj, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj ”Alexandru Vaida Voievod”, Instituția Prefectului Județului Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Clujului, Vadului și Feleacului și Consiliul Județean Cluj le-au deschis larg porțile, pentru a le primi colinda. Elevii au fost pregătiți de comisar de poliție Alice Popa și de eleva Ioana Iusco.

 

 

27.11.2017 Concurs pe tema unirii

 

            Amfiteatrul școlii găzduiește concursul de cultură generală ”UNIREA ROMÂNILOR şi momentele istorice 1600, 1859 şi 1918”, ediția a V-a. Au participat 6 echipe a câte 2/3 elevi (în total 15 elevi). La final, locul I a revenit echipei formate din elevii Dobrițan Diana, Chiș Dan-Mircea și Deliman Sebastian-Alin - clasa 101. Activitatea este coordonată de comisar de poliție Alice Popa.

 

 

16.11.2017 Revista școlii ajunge la nr. 44

 

            Este lansat numărul 44 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu titlul ”Niciodată singuri”, rodul muncii a 5 elevi și 5 cadre. Tema revistei este legată de cea de a zecea ediție a proiectului ”Niciodată singuri. Tabără internaţională de instruire pentru viitorii agenţi de poliţie” și de festivitatea depunerii jurământului militar de către elevii seriei 2017-2018.

 

26.06.2017 Revista școlii cu nr. 43

 

            Are loc lansarea nr. 43 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, având tema ”În prag de absolvire”, echipa redacțională fiind formată din 6 elevi.

 

19.05.2017 Două premii pentru elevii talentați

 

            În perioada 15-19 mai, o delegație a școlii a participat la Festivalul cultural-artistic al studenților și elevilor din instituțiile de învățământ ale M.A.I., ediția a XIX-a, găzduită de Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni. Delegația a fost formată din 4 eleve: Mădălina Miel, la secțiunile muzică ușoară și creație literară - poezie; Renata Condrea, la secțiunea muzică ușoară; Georgiana Filip, la secțiunea muzică populară; Andreia Lupu, la secțiunea muzică populară. Rezultatele obținute au fost: locul II la secțiunea muzică ușoară - Mădălina Miel; mențiune la secțiunea muzică populară - Andreia Lupu. Activitatea a fost coordonată de agent-șef adjunct de poliție Nicolae Oprea.

 

 

 

17.05.2017 Biblioteca Vie

 

            La invitația Bibliotecii Județene ”Octavian Goga”, 7 eleve, însoțite de ofițerul Relații internaționale, inspector principal de poliție Cristina Cocan, participă la o activitate din programul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (15-21 mai): evenimentul Biblioteca Vie ”Trăind în același univers”, găzduit de Secția Adolescenți.

 

 

25.04.2017 Ziua Internațională a Dansului

 

          Amfiteatrul Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca a găzduit o manifestare dedicată Zilei Internaționale a Dansului, realizată la propunerea Centrului Cultural al M.A.I. Activitatea a avut ca obiectiv promovarea potențialului artiștilor amatori din M.A.I., precum și a tradițiilor culturale românești. Pe lângă melodii de muzică populară, interpretate de artiști amatori din M.A.I. și de cursanți ai școlii, au urcat pe scenă instructori de dansuri de societate aparținând Cercului Militar Cluj-Napoca.

 

 

05.04.2017 Lansare de carte

 

            Biblioteca școlii a găzduit în data de 5 aprilie lansarea volumului lucrărilor prezentate în cadrul ediției a VII-a (din martie 2016) a conferinței internaționale ”Ordinea publică în Europa între tradiție și contemporaneitate”. Acesta este cel de al patrulea volum dedicat conferinței, tipărirea acestuia fiind realizată cu sprijinul IPA Regiunea 4 Cluj.

 

 

28.03.2017 Din istoria și tradițiile Clujului

 

            Participanții la conferința internațională “Ordinea publică în Europa, între tradiţie şi contemporaneitate” vizitează centrul istoric al municipiului, sub ghidajul domnului profesor Vladimir-Alexandru Bogosavlievici - profesor de istorie la Colegiul Național ”George Barițiu” Cluj-Napoca și apoi se alătură cursanților școlii în Amfiteatru, pentru un spectacol folcloric pus în scenă de cursanții cu aptitudini muzicale, cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române.

 

 

28.03.2017 Expoziție de carte de sec. XIX-XXI

 

            La biblioteca școlii, are loc o expoziție de carte cu volume din colecția personală a agentului șef principal de poliţie Valentin Manache, cuprinzând coduri penale și de procedură penală, regulamente și proceduri din istoria Ministerului de Interne, reviste și monografii ale Poliției Române din secolele XIX-XXI.

 

 

23.03.2017 Revista școlii ajunge la nr. 42

 

            Este publicat nr. 42 al revistei  școlii ”Per Aspera Ad Astra”, dedicat aniversării a 195 de ani de existență a Poliției Române. Materialele publicate aparţin elevilor, cursanților şi cadrelor școlii.

07.03.2017 Mărțișor muzical

 

            În cadrul proiectului ”Din drag de mărțișor” este pusă în scenă o surpriză muzicală dedicată doamnelor și domnișoarelor care lucrează sau urmează cursul de inițiere în carieră în cadrul școlii clujene de poliție. Îndrumați de agent de poliție Bianca Pop, 4 cursanți le-au dăruit un mic recital de melodii de muzică populară și folk, dedicat Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie.

 

 

01.03.2017 Lansare de carte

 

              La biblioteca școlii este lansat volumul II al ”Poveștilor despre Cluj”, în care una dintre semnături este cea a directorului adjunct al școlii, comisar-șef de poliție dr. Gabriel Rusu. Participă cadre ale școlii și cursanți, invitați fiind Sebastian Moga și Victor Salcă.

 

 

01.03.2017 Dăruind primăveri

 

            Este derulat proiectul educațional ”Din drag de mărțișor”, ediția a III-a. Sunt oferite mărțișoare tuturor angajatelor și cursantelor școlii clujene. În continuare, elevii de anul II Oliviu Petrișor și Adina Hațegan au dăruit peste 550 de mărțișoare clientelor unui mare complex comercial clujean și personalului feminin al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj. Mărțișoarele au fost confecționate cu sprijinul Asociației IPA Regiunea 4 Cluj.

 

 

15.02.2017 ”Free library” pentru cursanți

 

            Este demarat proiectul educațional ”Free library”: amenajarea unui stand de cărți, reviste și pliante cu informații despre obiectivele turistice ale Clujului, donate de personalul școlii, pentru agenții care participă la cursul de inițiere în carieră. Locația: holul de la parterul clădirii principale a școlii. 

 

 

24.01.2017 Manifestări dedicate Micii Uniri

 

            Cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, este amenajată o expoziție cu documente legate de semnificaâia momentului 24 ianaurie 1959. Directorul adjunct al școlii, comisar-șef de poliție dr. Gabriel Rusu, susține în fața elevilor anului I o prelegere vizând personalitățile implicate în realizarea actului Unirii de acum 158 de ani. Directorul adjunct al școlii, comisar-șef de poliție dr. Sorin Borzan,  participă în data de 24 ianuarie la ceremonialul militar și religios organizat de autoritățile publice județene și locale la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

 

 

21.12.2016 Colindători din Cetan

 

            Școala a primit cu drag colinda unui grup de copii din satul Cetan, care au adus căldura și bucuria sărbătorilor de iarnă.

 

15.12.2016 Serbare de Crăciun

 

            Crăciun a primit o invitație specială, pe care nu a putut-o refuza, și s-a întâlnit joi, 15 decembrie, cu copiii personalului școlii.

            Mulțumim ”ajutoarelor” Moșului, asociațiile IPA Regiunea 4 Cluj, Corpul Național al Polițiștilor, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și Asociația  ”Septimiu Mureșan”!  

 

15.12.2016 Gazde pentru colindători

 

            Gazdă primitoare, școala și-a deschis porțile pentru a asculta colinda colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și a celor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, cărora le mulțumim pentru interpretările de excepție.

 

13-15.12.2016 Am plecat să colindăm...

 

            Cu câteva zile înainte de a intra în binemeritata vacanță de iarnă, 12 elevi de anul I și II ai Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au pornit la drum pentru a aduce magia Crăciunului la partenerii școlii. Un drum lung, obositor și înghețat, dar cu gazde ”veseloase”: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Divizia 4 Infanterie ”Gemina”, Primăria Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județului Cluj, Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

 

 28.11-05.12.2016 Memoria documentelor

 

            Muzeul Școlii găzduiește expoziția ”Memoria documentelor”, realizată cu sprijinul agentului-șef principal de poliție Valentin Manache.

 

  

28.11.2016 Concurs de cultură generală

 

            În Amfiteatrul școlii este organizat concursul de cultură generală ”UNIREA ROMÂNILOR şi momentele istorice 1600, 1859 şi 1918”, ediția a IV-a, câștigat de echipa clasei 104, formată din Denisa Șopterean și Cătălin Pleș. Activitatea a fost coordonată de ofițerul Relații publice, tradiții și educație, comisar de poliție Alice Popa și supervizată de către directorul adjunct al școlii, comisar-șef de poliție dr. Gabriel Rusu.

 

 

 

26.11.2016 Balul Bobocilor

 

            Are loc Balul Bobocilor promoției 2016-2018. Șapte perechi s-au duelat anul acesta pentru a obține titlurile de Miss și Mister 2016, acestea revenindu-le în final elevilor Marius-Septimiu Maioș și Ramonei Giurge.

 

 

15.11.2016 Revista școlii - o nouă apariție

 

            La Clubul Școlii este lansat nr. 40 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu tema ”Așteptări și împliniri”. Subiectele principale au atins primele zile de școală ale promoției 2016-2018 și festivitatea depunerii jurământului militar de către elevii anului I. Materialele publicate aparţin unui număr de 17 elevi și 5 cadre.

 

27-30.06.2016 Convocare profesională

 

            Ofițerul Relații publice, tradiții și educație, comisar de poliție Popa Alice, participă la ”Convocarea anuală a responsabililor de muzee și săli de tradiții din Ministerul Afacerilor Interne”, organizată de Centrul Cultural al M.A.I. la Galați.

 

 

16.06.2016 Revistă dedicată copilăriei

 

              La Clubul școlii este lansat nr. 39 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu tema ”Amintiri din copilărie”. Au colaborat 18 elevi din anul I și II.

 

 

 

12.06.2016 Voluntari în ”Orășelul Copiilor”

 

            12 elevi se oferă voluntari pentru a sprijini activitatea de la standul I.P.J. Cluj din cadrul ”Orășelului Copiilor”, găzduit de Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”.

 

 

27.05.2016 Competiție de comunicare la Drăgășani

 

            În perioada 26-27 mai, suntem reprezentați la competiția ”Valențele (in)formative ale comunicării”, organizată de Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, de un grup de 5 elevi - Irimuş Răzvan, Udrea Daniela, Şortan Mădălina, Letcă Steluţa, Sorescu Cristina - condus de comisar de poliție Moldovan Carmen. Talentul și efortul elevilor școlii au fost răsplătite cu 2 premii I, 6 premii II, 3 premii III și 2 mențiuni.

 

19.05.2016 Jurizare strânsă

 

              După-masa, Amfiteatrul școlii găzduiește selecția elevilor și lucrărilor care vor reprezenta instituția la concursul cu tema ”Valențele (in)formative ale comunicării”, care va fi organizat de Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, în perioada 26-27 mai 2016. Au fost prezentate lucrări pentru toate secțiunile competiției: creație literară - eseu, epigramă,  proză scurtă; arte vizuale - pliant/poster, fotografie, grafică; film de scurt metraj. Juriul a fost format din: comisar-șef de poliție Mihălțan Paraschiva - șefa Catedrei de Științe Socio-Umane, comisar de poliție Moldovan Carmen - profesor în cadrul aceleiași catedre - și comisar de poliție Popa Alice, ofițer Relații publice.

 

 

18-22.04.2016 Trofeul cel mare la poezie

 

                Gisela Năgăra, elevă în anul II la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a câștigat pentru a doua oară ”Festivalul cultural-artistic al studenţilor şi elevilor din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne”, secțiunea creație literară - poezie.

                Ediția a a XVIII-a a festivalului a fost găzduită de școala clujeană de poliție în perioada 18-22 mai 2016, fiind organizată de Centrul Cultural al M.A.I. Peste 60 de tineri - reprezentând Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești și școala clujeană de poliție - au concurat la secțiunile de muzică ușoară - solist, muzică folk - solist, muzică folk - grup, muzică populară - solist, secțiunea instrumentală și cea de creație literară - poezie.

 

 

 

25.03.2016 Apare revista școlii cu nr. 38

 

            În cadrul ceremoniei de sărbătorire a Zilei Poliției Române, este lansat numărul 38 al revistei școlii ”Per Aspera Ad Astra”, cu titlul ”E Ziua Poliției!”. Tema revistei a fost ”Poezie - Poliție” (întrucât în 21 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Poeziei iar în 25 martie Ziua Poliției Române). Subiectele propuse elevilor colaboratori a fost unul dublu: stagiul de practică al elevilor și profesia de polițist, pe de o parte, iar pe de altă parte, elevii au fost încurajați să își exprime în versuri trăirile și preocupările.

            Au fost redactate 12 articole şi 8 poezii, de către 10 elevi de anul I și II, având ca temă subiectele propuse, dar şi alte activităţi de actualitate din viaţa instituţiei şi a elevilor.

 

 

 

21.01.2016 Sesiune de comunicări dedicată domnitorului Al. I. Cuza

 

            Educaţia elevilor Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca în spiritul european al respectării valorilor trecutului glorios a îmbrăcat forma unei sesiuni de comunicări ştiinţifice dedicate vieţii şi carierei politice a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Activitatea a fost menită să ne reamintească de importanţa zilei de 24 ianuarie 1859, ziua ”Micii Uniri”.

            Au fost prezentate 5 comunicări, acoperind viaţa şi activitatea lui Alexandru Ioan Cuza până la momentul Unirii, Unirea Principatelor Române, reformele lui Cuza, decăderea şi abdicarea domnitorului, exilul şi decesul acestuia.

            Materialele au fost redactate de elevii Irimie Denise, Avram Roxana, Boghinciuc Răzvan, Crăcană Raluca şi Perde Emanuel. Activitatea a fost coordonată de către directorul adjunct al şcolii, comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu.

 

 

13.01.2016 Aniversarea Luceafărului

 

            Amfiteatrul şcolii a găzduit o conferinţă susţinută de cunoscutul eminescolog clujean cercetător ştiinţific prof. dr. Rodica Marian, având ca temă viaţa şi opera eminesciană. Evenimentul, “Steaua singurătăţii în textul integral al Luceafărului”, la care au luat parte zeci de elevi ai şcolii, profesori şi iubitori de cultură, a fost organizat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale - Aniversarea naşterii poetului naţional Mihai Eminescu.

 

 

17.12.2015 Spectacol de sărbători

 

            Cei mai talentaţi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” au ales să îşi ia rămas bun de la colegii lor şi de la profesori, înainte de vacanţa de iarnă, oferindu-le un spectacol de colinde, folk, muzică şi dansuri populare.

 

 

17.12.2015 Serbare de Moş Crăciun

 

            Cu câteva zile înainte de a intra în vacanţa de iarnă, copiii personalului Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au avut o întâlnire neprevăzută cu... Moş Crăciun. Micuţii l-au impresionat apoi pe acesta cu talentul, imaginaţia, expresivitatea şi naturaleţea lor de a interpreta colinde şi de a recita poezii cu specific de iarnă.

 

 

16-18.12.2015 Primim colindători

 

            Şcoala a primit cu drag colindători de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, copii de la Şcoala Generală Emil Isac Cluj-Napoca, colegi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, copii din satul Cetan.

 

 

15-17.12.2015 La colindat

 

          Corul şcolii, format din 13 elevi de anul I şi II, i-a ”colindat” pe partenerii educaţionali - Prefectura Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, I.P.J. Cluj, Brigada Mobilă de Jandarmi  Cluj, I.S.U. Cluj, I.Ş.J. Cluj, Divizia 4 Infanterie Gemina, Arhiepiscopia Clujului, Vadului şi Feleacului, Universitatea ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Activitatea a fost coordonată de ofiţerul Relaţii publice, tradiţii şi cultură, comisar de poliţie Popa Alice.

 

 

09.12.2015 Vizitând Salina Turda

 

            Elevii claselor 204 şi 205, însoţiţi de diriginţii acestora, comisar-şef de poliţie Robinson Ruja şi comisar-şef de poliţie Gabriel Fronea, vizitează Salina Turda, Băile Sărate şi Cheile Turzii.

 

 

 

26.11.2015 Simpozion dedicat Unirii

 

            În Sala de Conferinţe are loc ediţia a IX-a a simpozionului ”Mihai Viteazul şi visul de unire al românilor”, 18 elevi prezentând steme ale regiunilor, judeţelor, oraşelor şi municipiilor din România. Activitatea este coordonată de directorul adjunct al şcolii, comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel.

 

 

 

25.11.2015 Expoziţie de 1 Decembrie

 

            La Muzeul şcolii este amenajată expoziţia ”1 Decembrie - Ziua Naţională a României”,  cu sprijinul domnului agent-şef principal de poliţie Valentin Manache. Aceasta va putea fi vizitată până în 7 decembrie 2015.

 

24.11.2015 Concurs de cultură generală

 

            În Amfiteatru are loc ediţia a III-a a concursului de cultură generală ”Unirea româilor şi momenee cheie 1600 1859 şi 1918”. Câştigătorii au fost: locul I - Diana Ilieş şi Denisa Moldovan, clasa 105; locul II - Raluca Crăcană şi Călin Mermeze, clasa 202; locul III - Adrian Ostaficiuc şi Sergiu Popa,  clasa 104. Activitatea a fost organizată de comisar de poliţie Popa Alice, ofiţer Relaţii publice, şi supervizată de comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel, director adjunct al şcolii.

 

21.11.2015 Balul Bobocilor

 

            În Clubul Ring, opt perechi se duelează la Balul Bobocilor promoţiei 2015-2017. După cele 5 probe - prezentare, dans, cultură generală, talent şi karaoke - premiile oferite au fost: Miss Popularitate - Lavinia Mădăraş, clasa 104; Mister Originalitate - Răzvan Irimuţ, clasa 103; Mister Boboc - Vlad Micorici, clasa 102; Miss Boboc - Mădălina Miel, clasa 105.

 

17.11.2015 Revista şcolii, la lansare

 

            Este lansat nr. 36 al revistei şcolii „PER ASPERA  AD ASTRA”, cu tema ”Studenţia în România”, odată cu  sărbătorirea Zilei Internaţionale a Studenţilor. Revista conţine semnăturile a 12 elevi de anul I şi II, sub eseuri şi poezii dedicate studenţiei, dar şi festivităţii de depunere a jurământului militar sau Taberei de instrucţie de la Băişoara.

 

10.11.2015 Lansare de carte

 

            La Gherla, are loc lansarea cărţii “Floarea Pustei - Istoria lui Rozsa Sandor”, semnată de comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel, director adjunct al şcolii.

 

 

21-22.10.2015 Locul I la folk

 

            În perioada 21-22 octombrie, comisar-şef de poliţie Pop Cornel participă la Festivalul naţional al artiştilor amatori din M.A.I., ediţia a VI-a, de la Târgu Mureş, organizat de Centrul Cultural al M.A.I. Colegul nostru câştigă locul I la secţiunea folk.

 

 

20.10.2015 În spiritul protejării patrimoniului

 

              Amfiteatrul şcoii a găzduit conferinţa ”Aurul dacilor. Protejarea patrimoniului cultural-naţional al României”, prima dintr-o serie de comunicări care vor fi susţinute în acest an şcolar de către specialişti din variate domenii de interes pentru elevi şi cadre didactice. Prezentarea a fost realizată de către prof. habilitat dr. Cristian Găzdac, cercetător ştiinţific, expert guvernamental în artefacte, expert în arheologie. Au participat toţi elevii anului I şi II, coordonatorul activităţii fiind directorul adjunct, comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel.

 

 

14.10.2015 Lansare de carte

 

              La ora 17.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, are loc lansarea volumului ”Floarea pustei - istoria lui Rózsa Sándor, ultimul mare haiduc al Europei”, publicat de directorul adjunct al şcolii, comisar-şef de poliţie dr. Rusu Gabriel.

 

 

10.10.2015 Lansare de carte

 

              În cadrul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania are loc lansarea primului volum colectiv din seria ”Poveşti de Cluj”, printre semnatari aflându-se şi directorul adjunct al şcolii de poliţie clujene, comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu.

 

 

16.07.2015 Concert folk

 

              Apropierea absolvirii seriei de elevi 2013-2015 este marcată printr-o activitate extracurriculară, coordonată de către directorul adjunct comisar-şef de poliţie dr. Gabriel Rusu: un concert folk, onorat de prezenţa lui Emeric Imre şi a Magdei Puşkaş.

 

 

15.07.2015 Expoziţie de fotografii

 

              În Amfiteatrul şcolii este amenajată expoziţia de fotografii ”Oaspeţi de onoare”, cuprinzând imagini cu personalităţi din domeniul ordinii publice, administraţiei, vieţii culturale şi sportive, dar şi oaspeţi din străinătate, care au trecut de-a lungul timpului pragul şcolii clujene de poliţie.

 

 

22-25.06.2015 Convocare M.A.I.

 

            Ofiţerul Relaţii publice, tradiţii şi educaţie, comisar de poliţie Popa Alice participă la Alba Iulia la Convocarea anuală a responsabililor de muzee şi săli de tradiţii din M.A.I., organizată de Centrul Cultural al M.A.I.

 

 

04.06.2015

 

            Este lansat un nou număr al revistei şcolii „Per aspera ad astra”, nr. 35. Tema aleasă este ”Dascălilor, cu drag!”, cu trimitere la sărbătorirea Zilei Învăţătorului, 5 iunie. Materialele publicate aparţin unui număr de 9 elevi şi 2 cadre ale şcolii, reflectând atât evenimentele importante din viaţa instituţiei, cât şi aptitudinile şi preocupările din timpul liber ale colaboratorilor săi.

 

 

02-03.06.2015 Anticorupţia şi filmul

 

              Răspunzând unei solicitări venite din partea Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie,  47 de elevi ai şcolii au participat la dezbateri având ca subiect principal mesajul filmelor finaliste din cadrul Proiectului Anti-Corruption Film Festival 2015 cu tema „Educaţie anticorupţie prin film”. Proiectul a fost asociat Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), fiind derulat de către D.G.A. în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia şi Fundaţia Hanns Seidel România. Elevii au fost însoţiţi de comisar-şef de poliţie Ruja Robinson, consilierul pentru integritate comisar de poliţie Cristea Florin şi ofiţerul Relaţii internaţionale inspector principal de poliţie Cocan Cristina.

 

 

04-07.05.2015 Festival cultural

 

              Poeziile şi talentul la interpretarea muzicii populare au adus elevilor Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca 4 premii la ediţia a XVII-a a ”Festivalului cultural-artistic al studenţilor şi elevilor din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne”. Gisela Năgara a ocupat locul I la secţiunea creaţie literară - poezie, unde locul III a fost adjudecat tot de un elev al şcolii, Mihai Uglea. La categoria muzică populară - solişti, Silviana Tomoiagă a ocupat locul III iar Andreea Iştoan a câştigat prima menţiune.

              Festivalul a fost găzduit de şcoala clujeană de poliţie în perioada 4-7 mai 2015, fiind organizat de Centrul Cultural al M.A.I.

 

 

04.05.2015 Vernisaj foto

 

               Cu prilejul sărbătorizii Zilei Şcolii, este vernisată expoziţia de fotografii ”11 ani în imagini”, la parterul clădirii şcolii.

 

 

 

12.03.2015 Nişte oameni furioşi

 

            Un grup de 11 elevi, însoţiţi de ofiţerul Relaţii publice, comisar de poliţie Popa Alice, vizionează  spectacolul ”12 oameni furioşi”, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

 

 

05.03.2015 Revista şcolii a ajuns la nr. 34

 

              După-amiaza, la Clubul şcolii, are loc lansarea revistei şcolii ”Per Aspera Ad Astra” nr. 34, cu tema ”Emoţii de primăvară”. Au colaborat 9 elevi şi 4 angajaţi ai şcolii.

 

02.03.2014 Din drag de Mărţişor

 

              Este derulat proiectul educaţional ”Din drag de Mărţişor” - ”Farmecul primăverii într-un mărţişor”. Au fost dăruite 200 de mărţişoare confecţionate de eleva Sandra Doja elevelor, profesoarelor şi angajatelor de la Liceul Tehnologic nr. 1 Cluj-Napoca; Liceul de Arte Plastice ”Romulus Ladea” Cluj-Napoca; Instituţia Prefectului Judeţului Cluj; Consiliul Judeţean Cluj; Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj; Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

 

 

17.02.2015 Pe urmele tezaurului României

 

            Un grup de 14 elevi de anul I şi II, însoţiţi de ofiţerul Relaţii publice, tradiţii şi cultură, comisar de poliţie Popa Alice, vizitează expoziţia itinerantă „Aurul şi argintul antic al României”, găzduită de Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Expoziţia este un eveniment de amploare, prezentând 1004 piese arheologice din metale preţioase descoperite pe teritoriul României, acoperind o perioadă istorică cuprinsă între eneolitic şi antichitatea târzie (mileniul al V-lea Î. Hr. - secolul al VII-lea d. Hr.).         

 

 

28.01.2015 Prezentare program de dezvoltare personală

 

              Amfiteatrul şcolii găzduieşte o informare a elevilor asupra programului The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE) România, realizată de către doamna Liliana Bărăscu, coordonator de programe şi proiecte la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca. Coordonatorii activităţii sunt comisar de poliţie Popa Alice, ofiţer Relaţii publice, şi domnul profesor subcomisar de poliţie Ştir Sabin.

  Este vorba despre un program de dezvoltare personală, în care tinerii îşi propun atingerea unor obiective, pe anumite perioade de timp.

 

 

22.01.2015 Expoziţie dedicată Unirii Principatelor

 

            Momentul Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie 1859, este sărbătorit prin amenajarea la avizierul din clădirea principală a şcolii a unei expoziţii cu copii după documente şi fotografii de arhivă legate de Unirea Principatelor Române şi personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

 

15.01.2015 Spectacol dedicat memoriei Luceafărului

 

            Amfiteatrul şcolii găzduieşte spectacolul ”Eminescu, mereu actual”, un montaj liric al celor mai importante creaţii din opera lui Mihai Eminescu. La activitate au participat 13 elevi de anul I şi anul II, coordonaţi de către comisar-şef de poliţie Mihălţan Paraschiva - şeful Catedrei de Ştiinţe Socio-Umane, şi subcomisar de poliţie Moldovan Carmen - profesor în cadrul aceleiaşi catedre.

 

 

14.01.2015 Expoziţie lirică

 

            La avizierul din clădirea şcolii este amenajată expoziţia ”Pe urmele lui Mihai Eminescu”, cuprinzând creaţii din lirica eminesciană. Poeziile au fost alese în funcţie de preferinţele personalului şi elevilor şcolii.